,,Erősek vagyunk”

Az STC Salgótarján legutóbbi mérkőzésén főszereplővé váló Zsivóczky-Pandel Péter szerint meccsről-meccsre haladnak előre zsinórban három győzelemnél tartó csapatával.

Az STC Salgótarján az elmúlt hétvégén sorozatban harmadik sikerét aratta a harmadik vonal Keleti-csoportjában. Az ötödik fordulóban a Tállyát fogadó, majd egygólos hátrányból felállva kettő-egyes sikerig jutó csapat aktuális győzelmében elévülhetetlen szerepet játszott az a Zsivóczky-Pandel Péter, aki csereként beállva segítette újabb sikerhez együttesét. A Ferencvárosban nevelkedő, korábban az NB II-es Soroksárban is megforduló középpályást a 85. percben jegyzett mindent eldöntő találata apropóján kérdeztük.

– Milyen gondolatokkal tekint vissza a Tállya elleni párharcra?

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, de mindenképpen nyerni szerettünk volna – kezdte Zsivóczky-Pandel Péter. Az első félidőben kerestük a játékunkat, ráadásul a szünet után kaptunk egy elkerülhető gólt, de sikerült csapatként bizonyítanunk és megfordítottuk a találkozót.

– Pályára lépése előtt gondolt arra, hogy ön döntheti majd el a három pont sorsát?

– Minden meccsre úgy megyek ki, hogy segíteni akarom a csapatot a játékommal, hétről-hétre bizonyítási vágy van bennem a csapatért és magamért. Külön öröm, hogy találatom a győzelmet jelentette.

Zsivóczky-Pandel Péter mindent eldöntő gólja videón:

– Hogyan került az STC Salgótarjánhoz?

– Az előző évet szinte teljesen kihagytam, sérülésből-sérülésbe estem, és nem tudtam magamból azt a teljesítményt kihozni, ami megvan bennem. Takács Lászlóval jó a kapcsolatom, illetve jól ismerem az edzőt is, ők ketten meghatározóak voltak abban, hogy idejöttem.

Az elmúlt időszakban a Fradi kettővel és a Kaposvárral a nyugati-csoportban szerepelhetett. Az eddigi tapasztalatai alapján lát valamilyen különbséget a két divízió között?

– A tavalyi nyugati-csoport rettentő erős volt, de nincs ez másképp a mostani keleti-régióval sem. Nem igazán ismertem eddig ezt a bajnokságot, de erősnek tartom NB III-as szinten.

A Ferencváros kötelékében kezdte pályafutását, majd gyakorlatilag végig is járta az ottani ranglétrát. Hogyan tekint vissza a zöld-fehéreknél eltöltött időkre?

– A szívem örökre zöld-fehér marad, bárhová is visz a sors. Nem titkolt vágyam, hogy futballozhassak még az FTC-ben, az a hangulat és a Fradi-család meghatározó az életemben.

– Meglátása szerint milyen szereplésre lehetnek képesek az idény hátralévő részében?

– Lépésről-lépésre, meccsről-meccsre kell haladnunk. Csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, erősek vagyunk, sok új játékos van, de a szakmai stáb és a vezetőség mindent megtesz értünk, így könnyebb a munka.

Szombaton Debrecen felé veszik az irányt, ahol a szintén tízpontos helyi egyetemi csapattal mérkőzhetnek meg. Mit vár ettől az összecsapástól?

– Három pontért játszunk minden egyes hétvégén, így ez a cél most is, mindent megteszünk a pályán, és úgy érzem, ha így lesz, meg tudjuk szerezni a győzelmet.

error: Content is protected !!