Emelt fővel búcsúzott a Magyar Kupától a BSE

Tisztes körülmények között maradtak alul az egygólos vereséget elszenvedő ‘gyarmatiak.

Magyar Kupa, 7. forduló:

Balassagyarmati VSE–Diósgyőri VTK 0–1 (0–0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 900 néző. Vezette: Böcskei B. (Farkas B., Baghy Cs.).

Balassagyarmati VSE: Czirjék – Nagy G., Erdei, Bonivárt, Jónás D. – Kovács K. (Szita, 80.), Popovics, Nagy O., Szandai (Tóth P., 60.) – Magos, Tihanyi (Bódis, 46.). Szakmai igazgató: Kis Károly.

Diósgyőri VTK: Antal B. – Nagy T., Kocsis (Forgács, 26.), Oláh B., Bárdos – Eperjesi, Tóth B., Kitl (Lipták, 83.), Szabó B. (Ternován, 64.) – Óvári, Bacsa. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.

Sárga lap: Tóth B.

Gól: Tóth B. (56.)

Már kedden letudta a Magyar Kupa hetedik fordulóját a harmadik vonal Keleti-divíziójában érdekelt Balassagyarmat: Kis Károly alakulata az NB I-ben szereplő Diósgyőrt fogadta a Kövi Pál Sportközpontban. Nem meglepő módon, a vendégek kezdték vehemensebben a szépszámú közönség előtt sorra kerülő párbajt, a támadólag fellépő együttes előtt kisebb lehetőségek adódtak, míg a házigazdák a biztos védekezésre rendeztek be, amit annak rendje és módja szerint megoldottak, alig-alig lelt fogást ellenfelén az első osztályú gárda.

Az első félidő hajrájában már egy igazi ziccert is feljegyezhettünk, Nagy próbálkozását viszont Czirjék bravúrral védte, így érintetlenek maradtak a hálók ebben a felvonásban. A fordulást követően két helyzettel jeleskedtek az Ipoly-partiak, aztán sajnos elérkeztünk az 56. percben, amikor már nem teketóriáztak a látogatók, és az egy szöglet után a kapuba bólintó Tóth jóvoltából előnybe kerültek.

Vezetésük tudatában sem álltak le a miskolciak, előbb kapufát lőttek, majd ismét a másik oldal hálóőrének kellett védenie. Bár volt rá alkalmuk, nem voltak képesek lezárni az érdemi kérdéseket a piros-fehérek, aminek köszönhetően a záró húsz percre átvették a kezdeményezést a feltámadó hazaiak!

A meccs utolsó részében még el is könyvelhettünk egy komolyabb Bódis-ziccert, Antal hárítása is kellett hozzá, hogy végül a Bódog Tamás által vezetett élvonalbeli alakulat egy-nullás arányban igazolja a papírformát. A BSE-t a vereség ellenére sem érheti kritika, sőt csak dicséretet érdemelnek a kis híján meglepetést okozó, emelt fővel veszítő kék-fehérek, akik szombaton már a bajnokságban vigasztalódhatnak.

Mestermérleg:

Kis Károly: – Tudatosan átengedtük a területet a vendégeknek, tudtuk, hogy mire készülnek, rengeteg ívelést használnak, letámadást játszanak minden mérkőzésen, legyen az ellenfél a Balassagyarmat vagy a Ferencváros. Ezt szerintem jól oldottuk meg, ettől függetlenül, egy rögzített játékhelyzetből, szögletből gólt kaptunk. Ezután a meccs hajrájában voltak lehetőségeink, amiket sajnos nem tudtunk kihasználni, így a hosszabbítás elmaradt. Ennek ellenére, azt mondom, szervezetten játszott a csapat, úgy érzem, elégedett volt a közönség. Ezen az úton kell továbbmennünk, és akkor nem lehet probléma, elérjük céljainkat! A Diósgyőrnek gratulálok és sok sikert kívánok mind a bajnokságban, mind a kupában!

Bódog Tamás: – Az első hetven percben uraltuk a mérkőzést, több lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Ez azonban nem sikerült, és mivel az ellenfél jó csapat, ezután értelemszerűen veszélyesek voltak a kontráik és pontrúgásaik. A hazaiak erejét mutatja, hogy nem adták fel, a hozzáállásuk parádés volt, egyben mindenképpen tiszteletet parancsoló volt a lelkesedésük és a játékuk. Általában úgy szokott lenni, ha nem tudod megrúgni a másodikat, akkor az alacsonyabb osztályban szereplő csapat mindig erőre kap a végén, és így történt ez most is, hála istennek viszont amit akartunk, azt elértük, továbbjutottunk! További sok sikert a Balassagyarmatnak, tényleg tetszett, amit csináltak!

Fotó: www.dvtk.eu

error: Content is protected !!