Egygólos meccsen kapott ki a Diósgyőr tartalékjaitól a BSE

Gabi

Pont nélkül zárták a harmadik vonal huszadik körét az egyelőre balszerencsés tavaszban érdekelt ‘gyarmatiak.

NB III Keleti-csoport, 20. forduló:

DVTK II-Balassagyarmati VSE 1-0 (0-0)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, 100 néző. Vezette: Valu T. (Benkő R., Soós A.)

DVTK II: Bukrán – Nagy T., Karan, Tucsa (Ivánka, 42.), Bárdos (Molnár M., 46.) – Szalóczy – Ternován P., Kocsis, Szabó II B., Makrai – Mertse (Korbély, 71.). Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Balassagyarmati VSE: Szűcs –  Honti, Csendes, Rása, Nagy G. – Pintér B., Molnár S. (Németh E., 72.), Kovács K. (Szalánszki, 50.) – Szanyó D., Magos, Szita. Vezetőedző: Szanyó Károly

Sárga lap: Ternován, ill. Molnár S.

Gól: Makrai (83.)

Az NB III Keleti-csoportjának huszadik fordulójában a a második félév során még veretlen Diósgyőr kettőhöz látogatott a tavaszi első sikerére hajtó BSE. A kiegyenlített mérkőzésen már rögtön a kezdősípszót követően kirajzolódott, hogy férfias küzdelemben dől majd el, ki örülhet a végén, minden labdáért meg kellett küzdeniük a játékosoknak.

Az első félidőben elvétve jegyezhettünk fel lehetőségeket, mezőnyben birkóztak a felek, érezhető volt, egyetlen gól elég lehet a győzelemhez. A második felvonásban sem történt lényeges változás a meccs képében, teltek-múlt az idő, de nem bírtak el egymással a gárdák. Már a 83. percben jártunk, amikor Makrai iramodott meg, egyéni szólója után pedig bevette a kaput, egyúttal pedig három ponthoz segítette övéit. Ezt a vereséget is joggal bánhatják a ‘gyarmatiak, keseregni azonban nincs idejük, a következő körben kulcsfontosságú találkozón tehetnek fontos lépést a bennmaradás irányába.

Mestermérleg:

Sütő Szilárd: – Küzdelmes mérkőzés volt. Látszódott, hogy a Balassagyarmat mindenképpen pontot, pontokat akart szerezni. Ügyeltek is arra, hogy ne nyíljanak ki. Úgy gondolom, mi nem tudtunk olyan jó teljesítményt nyújtani, mint a legutóbbi mérkőzésen, a játékba sok pontatlanság csúszott, de úgy vélem, az akarat rendben volt és a második félidő alapján megérdemelten tartottuk itthon a három pontot, ami nagyon fontos volt.

Szanyó Károly: – Úgy gondolom, az eddig látott meccsek alapján az egyik legerősebb ellenfél ellen léptünk pályára. Nem kell taglalnom, hogy öt-hat NB I-es játékos játszott vissza. Ettől függetlenül nem ez volt a döntő, játszottunk egy küzdelmes, ki-ki mérkőzést, nagyon nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki, sajnos egy egyéni hiba eldöntötte a három pont sorsát. Nagyon sajnálom a fiúkat, mert küzdöttek, mentek, vitte előre őket a szívük. Dolgozunk tovább. Szerintem nem kell taglalni, a következő hétvégén egy óriási meccs vár ránk.

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Bedobja a törölközőt az STC Salgótarján?

A zuhanyhíradó szerint bármikor visszaléphet az NB III további küzdelmeitől a hányatott sorsú klub. Bár a viszontagságosra sikeredett holtszezont követően, amolyan “last minute” akció segítségével neki tudott vágni a tavasznak az NB III Keleti-csoportjának harmadik helyén telelő STC Salgótarján, a kék-fehérek második félévben lejátszott két mérkőzéséből már kikristályosodott, hogy túl […]
error: Content is protected !!