Egy hajszállal maradt el a bravúreredménytől az SBTC

Az NB III-as ‘tarjániak a 93. percben beszedett góllal kaptak ki a listavezető ESMTK-tól.

A tavaszi nyitányon a diósgyőri fiataloknál aratott sikert követően múlt hét vasárnap jóval keményebb dió várt az NB III Keleti-csoportjában való bennmaradásért küzdő SBTC-re, a bajnokság tizennyolcadik körében az éllovas ESMTK-t fogadta Vágó Attila a Szojka Ferenc Stadionban.

A szakadó esőben és igencsak mély talajon sorra kerülő összecsapás első negyedórájában nem történt érdemleges esemény, ismerkedtek egymással a felek. Ezt követően a vendégek akarata kezdett el érvényesülni a pályán, akik előbb kisebb-nagyobb lehetőségekig, majd gólig is eljutottak: a 36. percben Horváth Levente fejelt be közelről egy beadást.

Ezután kétszer is kapufát lőttek a pesterzsébetiek, előbb Kovács Dániel szabadrúgásánál, majd Túri Dániel bólintásánál jártak nagyon közel előnyük megduplázásához. Ez azonban elmaradt, amit a házigazdák köszöntek szépen és még éppen a szünet előtt egyenlítettek, Benkő-Bíró egy kavarodást zárt le találattal, így fej-fej mellett fordulhattak a gárdák.

A második etapban is inkább a látogatók voltak aktívabbak, a meccs kétharmadánál pedig Bartha jóvoltából újra vezettek, a középpályás fordulásból lőtte ki a jobb alsót. Hátrányuk tudatában sem adták fel a fekete-fehérek, bár a listavezető többet birtokolta a labdát, a ‘tarjániak lelkesedésből ismét jelesre vizsgáztak, ami azt eredményezte, már a hajrában járva egalizáltak, Tarlósi Patrik egy szöglet után csúsztatott a gólvonalon túlra.

Már-már úgy tűnt, bravúrremit tehet le az asztalra a Stécé, amikor a 93. percben bevitte a harmadik döfést is ellenfelük, éppen a lefújást megelőzően Nagy Richárd fejezett be pár lépésről egy akciót, így éppen csak kicsikart győzelemhez juttatva övéit.

A vereségtől függetlenül, csak dicséret illeti a hazaiakat, ugyan a figyelemreméltó remi elmaradt, erre az elhivatottságra lehet majd építeni a későbbiekben, hogy képesek legyenek elérni hőn áhított céljaikat. Ezen törekvésük irányába már legközelebb lényeges lépést tehetnek, a hasonló cipőben járó Cigánd otthonában esedékes fellépés komoly jelentőséggel bírhat majd a folytatásban.

NB III Keleti-csoport, 18. forduló:

Salgótarjáni BTC-ESMTK 2-3 (1-1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 200 néző. Vezette: Mencsik L. (Berényi Á., Ambrus D.)

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Barta, Benkő-Bíró, Híves, Nyéki – Szabó T. – Bata (Boros, 63.), Kitl (Szabó G., 92.), Magos (Tóth M., 72.), Tarlósi P. – Tarlósi M. Vezetőedző: Vágó Attila.

ESMTK: Papp – Lázár B., Túri D., Markovics, Tóbiás – Bartha (Bányai, 85.), Szabó Á., Mohácsik, Soós – Kovács D., Horváth L. (Nagy R., 79.). Vezetőedző: Turi Zoltán.

Sárga lap: Szabó T., Nyéki, Tarlósi M., Tóth M., ill. Tóbiás, Lázár B.

Gól: Benkő-Bíró (44.), Tarlósi P. (83.), ill. Horváth L. (36.), Bartha (60.), Nagy R. (93.)

Mestermérleg:

Vágó Attila: – Ez a labdarúgás igazságtalansága. Nem érdemeltünk vereséget. Nagyot küzdött a csapat, az egy pont mindenféleképp kijárt volna. A sors iróniája, hogy megint a 94. percben kaptunk gólt, nem tudom, miért büntet bennünket ennyire. Az ESMTK, első helyezett létére sem futballozott le bennünket, érthetetlen számomra, miért nem tuduk megszerezni az egy pontot. Nagyon sajnálom!

Turi Zoltán: – A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelten nyertünk, mégha a győztes találatot a végén sikerült begyűrnünk. Az első félidőben le kellett volna zárnunk a mérkőzést, aztán egy buta hibából felhúztuk az ellenfelünket. A második félidőben szintén megszereztük a vezetést, de megint hibáztunk egyet és újra egyenlített a Salgótarján, de a végén sikerült megszereznünk a három pontot érő gólt, így abszolút jogosan győztünk.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!