Egy hajszállal bukta el az NB III-as osztályozót az SBTC

A visszavágón hiába nyertek az oroszlánként küzdő ‘tarjániak, a Ménfőcsanak összesítésben egygólos előnnyel húzta be a kiegyenlített párharcot.

Szombaton az idény utolsó, egyben legfontosabb mérkőzésének vágott neki a Győr-Sopron-Moson megyei első osztályban aranyérmest fogadó SBTC, a hétvége első napján várt ugyanis az NB III-ba kerülésről döntő osztályozó párharc második felvonása megye egyes bajnokunkra. Ahogy arra számítani lehetett, a városban régóta nem látott nézősereg gyűlt össze a találkozóra, nagyjából ezerötszáz érdeklődő tette tiszteletét a helyszínen.

A meccs tapogatózással indult, az első kisebb lehetőség a vendégek előtt adódott, de Véghnek nem volt nehéz dolga. Nagyon nagy küzdelem zajlott a játéktéren, érezhető volt az ütközet jelentősége. Éppen emiatt, komoly helyzetet nem is jegyezhettünk fel, csupán egy büntetőgyanús szituációt a látogatók tizenhatosán belül, aminél néma maradt a bíró sípja.

Közeledtünk a nyitó fél óra leteltéhez, amikor egy röviden hazapasszolt labdára Tarlósi Milán csapott le szemfülesen, és mivel Ficsór már csak szabálytalanul tudta megállítani, jöhetett a tizenegyes, amit a sértett higgadtan ki is használt. A szünetig már nem veszélyeztettek a meddő fölényben focizó házigazdák, még éppen a pihenő előtt ellenfelük okozott némi riadalmat a kapu előtt, de már nem módosult az állás ebben az etapban.

A fordulást követően nem történt érdemi változás, mentek, akartak a fekete-fehérek, a ‘csanakiak viszont masszívan állták a sarat. Az igyekezettel nem volt baj, Ficsórt azonban nem tették próbára, ha volt is ilyen-olyan kapu felé tartó próbálkozás, az elsuhant a ketrec mellett.

Vészesen peregtek a percek, de csak nem akart megszületni az újabb Stécé-találat, többet birtokolta a laszti a nógrádi gárda, de ennek nem lett konkrét eredménye. A hajrában járva még egy kezezésnek tűnő esetet jegyezhettünk fel, bár a ‘tarjáni szurkolók büntetőt láttak, a játékvezető nem fújt, bezzeg a reklamáló Csatlós Tamást elküldte a kispadról.

A hátralévő időben már nem történt érdemleges esemény, az egy-nullás arányban győzni tudó SBTC négy-hármas összesítéssel alulmaradt, így a Ménfőcsanak kvalifikálta magát a harmadik vonalba. A fájó végkifejlettől függetlenül, csak dicséret illeti megyeszékhelyünk csapatát, ugyan korábban jó páran lebecsülték ‘tarjáni és ezzel együtt nógrádi esélyeket, pusztán egy hajszálon múlott a bravúr!

Osztályozó az NB III-ért, 2. mérkőzés:

Salgótarjáni BTC-Herold Trans Ménfőcsanak ESK 1-0 (1-0), összesítésben: 3-4

Salgótarján, Tóstrandi Sporttelep, 1500 néző. Vezette: Veizer R. (Márkus P., Berényi Á.)

Salgótarjáni BTC: Végh – Sulcz, Czutor, Híves, Szabó G. (Földi, 19.) – Bakos, Tóth M., Bata (Sárközi, 85.), Czigler – Tarlósi P., Tarlósi M. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Herold Trans Ménfőcsanak ESK: Ficsór – Németh, Nagy Á., Visy, Póczik (Csonka, 46.) – Nagy B. (Balogh, 87.), Veres, Weitner, Szekeres (Ködmön, 46.) – Böcskey, Püspök.Vezetőedző: Mayer János.

Sárga lap: Tarlósi P., Sulcz, Földi, Bakos, Tóth M., ill. Ficsór, Nagy B., Böcskey

Gól: Tarlósi M. (28.)

Mestermérleg:

Csatlós Tamás: Óriási mérkőzés volt! Az volt, amit elterveztünk, sikerült vezetést szerezni az első félidőben. Megvoltak a helyzeteink, sajnos kimaradtak, így nem tudtuk megszerezni azt a második gólt, ami kellett volna. Sajnos a játékvezető nagyon sokat hibázott, ami befolyásolta a mérkőzést. Az azért érdekes, hogy a vendégcsapat szponzora és elnöke mit keres a mérkőzés előtt a játékvezetői öltözőben. A csapatot óriási dicséret illeti, mert végig óriási szívvel és akarattal játszottak. Végig fegyelmezetten, az utasításaimat betartva tették a dolgukat. Nem akartam kockáztatni, mert kellett a győzelem, végig azt éreztem, fogunk még gólt szerezni. Volt egy szituáció, amikor egy kezezésnél nem fújta meg a sípot a játékvezető, pedig visszanézve a szituációt, tisztán látta, hogy a védő kézzel ér a labdához. A játékvezető elküldött a kispadról, óriási erőt kellett vennem magamon, hogy türtőztetni tudjam magam. Köszönöm annak a rengeteg embernek, akik kilátogattak a meccsre, hogy ilyen futballhangulatot teremtettek. Már sokszor mondtam, de ez most bebizonyosodott, hogy elindult a város futballja abba az irányba, amibe ennek az egyesületnek menni kell.

Mayer János: – Régen örültem így egy vereségnek, de a párharcot négy-háromra megnyertük. Gyakorlatilag jelen pillanatban semmivel sem foglalkozunk, csak az a lényeg, hogy az NB III-ba kerültünk, a boldogság szól belőlem. Nem volt könnyű, mert egy nagyon jó csapat otthonában játszottunk, de magunknak tetté nehézzé a meccset, ha hiszik, ha nem, az egész évben ezen a két találkozón nyújtottuk a legrosszabb teljesítményünket! De úgy érzem, a két mérkőzés alapján összességében megérdemelten jutottunk fel.

A találkozó videós összefoglalója:

 

error: Content is protected !!