Döntetlennel térhetett haza Egerből az SBTC

Az NB III-as ‘tarjániakból hátrányból felállva egyenlítettek regionális riválisuk otthonában.

A harmadosztály Keleti-csoportjának tizennegyedik körében regionális rangadó várt az előző fordulóban nyeretlenségi szériájának végre búcsút intő SBTC-re, vasárnap a bajnokságnak szintén újoncként nekivágó Egerbe volt hivatalos Vágó Attila alakulata.

Az idény eddigi részében látottak alapján ezúttal sem a nógrádi csapat számított a meccs esélyesének, ennek ellenére viszont bíztunk benne, amennyiben ismét kellő elhivatottságot tesznek le az asztalra a fekete-fehérek, újra előrukkolhatnak egy kiemelkedő eredménnyel.

A vendégek szemszögéből rettentő rosszul kezdődött a találkozó, miután a kapu előtti tömörülésből betaláló házigazdák már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést egy szerencsés góllal. El kell ismerni, a mérkőzés következő szakasza a Heves megyeiekről szólt, több helyzetet is kialakítottak, kisebbfajta csoda volt, hogy nem növelték előnyöket. Már közeledtünk a pihenőhöz, amikor egalizáltak a látogatók: egy kiugratással Bata lépett ki a védők között, majd okosan elpasszolta a hálóőr mellett a lasztit, így egy-egyes állással fordulhattak a felek.

Fotó: Agócs László.

A második felvonásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, bár már jóval aktívabbnak bizonyultak a ‘tarjániak is. Ugyan azt kár tagadni, még mindig inkább az egriek adódtak a lehetőségek, az összecsapás utolsó szakaszában azonban a Vágó-alakulat is alakított ki meleg szituációkat a másik oldal kapujánál, még konkrét ziccerig is eljutott megyeszékhelyünk együttese. A lefújásig viszont már nem rezdültek meg a hálók, még egy piros lapot jegyezhettünk fel, a bíró véleménye szerint egy bedobásnál időt húzó Batát másodszorra is figyelmeztette a sípmester, így az egyenlítő játékos kevéssel társai előtt mehetett zuhanyozni.

Összességében elégedett lehet az egy-egyes végeredménnyel a Stécé, erre a remire lehet építeni, szombaton pedig jöhet a folytatás, tizenhárom órától a Debreceni EAC lép pályára a Szojka Ferenc Stadionban.

NB III Keleti-csoport, 14. forduló:

Eger SE-Salgótarjáni BTC 1-1 (1-1)

Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 300 néző. Vezette: Valu T. (Benkő R., dr. Ambrus D.)

Eger SE: Tajti – Debreczeni, Lakatos, Pataki, Lőrincz – Rjaskó (Fekete, 62.) – Farkas, Antal Zs. (Mikolka, 46.), Gresó, Czéh (Busai, 46.) – Titkó. Vezetőedző: Vígh Ferenc.

SBTC: Megyeri – Tóth O., Híves, Benkő-Bíró, Czutor (Szandai, 74.) – Sárközi – Tarlósi P. (Ribarics, 46.), Magos, Tóth M. (Boros, 86.), Bata – Tarlósi M. Vezetőedző: Vágó Attila.

Sárga lap: Czéh

Piros lap: Bata (93., Salgótarjáni BTC)

Gól: Gresó (8.), ill. Bata (43.)

Mestermérleg:

Vígh Ferenc: – Ez már a sokadik olyan mérkőzésünk volt, amikor ajtó-ablak helyzetek maradnak ki. Egész héten arra készültünk, hogy a helyzetkihasználásunk kicsit javuljon, ami elsősorban a koncentráción múlik, nem akarom elhinni, amit több fórumon olvasok és több beszélgetésben hallok, hogy sajnos a csapat csak ennyire képes és csak korlátoltak a lehetőségeim a kereten belül. Aki kint volt, láthatta, megint győzelmet szalasztottunk el, mert számtalan olyan ziccert hagytunk ki, amit egyetlen csapat sem engedhet meg magának! Murphy-törvénye alapján pedig, a végén egy-egy elfutásnál még benne volt a veszély, hogy az SBTC megszerezze a három pontot. Most egy pici hiányzik, ami a gólt, a gólokat jelenti, éppen ezért, nem tudunk olyan pozícióba kerülni, ami azért nyugalmat adhatna a hátralévő hosszú időre, a bajnokság legvégéig, hiszen az a lehetőség is benne van, hogy tavaszra megtáltosodnak a hátul lévő csapatok és akkor még érhet minket meglepetés, mert az utóbbi két hazai mérkőzésünket sajnos nem tudtuk megnyerni, ami azért pontokban is fog hiányozni, ha néggyel beljebb lehetnénk, azt mondhatnánk, tavasszal szereznénk még három-négy sikert, aztán elképzelhető volna, hogy megvan a bennmaradás.

Az első félidő végén egy eladott labda miatt úgy vonulhattunk a szünetre, hogy gólt kaptunk. Egyértelmű, benne van a hiba, mert nem véletlenül fociznak a játékosok ebben az osztályban, valószínű, ha sokkal többet tudnának, elférnének az egycsoportos NB II-ben is. A héten is mondtam nekik, senki nem vált NB III-as futballistává azáltal, hogy felkerültünk, ezért minden edzésen és meccsen nagyon sokat kell tenni. Nem szeretem azt mondani, hogy tanulópénz, mert egyértelmű, tanulnunk kell, azért kerültünk fel és tartottuk egyben a megye egyes keretet, mert képesnek tartottam az állományt arra, hogy kiharcolja a bennmaradást. Hála istennek, eddig azért ez megmutatkozott, viszont a meccs után az öltözőben megemlítettem a srácoknak, most már nagyon szanaszét van a fejük. Elhiszem, hogy gond lehet az iskolában vagy a magánéletben, de a vezetők nem kevés pénzt és energiát fektetnek abba, hogy ez a csapat ütőképes legyen NB III-ban és ne legyenek sem anyagi, sem szakmai gondok, ehhez viszont nekik is hozzá kellene tenni! Az elmúlt időszakban hiányoltam az előrefelé játékunkból azt a kis pluszt, ami még a megyei első osztályban megvolt, amit csak a koncentrációhiányra vezetek vissza, mert ha valaki hét közben meg tudja csinálni, hétvégén pedig kihagyja a helyzetet, az nem az edző hiába, ő nem rúghatja be a labdát, maximum taktikailag megoldhatja a csapat dolgát.

Nekem is át kell gondolnom, értékelnem a jövőt, meg kell beszélnem a vezetőkkel, milyen lehetőségek vannak a téli átigazolási időszakban, egyrészről, hogy maradhat-e így a keretünk és tudunk-e esetlegesen erősíteni. Be kell látni, jó néhányan csak elevickélnek itt, nekünk pedig olyan játékosokra van szükség, akik hétről-hétre tesznek azért, hogy Egerben ne csak harmadosztály legyen, hanem a későbbiek folyamán magasabb szint is! Még egyszer hangsúlyozom, ha a vezetők minden követ megmozgatnak, hogy ne legyen gond a klub háza táján, akkor joggal várják el azt a játékosoktól, hogy akaratban többet tegyenek hozzá, mert vasárnap ezt is hiányoltam, a párharcokból nem mindig mi jöttünk ki győztesen, egy hazai pályán játszó csapatnak pedig ezekből a szituációkból is ki kell venni a részét! Ettől függetlenül, gratulálok az egy ponthoz a Salgótarjánnak, mert kihozták a maximumot a meccsből. A végén szerencsénk volt, hogy nem sült el a lábuk, mi akkor már mindent feláldoztunk, hogy begyötörjünk még egyet. A srácok nehezményezték, hogy volt egy tizenegyesgyanús eset, de benne van, hogy a játékvezető nem veszi észre abban az ezredmásodpercben a faultot. A ziccereket kell berúgni és nem a külső körülményekkel foglalkozni!

Vágó Attila: – Érdekes találkozó volt, mert akár két-három góllal is kikaphattunk volna, de mi is kihagytunk három óriási lehetőséget, és a mi ziccereink talán még nagyobbak voltak. Értékes egy pontot szereztünk az Eger otthonában, a mi helyzetünkben ezt nagyon meg kell becsülni! De tisztában vagyunk azzal is, csak három pontokkal tudjuk elérni a célunkat, tehát most két nagyon fontos hazai mérkőzés következik. Ennek a döntetlennek akkor lesz igazi értéke, ha ezeken a meccseken is jól fogunk teljesíteni! 

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!