Csúnya pofont kapott Cigándon a BSE

A sors pikantériája, hogy vereségük ellenére sem kell még elbúcsúzniuk az NB III-ban való bennmaradás esélyétől a ‘gyarmatiaknak.

Vasárnap újabb nagyon fontos erőpróba várt a harmadik vonal Keleti-csoportjában a kiesés elkerülésért küzdő BSE-re, az előző hétvége utolsó napján az említett mezőnyben masszív középcsapatnak számító Cigándnál vizitáltak a kék-fehérek. Sajnos már a mérkőzés legelején kézbe vették az irányítást a vendégeknél jóval nagyobb elánnal ringbe szálló hazaiak, nem tudta magát kellőképpen felspannolni Rob Kornél együttese.

A nyitónegyedórát átlépvén már a Borsod megyeieknél volt az előny, a nógrádi csapat viszont hátránya ellenére sem tudott újítani, hiányzott a kellő átütőerő. Az első félidő hajrájában megduplázták fórjukat a több lehetőséget kidolgozó házigazdák, majd ugyan Erdei, éppen a szünet előtt kivitelezett szépítőgóljával még felcsillant a remény az Ipoly-partiak előtt, a második játékrészben hamar visszazuhantak a földre a ‘gyarmatiak.

Történt ugyanis, hogy rögtön a pihenő után megint betaláltak a cigándiak, majd mentek tovább, az összecsapás kétharmadánál pedig gyakorlatilag végérvényesen lerendezték az érdemi kérdéseket. Az utolsó fél órában már csak a vendéglátókon múlt, hány ízben köszönnek be, végül hat ízben mattolták ellenfelük védelmét.

A sors furcsa fintora, hogy súlyos vereségétől függetlenül is reménykedhet még a BSE. A képlet roppant “egyszerű”: az utolsó fordulóban valahogy le kellene győzni a Putnokot, eközben pedig szurkolni a Füzesgyarmatnak, hogy legalább egy döntetlenre jó legyen a Tállyával szemben. Érdekes véghajrának nézünk elébe!

NB III Keleti-csoport, 29. forduló:

Cigánd SE–Balassagyarmati VSE 6-1 (2-1)

Cigánd, Városi Stadion, 400 néző. Vezette: Mencsik L. (Szarvas L., Nagy P.).

Cigánd: Sánta T. – Horváth F. (Balla, 71.), Répási, Kovács G., Varga – Baksa – Sánta K. (Horváth A., 66.), Toma, Molnár L. – Szöllősi – Svedyuk (Oláh, 77.). Technikai vezető: Terjék Sándor.

Balassagyarmat: Szűcs – Nagy G., Csendes, Pintér, Erdei – Szalánszki, Molnár S., Kovács K. – Németh (Ligetfalvi, 46.), Magos (Nagy O., 46.), Szita (Klinger, 70.). Vezetőedző: Rob Kornél.

Sárga lap: Svedyuk, Toma, ill. Molnár S., Csendes

Gól: Szöllősi (17., 75.), Varga (40.), Svedyuk (48.), Kovács G. (61.), Répási (86.), ill. Erdei (45+2)

Mestermérleg:

Terjék Sándor: – Azt gondolom, óriási különbség volt a két csapat között. Rengeteg helyzetet alakítottunk, aminek csak a töredékét használtuk ki

Rob Kornél: – A csapattal együtt szégyellem magamat! Ez a vicc kategóriát súrolta! Az a szép az egészben, hogy bár emiatt a gyalázat miatt nem érdemeltük volna meg, a sors rendes volt velünk és kaptunk még egy esélyt…

error: Content is protected !!