A második félidő okozta az SBTC vesztét Tiszaújvárosban

A hiányzások által sújtott NB III-as nógrádi csapat a szünet után kapott gólokkal kapott ki soros idegenbeli túráján.

A Putnok elleni győzelmét követően az előző hétvégén az NB III Keleti-csoportjának huszonnegyedik fordulójának vágott neki a jó pár hiányzás által sújtott SBTC, soros erőpróbáján az aktuális kör előtt a kilencedik helyen álló Tiszaújvároshoz volt hivatalos megyeszékhelyünk együttese.

Az igen hamar, már a harmadik percben büntetőhöz jutó házigazdák akár remekül is kezdhették volna az összecsapást, Nagy Dávid kísérlete viszont a kapufát találta telibe. Ezt követően egyre inkább a vendégek akarata érvényesült a játéktéren, a látottak alapján megállapítható volt, uralták a meccset. Hiába azonban a mezőnyfölény és a ziccerek, a jól védő hazai hálóőr eszén nem tudott túljárni Rubint Richárd alakulata, így jöhetett a szünet.

A második felvonást ismét a Borsod megyeiek indították aktívabban, ezúttal azonban sajnos már be is találtak: a 49. minutumban a pihenő után csereként beálló Orosz tudott eredményes lenni. Megtorpantak a ‘tarjániak, ezzel szemben, ellenfelük alaposan összekapta magát. Nem is volt meglepő, hogy a mérkőzés kétharmadánál egy beadásból Nagy Dávid vette be a kaput a mellkasával.

Bár volt még hátra fél óra, érezni lehetett, a látogatókban már nincs meg a kellő erő a talpra álláshoz, ugyan még jegyezhettünk fel helyzeteket a küzdésből ismét jelesre vizsgázó fekete-fehérek részéről, nem tudtak szépíteni, így riválisuk kettő-nullás sikert aratott, ráadásul még inkább bosszankodásra adhatott okot, hogy Benkő-Bírót két figyelmeztetését követően kiállította a bíró.

Nincs azonban idő csüggedni, legközelebb újabb élet-halál menet jön a sorban, vasárnap 16.30-tól a Nyírbátort fogadja a továbbra is piszok nehéz, de nem reménytelen helyzetben lévő Stécé.

NB III Keleti-csoport, 24. forduló:

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Salgótarjáni BTC 2-0 (0-0)

Tiszaújváros, Sportcentrum, 200 néző. Vezette: Takács Á. (Benkő R., Piskóczi V.)

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Bokros, Lippai, Fodor, Illés – Molnár, Hussein, Csicsek (Tóth S., 82.), Pap (Lipusz, 80.) – Kertész (Orosz, 46.), Nagy D. Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Grajzel, Benkő-Bíró, Czutor, Nagy G. – Tóth M. – Kitl (Simó, 89.), Sárközi, Magos (Illés E., 87.), Tarlósi P. – Tarlósi M. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Csicsek, Pap, ill. Nagy G., Tóth M.

Piros lap: Benkő-Bíró (80., Salgótarjáni BTC)

Gól: Orosz (49.), Nagy D. (60.)

Mestermérleg:

Gerliczki Máté: – Nem volt egyszerű mérkőzés. Jól kezdtünk, az ötödik percben már tizenegyest lőhettünk, de sajnos kimaradt. Az első félidőben kellemetlen volt az ellenfél és a játékrendszerünk sem működött, úgyhogy a szünetben ebbe bele kellett nyúlni, játékost cseréltünk és fölállást váltottunk. Ezáltal a második félidőt már végig uraltuk a középpályánkkal, azt mondom, a helyetek alapján és a labdabirtoklás tekintetében is jobbak voltunk, mint a vendégek, így szerintem teljesen megérdemelten nyertünk.

Rubint Richárd: – Azt nem mondanám, hogy rosszul kezdtünk, jól játszottunk, viszont rögtön jött egy szerintem nagyon szigorúan megítélt büntető. A második félidőben is volt egy hasonló szituáció, ami fújható volt, de természetesen, nem adták meg. Jól futballoztunk az első játékrészben, volt egy-két ziccerünk is, amiket nem rúgtunk be, de picivel jobbak voltunk, mint a Tiszaújváros. A szünetben megbeszéltük, mit akarunk a folytatásban, sajnos azonban egy nagy, taktikai, helyezkedési hibából gyorsan kaptunk egy gólt, ami befolyásolta a meccs hátralévő részét, mert onnantól kezdve, kapkodtunk, nem azt fociztuk, amit elterveztünk. Nem tudtuk már azt hozni, amit korábban mutattunk, majd jött a második bekapott találat is, sajnos megint egy hibából. Ezt követően megint kihagytunk egy ziccert, aztán jött egy kiállítás. Sajnálom a vereséget, mert ugyan jó csapat a Tiszaújváros, verhetőnek tűnt, minimum egy pontot kellett volna szereznünk. Sajnos vannak bajok, mert ugyan két ember visszajön az eltiltásból, a piros laposunk mellett Tóth Máté megkapta ötödik sárgáját. Ettől függetlenül, megyünk tovább, a következő hazai mérkőzést mindenféleképpen le kell hozni! 

A bajnokság aktuális állása:

Fotó: www.fctiszaujvaros.hu.

error: Content is protected !!