A hatodik kör vár NB III-as együtteseinkre

Az STC Salgótarján Debrecenbe látogat, míg a BSE a Tállyával fog összecsapni.

A következő hétvége során a hatodik fordulónak fognak nekiveselkedni a harmadik vonal Keleti-csoportjában szereplő nógrádi alakulatok. A zsinórban háromszor nyerni tudó STC Salgótarján a hozzá hasonlóan tíz ponttal rendelkező, a mezőny újoncának számító Debreceni EAC-nál vizitál, az előző két fellépésén alulmaradó Balassagyarmat pedig a Tállyával nézhet farkasszemet semleges pályán, Múcsonyban. Mindkét találkozóra szombaton tizenhat órási kezdéssel kerül sor. Az aktuális összecsapásokat megelőzően újra megszólaltattuk az érintett gárdák szakvezetőit, lássuk, mit várnak a mérkőzésektől a trénerek!

NB III Keleti-csoport, 6. forduló, 2017. szeptember 16. (szombat), 16.00:

Debreceni EAC-STC Salgótarján

Helyszín: Debrecen, Egyetemi Atlétikai Club sportpálya. Vezeti: Bálint Attila (Zahorecz Roland, Belicza Bence)

Sáfár László, a Debreceni EAC vezetőedzője: – A szezon végén szeretnénk bennmaradni az NB III-ban, ez az első számú célunk. Azzal, hogy eddig tizenötből tíz pontot szereztünk, meg vagyunk elégedve, játékban viszont nagyon sokat kell még fejlődnünk. Túl sok információm nincs a Salgótarjánról, szerintem mindenképpen benne lesz az első ötben szombati ellenfelünk, hiszen megfelelő háttérrel rendelkeznek, jól is igazoltak, az jelzésértékű, ha egy klub egy Spitzmüllert meg tud szerezni. Papíron a vendégek az esélyesek, nem mi, de ettől függetlenül, hazai pályán a három pont begyűjtésére fogunk törekedni!

www.haon.hu

Zoran Kuntic, az STC Salgótarján vezetőedzője: – Nyilvánvaló, amikor jönnek a győzelmek, nem lehet panasz a hangulatra, ezen a héten is jól dolgoztak a srácok. Sajnos megjelentek sérülések, így két játékosra nem tudok számítani ezen a hétvégén. A Debrecen most jutott fel, szerintem mindent elmond róluk, hogy az első öt fordulót követően előttünk állnak a tabellán, szóval jó kis brigádról beszélünk, fiatal játékosokkal, akik rengeteget futnak. Megpróbáltam minél több információt megszerezni, ők is jó formában vannak, az utolsó két meccsükön úgy nyertek, hogy még gólt sem kaptak, de sok találatot értek el, nem véletlen tehát jelenlegi harmadik pozíciójuk a tabellán. Nehéz mérkőzés lesz, de mi is jó passzban vagyunk és legalább egy pontért utazunk szombati ellenfelünkhöz!

NB III Keleti-csoport, 6. forduló, 2017. szeptember 16. (szombat), 16.00:

Tállya KSE-Balassagyarmati VSE

Helyszín: Múcsony, Sajóvölgye Sportcentrum. Vezeti: Valu Tibor (Benkő Róbert, Kulcsár Judit)

Pachinger János, a Tállya KSE vezetőedzője: – Nem sokat tudok aktuális ellenfelünkről. Újonccsapatról van szó, sajnos vagy nem sajnos, sok új együttes van a Keleti-csoportban, az ő erősségüket pedig egyelőre nem igazán tudjuk, mert még nem láttuk őket játszani, félinformációkkal rendelkezünk velük kapcsolatban, úgy próbáljuk feltérképezni őket. Az eddigi eredményeik alapján úgy gondolom, egy nagyon jó és egységes csapat fog érkezni a hétvégén. Befolyásolja helyzetünket, hogy saját otthonunk helyett Múcsonyba kényszerülünk, hiszen a szurkolók nem nagyon jönnek át hetven kilométert ezekre a mérkőzésekre, úgyhogy sajnos így nem tudjuk élvezni a hazai pálya előnyét, pedig a drukkereink részéről jelentős támogatás lenne, amire viszont így nem számíthatunk, ráadásul csak a meccseken tudjuk igénybe venni a múcsonyi pályát, tehát nem igazán érezhetjük a magunkénak. A szombati találkozóról annyit, egyértelműen meg van határozva, hogy meg kell nyernünk!

Kis Károly, a Balassagyarmati VSE szakmai igazgatója: – Sajnos az utolsó mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, bár azt kell mondanom, a Diósgyőr bombaerős tartalékcsapattal érkezett. Szeretnénk javítani, eddig idegenben nem sikerült vitézkednünk, bízunk benne, ez meg fog változni. Tudjuk, hogy az ellenfélnek kik az erősségei, gondolok itt az NB I-et és a másodosztályt megjárt játékosaikra. Úgy gondolom, az dönthet, mennyire tudunk a védekezésünkön javítani, hiszen a bekapott góljaink száma nagyon sok, döntő lehet, hátsó alakzatunkban mennyire leszünk szervezettek, milyen mértékben tudunk majd odakoncentrálni. Úgy vélem, elől nem lesz probléma, legutóbb is sok lehetőséget dolgoztunk ki, bár az is igaz, hogy a helyzetkihasználáson szintén van mit javítani. Szalánszki sérült, eltiltottunk nincs.

error: Content is protected !!