A hajrá okozta az SBTC vesztét Füzesgyarmaton

A hősiesen küzdő NB III-as ‘tarjániak az utolsó húsz percben kapott gólokkal kaptak ki az élmezőnyhöz tartozó csapat otthonában.

A harmadosztály Keleti-csoportjának huszonnyolcadik körében a tabella negyedik helyén álló Füzesgyarmathoz látogatott a kiesés ellen harcoló SBTC. Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a papírforma szerint a masszív játékerőt képviselő, évek óta tudatosan építkező házigazdák számítottak a mérkőzés esélyeseinek, ettől függetlenül csak a győzelem lehetett az egyre nehezebb szituációba sodródó ‘tarjániak célja.

Nógrádi szemmel rémálomszerűen kezdődött a meccs, már a harmadik percben betaláltak a vendéglátók, egy bal szélen vezetett akció végén Popescu bólintott közelről a kapuba a harmadik percben. Ezt követően is az előnyben lévő csapat irányított, ebben a periódusban nem jegyezhettünk fel érdemi momentumot a nógrádi gárdától. Az első félidő derekán büntetőhöz jutottak a hazaiak, Lukács próbálkozása azonban a kapufán csattant.

Aztán fokozatosan felébredtek a látogatók, egyre inkább egyenrangúvá vált a küzdelem és már melegebb pillanatok is akadtak a másik oldal tizenhatosánál. A szünetig már nem esett gól, a második etap elején viszont egalizáltak a fekete-fehérek: egy balról beívelt lasztit Benkő-Bíró pár lépésről leadott feje rezgette meg a hálót.

Ezután a “szokásos” metódost szolgáltatta a meccs, két ízben is hatalmas ziccert hagytak ki a vendégek, Fildan rendre remek védéseket mutatott be. Ahogy telt az idő, úgy vették újra a kezükbe a gyeplőt a Békés megyeiek, a 72. minutumban pedig Székely révén ismét ők kerültek lépésfórba, a középpályás tizenhatról lőtte ki a bal alsót. Az összecsapás zárószakaszában hol az egyik, hol a másik alakulat vezethetett támadást, “szétszakadt” a pálya. Nem sokkal a lefújás előtt minden eldőlt: a 87. percben a duplázó Popescu tizenegy méterről fejezett be eredményesen egy gyors kontrát. Még a lefújást megelőzően Faggyas is beköszönt, így kialakítva a négy-egyes füzesgyarmati sikert jelentő végeredményt.

Újabb fontos ütközetben maradt tehát alul a Stécé, bármennyire is érdekesen hangzik azonban, a körbeverések és a riválisok eredményeiből kifolyólag, még semmi sem dőlt el, a képlet viszont roppant egyszerű: bármilyen jellegű reménykedéshez hat pontot kell szereznie Rubint Richárd társulatának a hátralévő két körben. Legközelebb vasárnap 17.30-tól a Szojka Ferenc Stadionban esedékes Eger elleni fellépésén kellene először megragadni a veszett fejsze nyelét.

NB III Keleti-csoport, 28. forduló:

Füzesgyarmati SK–Salgótarjáni BTC 41 (10)

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep, 220 néző. Vezette: Antal P. (Kulcsár D., Szabó D.).

Füzesgyarmati SK: Fildan – Kinczel, Vincze, Toca, Pataki – Villand – Székely (Silaghi, 90.), Pölöskei (Faggyas, 90.), Kis Sz. (Styecz, 76.), Lukács – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Salgótarjáni BTC: Megyeri – Barta, Benkő-Bíró, Grajzel, Szabó T. – Bakos (Kitl, 65.), Híves, Nyéki, Sárközi – Tarlósi P., Tarlósi M. (Illés E., 86.). Vezetőedző: Rubint Richárd.

Gól: Popescu (3., 87.), Székely (72.), Faggyas (90.), ill. Benkő-Bíró (47.).

Mestermérleg:

Boros Tibor: – A mérkőzés első fele teljes mértékben úgy alakult, ahogy elterveztük, de a kihagyott tizenegyesünk után látványosan változott a játék képe, a ‘Tarjánnak megvolt a lehetősége, hogy megfordítsa a meccset, viszont pozitívumként élem meg, hogy az utolsó húsz percben már újra az elvárható szinten futballoztunk és ez eredményességgel is párosult.

Rubint Richárd: – Sajnos nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, rögtön az elején gólt kaptunk a semmiből egy beadás után. Aztán ítéltek ellenünk egy büntetőt, amire inkább nem mondok semmit. Onnantól kezdve viszont már kimondottam jól játszottunk, egyenrangúak voltunk a hazaiakkal. A második félidő elején egyenlítettünk is, sajnos azonban utána volt két-három nagyon nagy lehetőségünk, amiket nem lőttünk be, pedig nekünk kellett volna vezetni. Aztán az ellenfél rúgott még egyet, majd kinyíltunk, próbáltuk legalább ikszre hozni a meccset, ami sajnos nem sikerült. Ekkor már tényleg nagyon támadtunk, kontrákból pedig kaptunk még kettőt. Szerintem az ellenfél edzője is lenyilatkozza, hogy teljesen más volt a meccs képe, mint amit az eredmény mutat. Úgy nézünk ki, mint egy naiv csapat, egy gólhoz kell minimum öt-hat ziccer, a mi helyzezünkben azonban ez nem jó. Gratulálok a Füzesgyarmatnak.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!