Visszalépett a nyugati megye háromtól a Tolmács

Létszámhiányra hivatkozva döbta be a törölközőt az ősszel hét pontot szerző csapat.

Bár a Tolmács együttese nem túl veretes mérleggel, hét pontot szerezve fejezte be a nyugati megye három őszi részét, ettől függetlenül nem volt benne a levegőben, hogy a pihenő alatt visszalép az említett bajnokság további küzdelmeitől két győzelmen kívül egy döntetlent és tizenegy fiaskót feljegyző gárda.

Sajnos azonban megtörént a legrosszabb, mostanra hivatalosan kijelenthető, a létszámhiánnyal küszködő csapat nem vág neki a tavaszi idénynek, így a szóban forgó küzdelemsorozat tizennégy alakulat részvételével folytatódhat. A negatív hírek kapcsán felkerestük az egyébként 1996 óta a nógrádi futball vérkeringésében jelenlévő klub elnökét, Hajnis Károlyt, aki az alábbi gondolatokat osztotta meg velünk.

– Mint az egyesület elnöke, ezúton szeretném bejelenteni, hogy a Tolmács SE több okból kifolyólag visszalép 2018/2019-es bajnokság tavaszi idényétől. Az említett indokok sajnos nem tették lehetővé a csapat megmaradását erre a szezonra, gondolok itt a tavaly megszerzett sajnálatos sérülésekre és a mostani eligazolásokra.

Úgy vélem, visszaút mindig lehetséges, meglátjuk, nyárig mennyire tudnak felépülni a sérültek, vissza akarnak-e majd jönni, akik most elmentek, illetve tudunk-e új embereket szerezni. Jelenleg azt mondom, ötven-ötven százalék, hogy ősszel képesek leszünk-e elindulni, de ha jövőre nem is, utána egy-két évvel lehet, hogy újra lesz csapatunk, ehhez egy új generációra lesz már szükség, hogy velem vagy nélkülem, egyelőre nem tudom. Perpillanat nem tudok ez ügyben teljes bizonyosságal nyilatkozni.

Két-három esztendőt leszámítva, ilyen vagy olyan formában jelen voltam az 1996-ban újjáalakuló klub életében, akár focistaként, gondnokként, megbízott elnökként, vezetőségi tagként, nyolc éve pedig az egyesület elnöke vagyok. Vegyesek az érzéseim, szerettem volna többet kihozni az előző időszakból, akár egy érmet vagy egy bajnoki címet, feljutás kapcsán nem dédelgettem hiú álmokat – foglalta össze véleményét Hajnis Károly.

error: Content is protected !!