Vasárnap ismét Nógrádsipeken rendezik meg a megye hármas Bajnokok Tornáját

Újra a már bevált helyszínen csapnak össze az összevont aranyéremért a különféle csoportok legjobbjai.

Az előző években már hagyománnyá vált, hogy az aktuális megye hármas szezonokat követően egy kalap alá gyűlnek a különféle csoportok legjobbjai, hogy aztán egy amolyan Bajnokok Tornáján megmérkőzzenek az összevont bajnoki címért. A legutóbbi esztendőkhöz hasonlóan, ezúttal is a már jól beváltnak mondható helyszínen, Nógrádsipeken nézhet egymással farkasszemet a három régióban végső elsőségig jutó csapat, ahogy már megszokhattuk, ismét változatos küzdelmekre van kilátás, gyakorlatilag bármi megtörténhet majd a vasárnap tizenegy órási kezdéssel esedékes, a Karancsalja, a Kétbodony, illetve a Kálló főszereplésével sorra kerülő viadalon. A közelgő esemény előtt megszólaltattuk az együttesek edzőit, lássuk, milyen gondolatokkal várják a rendezvényt a trénerek!

Megyei III. osztályú Bajnokok Tornája, Nógrádsipek:

2018. június 10. (vasárnap):

11.00: Kétbodony (Megyei III. osztály Közép-csoport bajnoka)-Karancsalja (Megyei III. osztály, Keleti-csoport bajnoka)

Vezeti: Gordos Árpád (Urbán Viktor, Kiss Tamás)

12.20: Kálló (Megyei III. osztály, Nyugati-csoport bajnoka)Kétbodony (Megyei III. osztály Közép-csoport bajnoka)

Vezeti: Urbán Viktor (Kiss Tamás, Gordos Árpád)

13.40: Karancsalja (Megyei III. osztály, Keleti-csoport bajnoka)-Kálló (Megyei III. osztály, Nyugati-csoport bajnoka)

Vezeti: Kiss Tamás (Gordos Árpád, Urbán Viktor)

Csicsman Tamás, a Karancsalja játékos-edzője: Ha csak a száraz tényeket nézem, akkor azt mondhatom, hogy a szezonban lejátszottunk tizenhét mérkőzést, ebből tizennégyszer nyertünk, kétszer játszottunk döntetlent és egyszer kaptunk ki. Tehát az elmúlt bajnokságban nyújtott teljesítményünkkel mint edző, mint játékos,é s mint elnök tökéletesen meg vagyok elégedve. Sajnálatos dolog, hogy a végére ilyen csonka csoportként fejeztük be a bajnokságot. De ahogy látom, ez nem csak a mi csoportunkra volt jellemző, és még csak nem is erre az osztályra. Ez viszont elszomorító! Sajnos tudomásul kell venni, hogy a falusi futball haldoklik és már nem sokáig lehet életben tartani. Az okokat most nem feszegetném, de látni lehet, hogy csak azért van még amatőr futball, mert van egy pár fanatikus fociszerető ember, aki még nem adta fel a harcot. Viszont már egyre kevesebb ilyen ember van, és többek között ez is az oka a jelenlegi állapotnak. Ellenben ez a Bajnokok Tornája szerintem egy üde színfoltja a megyei labdarúgásnak. Itt az örömfociról szól a dolog, amiről valójában is kellene szólnia az amatőr futballnak. Nem igazán ismerem a másik két részvevő csapatot, de nem is foglalkoztat annyira, hogy elemezzem a szereplésüket. Mi elsősorban azért megyünk el, hogy játsszunk két jó csapattal, miközben jól érezzük magunkat. Ahogy hallom, a hangulattal nem szokott gond lenni ezeken a tornákon.

Baráth Péter, a Kétbodony vezetőedzője: – Azzal, hogy bajnokok lettünk, végül is elég jól sikerült ez a szezon, mert azt őszt kicsit elbaltáztuk, nem úgy jöttek ki a dolgaink, ahogy szerettük volna. A második félévre viszont nagyon jó közösség alakult ki, nagyon meg vagyok elégedve a társasággal! Mi kettőezer-tizenötben már megnyertünk egy ilyen összevont döntőt, úgyhogy nem ismeretlen számunkra ez az esemény. Nem ismerem sem a Kállót, sem a Karancsalját, nem tudom, mik az erősségeik vagy a gyengéik, jó lett volna egyszer-kétszer látni őket, hogy mégis milyenek, de ez majd ott mindjárt az első fél órában kiderül, bármi előfordulhat. Úgy indulunk neki a vasárnapnak, hogy megnyerjük ezt a kupát, ha nem így mennénk, fölösleges volna útra kelni! Ha már részt veszünk a Bajnokok Tornáján, az a minimális elvárás, hogy behúzzuk, de gondolom a másik két csapat is így van ezzel. Ha a fiúk úgy állnak hozzá, mint a tavaszi szezonhoz, szép eredményt érhetünk el!

Horváth László, a Kálló vezetőedzője: – Szerintem jól zártuk a szezont! Volt egy-két alkalom, amikor nem jöttek el az ellenfelek, de ez már történelem! Mi úgy megyünk Nógrádsipekre, hogy mindenféleképpen meg szeretnénk nyerni ezt a tornát, mindkétszer győznünk kell, hogy kárpótoljuk magunkat azokért a meccsekért, amikor nem jöttek el hozzánk! A Kétbodony legutóbbi mérkőzését megnéztük, ahogy már korábban mondtam, mi gyors focit játszunk, szerintem ellenük az lesz a döntő, ezt az erényünket ki tudjuk-e használni. A másik ellenfelet nem ismerem. De minket nem érdekel, ki, milyen csapat, mi győzni megyünk!

error: Content is protected !!