Vasárnap is jó pár találkozót bonyolítanak le a megye háromban

Nézsán menne tovább az Érsekvadkert II, Felsőpetényben javítana a Tereske, Nógrádmarcalon hozná a kötelezőt a Nógrádsipek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 6. forduló:

2019. szeptember 22. (vasárnap), 16.00:

Nézsa SE-Érsekvadkert SE II

Alapvetően azt is mondhatnánk, egyértelmű esélyesként húzhatnak kesztyűt a vendégek, ennél azért viszont némiképp árnyaltabb a kép, ugyan a címvédő esélyes mivolta valóban vitathatatlan, még az is lehet, rágós falatnak bizonyulhatnak az előző körben idénybeli ramaty szériájuknak szép győzelemmel búcsút intő, ezáltal egészen biztosan feltüzelt hazaiak. A ‘vadkertiek sem indították túl fényesen az évadot, az elmúlt két fordulóban azonban egyaránt úgy tudtak diadalmaskodni, hogy még csak gólt sem kaptak, így ők is önbizalommal telve várhatják a kezdősípszót. A házigazdák leginkább az ismerősebb helyszínben reménykedhetnek, egyébként minden más érdemi tényező a látogatók mellett szól, akik bár nem nézhetik le a másik oldalt, kellő odafigyeléssel zsebre tehetik a pontokat.

Felsőpetény SE-Tereske KSE

Búfelejtésben bízó gárdák nézhetnek egymással farkasszemet ezen a találkozón, az egyelőre három fiaskónál és egy reminél tartó felsőpetényiek még a komplett idényt tekintve nem tudtak nyerni, a remekül rajtoló vendégek pedig egy héttel ezelőtt szaladtak bele kijózanító pofonba. Mindkét résztvevőre ráférne tehát egy kellemes élmény, az viszont előzetesen komoly talány, most melyikőjük gyarapodhat több bajnoki egységgel, szerintünk abszolút nyíltnak ígérkező csörtével van dolgunk, ahol kis dolgok dönthetnek. A saját pályájuk által kölcsönözendő erő által hajtott házigazdák pihenéssel töltötték a legutóbbi kört, így kiváltképp ki lehetnek éhezve egy jó eredményre, maximális fordulatszámon pörögve pedig okozhatnak kellemetlenségeket riválisuknak. A tereskeieknek nem szabadna gyors egymásutánban kétszer alulmaradni, hamar visszaeshetnek a földre, abban viszont biztosak lehetnek, hogy kemény menetnek néznek elébe, így ismét oda lyukadtunk ki, hogy tényleg bármi megtörténhet majd a játéktéren, megtippelhetetlen ez az ütközet.

Erdőkürt SK-KSE Becske

Ellentétesen hangoló viaskodásáról szólhat ez a párbaj, a nemrégiben három győztes küldetést követően ismét kikapó erdőkürtiek otthonukban térnének vissza a helyes ösvényre, törekvésüket azonban megakadályozhatják a mögöttünk hagyott fellépésükön parádés sikerrel előrukkoló, így újra kedvet kapó vendégek, akik most már nem akarnak visszaesni az eredménytelenség kelepcéjébe. Nincs kiemelkedő favoritja a mérkőzésnek, az ismerősebb helyszín adott, apait-anyait viszont akár még meg is leckéztethetik vetélytársukat a becskeiek, ehhez az kell, hogy ismét nagy elánnal vágjanak neki erőpróbájuknak. A kezdősípszót megelőzően piszok nehéz volna megmondani, melyik résztvevő örülhet majd, nüanszok határozhatják meg a győztes brigád kilétét, férfias küzdelemben birkózhatnak egy jót a bármire képes alakulatok.

Ősagárd LK-Keszegi SE

Ezt a párbajt is hasonlóképpen vezethetnénk fel, igazi ki-ki meccsel van dolgunk. Egyik társaság sem tündökölt a szezon már lepergő szakaszában, így joggal készülhetnek úgy, hogy végre megint képesek lesznek gyarapítani pontjaik számát. Az előző körben roppant csúnya mélyütést beszedő, meglepetésszámba menő módon bukdácsoló ősagárdiak a nyitány óta várnak az üdvösségre, a látogatók pedig még a harmadik fordulóban nyertek utoljára, a legutóbbi két fordulóban rendre könnyűnek találtattak. Ezúttal a hazai játéktér miatt vélekedünk úgy, hogy inkább a többre hivatott házigazdáknak állhat a zászló, és ugyan gyorsan hozzátennénk, hogy azért nem árt résen is lenniük, mert legjobb arcukat bemutatva a látogatók is megtréfálhatják ellenfelüket, összességében valamivel közelebb lehetnek a sikerélményhez a vendéglátók.

Legéndi SE-Szondy SE Hont

A papírforma szerint erre a párharcra könnyebb tippelni, a mostani pontvadászatban is szenvedő, eddig még csak egy árva döntetlent sem elérő hontiak részéről főnixmadárszerű feltámadásra volna szükség ahhoz, hogy megállítsák a mostanában telkesen ellentétes utat bejáró, kétszer is tükörsimán győzedelmeskedő látogatókat, akik bizony semmiképpen sem akarnak lassítani. Előbb-utóbb kiderül, a hontiak tényleg elkapták-e a fonalat vagy pusztán ideig-óráig tartó feltámadásról van szó, az viszont biztost, most kötelező jelleggel kellene nyerniük, minden más végkifejlet blamának minősül. A legutóbb ismét megrendítő körülmények között alulmaradó legéndiek az esélytelenek nyugalmával készülhetnek, legjobb barátjuk újfent a nagy számok törvénye lehet, egyébként nincs benne a levegőben, hogy éppen most kecmeregnek majd ki a gödörből, nem hibázhat Garazsi József legénysége.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 6. forduló:

2019. szeptember 22. (vasárnap), 16.00:

Nógrádmarcal SE-Doboskút SK Nógrádsipek

A másik csoportnak is megvan az ügyeletes szenvedő alanya, toronymagas favoritként kelhetnek útra a könnyed diadal elébe néző ‘sipekiek, akik talán csak amiatt izgulhatnak, hogy az előző hétvégén esedékes szabadnapjukból kifolyólag kiestek-e a ritmusból. Az első körben még a regnáló bajnoktól kikapó, azóta rendre diadalmaskodó látogatók mostanában tető alá hozott remekelése akkor ér igazán valamit, ha ezúttal is behúzzák a kötelezőt, mindenképpen illene nyernie a sereghajtónál minden téren acélosabbnak tetsző társulatnak. Az idén is csak vergődő, egyre mélyebb szakadékba kerülő házigazdák elsődlegesen pusztán egy kisebbfajta csodában bízhatnak, a realitások talaján maradva, egyáltalán nincs benne a pakliban, hogy belátható időn belül képesek lesznek megújulni, kár tagadni, csúnya betliként kerülne be a köztudatba, ha nem gyűjtenék be a pontokat a vendégek.

Cserhát TSE Felsőtold-Csitár SE

Igen változatos szezonban érintett csapatok birkózásáról szólhat ez a párosítás, nyílt kérdésekkel teli összecsapás előtt állunk, melynek nincs favoritja. A házigazdák utoljára a második körben tudtak sikert aratni, azóta várnak egy jó eredményre, ezzel szemben a már két diadalnál tartó csitáriak mészárlást húztak elő a cilinderből múlt hétvégén, így meg is van, lelkiállapotok terén melyik csapat áll jobban. Ezt a tényezőt az ismerősebb helyszínnel kompenzálhatják a pozitívabb folytatásban reménykedő hazaiak, akik nyilván már mindenáron el akarnak mozdulni a holtpontról, ezúttal pedig akár le is arathatják majd igyekezetük gyümölcsét. A nyáron megerősödő vendégek hasonló ambíciókkal felvértezve kelnek útra, szóval ismét oda lyukadhatunk ki, háromesélyes a találkozó, kis dolgok dönthetik el, ki örülhet a végén.

Ludányhalászi SE-Egyházasdengeleg FE

A pontvadászatban eddig nem éppen tündöklő együttesek csaphatnak össze ezen a igazi ki-ki meccsen, kiegyenlített csata bontakozhat ki a kilencven perc során. A csúnya pofonnal melegítő ludányiak legalább egy kiemelkedő diadalra már szert tudtak tenni az idényben, velük ellentétben az egy-egy sikertől csak karnyújtásnyira lévő látogatók még csak pontot sem szereztek, kivétel nélkül alulmaradtak ez idáig. Itt is-ott is elkélne már tehát némi lelkifröccs, azt pedig mindkét csapatnál kijelenthetik, hogy joggal várják az erőpróbát javítási céllal, érezhetik, hogy hasonlónak tűnő riválissal viaskodhatnak egy jót. Talán a saját pályájuk lehet az az adalék, ami a hazaiak malmára hajthatja a vizet, egyébként nem tudnánk egyik gárdát sem több sansszal illetne a labda útjára indulása előtt, kellőképpen megizzaszthatják egymást a felek.

error: Content is protected !!