Változatos végkifejleteket vonultatott fel a nyugati megye három

Javított a Patak, fontos pontokat szerzett a Kétbodony, ismét remek sikert aratott a Legénd, simán nyert a Hont, újra örülhetett a Keszeg, kiütéssel győzött a Rétság, idegenben ikszelt a Nézsa.

Az előző hétvégén a tizenhetedik fordulót bonyolították le a nyugati megye háromban. Az aktuális mérkőzéseken az éllovas Patak a szünet után beindulva intézte el az Ipolyszögöt, a Kétbodony nyert az Érsekvadkert kettőnél, a feltámadó Legénd megtréfálta a Becskét is, a Hont helybenhagyta a Felsőpetényt, a Keszeg felülkerekedett a Romhányon, a Rétság csúnyán elverte az Ősagárdot, a Nézsa pedig pontot csent Erdőkürtről. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 17. forduló:

Patak SE-Ipolyszög SE 3-0 (0-0)

Vezette: Reviczki J. (Moldován P.)

Patak SE: Pincze – Gál (Kürtössy, 54.), Simó, Csókási, Mócsány (Horváth B., 62.) – Csabai (Molnár M., 46.), Paulicsek (Fritz, 62.), Faludi (Várhegyi, 46.), Szabó L. (Varga O., 46.) – Kutnyik (Szenecei, 62.), Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Ipolyszög SE: Ivanics – Tóth Á., Tóth J., Sági, id. Trepinszki (Maglódi, 54.) – ifj. Trepinszki, Kovács I. (Jakus, 63.), Keresztes, Medve – Bognár., Bache. Játékos-edző: Takács Gergely.

Sárga lap: Kovács I.

Gól: Bogdány (54., 60., 86.)

Jók: Bogdány, Varga O, Paulicsek, Csókási, ill. senki

Bella Sándor: – Nehezen találtuk meg a ritmust a sportszerűen játszó Ipolyszög ellen. Még mindig sok hiányérzetem van, körülményesek vagyunk és erőtlenek. A második félidőben már mutattunk be futballra hasonlító dolgokat, ezekből gólokat is szereztünk, és így megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A győzelemnek természetesen örülünk, de nehogy azt higgye bárki is, hogy a látottakkal elégedettek vagyunk! Ahhoz, hogy a következő mérkőzéseken tartalom is legyen a kilencven percben, jóval többet kell tenni egyénileg és csapatszinten is!

Takács Gergely: – Megérdemelt hazai győzelem született.

Érsekvadkert SE II-Kétbodony SE 0-2 (0-0)

Vezette: Csillik L. (Kőhalmi B.)

Érsekvadkert SE II: Fekete – Hustyava, Pádár (Paróczy, 69.), Farkas, Varga V. (Beluczki, 71.) – Csejk (Loksa, 67.), Pap, Mácsik, Gubik – Benyó, Vachó. Játékos-edző: Gubik Ákos.

Kétbodony SE: Miklián – Majoros, Filiczki, Szorcsik, Farkas – Bencsik, Bartyik, Németh (Melo, 46.), Tóth J. – Kovács R. (Hanzel, 87.), Tomis (Péter N., 83.). Edző: Baráth Péter.

Sárga lap: Kovács R.

Gól: Kovács R. (63., 67.)

Jók: senki, ill. Kovács R. (a mezőny legjobbja), Majoros, Bartyik, Tomis, Szorcsik

Gubik Ákos: – Jól kezdtünk, megvoltak a helyzeteink, de nem sikerült berúgni azokat. Aztán, ahogy a futballban lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, majd a második félidő elején kaptunk egy gólt. Ez kicsi alávetett a lendületünknek, már nem játszottunk jól, kissé szétestünk, aztán jött a következő. Ilyen a foci, gólra játsszák, amíg mi kihagytuk a helyzeteket, az ellenfél belőtte, így elvitte a három pontot.

Baráth Péter: – Úgy néz ki, mindkét csapat nagyon komolyan vette a mérkőzést, nem véletlenül volt ez a forduló meccse. Az első félidőben itt is-ott is volt több helyzet, néha kemény belépők, de összességében sportszerű volt a játékrész. Küzdelmes, nézők nélkül is igazán jó találkozó volt. A szünetben sajnos cserélnem kellett, emiatt pedig átalakításra került a csapat. A második félidőben igen vehemensen támadott a ‘Vadkert, míg mi kicsit visszahúzódtunk, szerencsénkre pedig két gyönyörű kontrából sikerült két gólt rúgnunk. Innentől kezdve még volt egy komoly helyzetük a hazaiaknak, amit kifejeltünk a gólvonalról, de ezen kívül szinte nem volt lehetőségük, támadtak, de nem tudtak velünk mit kezdeni. Igen magas színvonalú mérkőzésen, igazságos a győzelmünk. További sok sikert kívánok a házigazdáknak.

Legéndi SE-KSE Becske 4-2 (2-1)

Vezette: Szabó T. (Tóth B.)

Legéndi SE: Kalla – Füle, Nyúl, Koczkár, Virág (Hámori, 64.) – János D., Kovács R. (Néma, 87.), Franyó, Kucsera – Turi, Durucz F. (Molnár Z., 10.), Turi. Edző: Bujnyik János.

KSE Becske: Takács B. – Ocztos, Hári, Bóta, Gangl – Mihály Z., ifj. Jele, Molnár J., Takács K. – Takács J., Radics. Edző: id. Jele Tibor.

Sárga lap: Kucsera, ill. Bóta, Radics

Gól: Virág (13.), Kovács R. (31.), Molnár Z. (57.), Franyó (67.), ill. Radics (20.), Takács J. (65.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bujnyik János: – Parázsló, de sportszerű mérkőzésen, megérdemelt hazai győzelem született. Ügyes csapat a Becske, de talán mi most összeszedettebbek voltunk. A bírókra nem lehetett különösebb panasz. Durucz Ferenc sajnos nem tudott pályára lépni, reméljük, minél hamarabb felgyógyul. Megyünk tovább!

id. Jele Tibor: – Elkezdődött, de jó lenne, ha már vége lenne!

Szondy SE Hont-Felsőpetény SE 6-2 (3-1)

Vezette: Körmöczi Á. (Berki A.)

Szondy SE Hont: Bander – Kovács P., Garazsi D. (Vasas, 57.), Kupecz K., Horváth K. – Brinyiczki, Makrai, Pál L., Buzás – Vig, Kupecz N. Edző: Garazsi József.

Felsőpetény SE: Szabó Sz. – Pogácsás, Belovai, Tóth P. Sógor, 55.), Varga B. – Rodák, Hugyecz, Garai M. (Csadó, 71.), Rendi – Garai G., Tabics. Edző: Laczkovzki Zsolt.

Gól: Vig (19.), Buzás (23., 29., 53., 87.), Vasas (70.), ill. Rodák (32.), Tabics (62.)

Jók: Buzás, Pál L., Kupecz K., ill. Rodák, Tóth P., Rendi

Garazsi József: – Sajnos kezdünk elfogyni, megint csak egy cserénk volt. Tartottunk a meccstől, mert az ellenfél ikszelt Patakon. Ehhez képest, az első fél órában öt ajtó-ablak helyzetet alakítottunk ki a vendégek kapuja előtt, az üres kaput nem tudtuk eltalálni. Már kezdtem bosszús lenni, amikor a hatodik ziccerünket berúgtuk. Három-nullra vezettünk, amikor az első kapura lövésükből betaláltak a ‘petényiek. Mondtam a srácoknak a szünetben, szép, hogy egymás után dolgozunk ki lehetőségeket, de háromból legalább egyet jó volna berúgni, mert korántsem biztos, hogy a második félidő is ugyanolyan lesz, mint az első. Nem is volt már annyi helyzetünk, de ezekkel jobban sáfárkodtunk. Nem tudom, utoljára mikor dolgozunk ki ennyi ziccert, legalább tizenöt darab volt a meccsen, amikor tényleg a kapussal szemben voltunk! Többször elmondom a véleményemet a bírókról, olykor szidom őket, de akkor is meg kell őket említeni, amikor jól vezetik a mérkőzést! Ma ez történt, le a kalappal a két játékvezető előtt! Nagyon jól tették a dolgukat, és ezt nem azért mondom, mert nyertünk, de tényleg szinte hibátlanul látták el feladatukat, szóval gratuláció nekik!

Laczkovszki Zsolt: – Egy olyan Honttal játszottunk, amely eltérő focit játszott, mint amire számítottunk, és a vesztünkbe futottunk. Klasszikus védekezést alkalmaztak, kivágták előre a labdákat, a kontrákból pedig bőven megéltek. Hiába birtokoltuk többet a labdát. A szombati játéknap továbbra sem jó számunkra, sem a kapusunk, sem a jobb futónk nem tudott részt venni a mérkőzésen emiatt. A játékvezetést inkább nem ecsetelném, mert véleményem szerint nagyon alacsonyan kvalifikált volt, az alap szabályokkal nem volt tisztában a játékvezető, és még az iskolapadban lenne a helye tanulni! Gratulálok a Hontnak, ősszel várjuk őket, hogy újra találkozzunk! Hajrá ‘Petény! Tanulunk a hibáinkból és készülünk a következő fordulóra!

Keszegi SE-Romhány SE 4-2 (3-0)

Vezette: Jakus K. (Bangóné Szűcs R.)

Keszegi SE: Rojkovics – Murcsik P., Kovács L., Kapoun (Gyetván, 46.), Csetényi – Murcsik T., Muszta, Gombos, Belencsák (Pistyúr, 84.) – Turcsán (Terjék, 46.), Gyurina (Mezei, 65.). Edző: Miklián Norbert.

Romhány SE: Paróczi – Hornyák, Jávor, Seres M., Majer –  Boros (Pribelszki, 75.), Kohári, Farkas, Mudroncsik (Jónás I., 55.) – Varga B., Hegedűs. Edző: Seres István. Sárga lap: Hegedűs, Kohári

Gól: Gyurina (7.), Csetényi (18.), Belencsák (26.), Murcsik P. (56), ill. Hegedűs (57.), Pribelszki (88.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Miklián Norbert: – Először is, szeretnék gratulálni a csapatnak az első közös győzelmünkhöz. Sikerült hamar megszereznünk a vezetést szép gólokkal, de a vendégcsapatnak is voltak lehetőségei, amit szerencsére nem használtak ki. A győzelem ellenére elkövettünk olyan hibákat, amit nem mindig úszhatunk meg büntetlenül, ezeket átbeszéljük és kijavítjuk. Örültem, hogy a tartalékjátékosoknak sikerült jól beszállni a mérkőzésbe. További sok sikert a romhányi csapatnak!

Seres István: – Rászolgáltunk a vereségre. Ismét magunknak okoztunk kellemetlen mérkőzést. Az egyéni hibák kísértenek, és nem tudunk kilábalni belőle, hovatovább, kihagytuk a helyzeteinket is. Az akarat megvolt és ez legalább pozitív. Úgy gondolom, nincs veszítenivalónk, a továbbiakban tehát nyílt sisakkal folytathatjuk. Apropó folytatás. Véleményem szerint nem kellene erőltetni! Az egészség fontosabb mindennél!

Rétság VSE-Ősagárd LK 9-1 (5-1)

Vezette: Elischer M. (Szolik M., Rácz D.)

Rétság VSE: Varga M. (Hajnis, 70.) – Fábián B., Havay B., Ruzsa, Maglódi (Zsíros, 62.) – Homolya E. (Homolya A., 62.), Durján, Rácz A. (Hekli, 58.), Kenyeres – Pintér, Lakatos (Ujlaczki, 56.). Edző: Havay Zoltán.

Ősagárd LK: Kapuszta – Oláh P., Leányvári, Virág, Janecska – Kuska, Balogh, Tóth P. – Maglódi, Fehér. Edző: Gyuricza Zoltán.

Gól: Homolya E. (9.), Kenyeres (23., 36., 82.), Pintér (30.), Rácz A. (31.), Maglódi (38.), Durján (51.), Homolya A. (84.), ill. Balogh (43.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Havay Zoltán: – Sportszerű mérkőzésen, megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok az Ősagád csapatának. Hajrá Rétság!

Gyuricza Zoltán: – A mérkőzésnek nem volt sportéréke.

Erdőkürt SK-Nézsa SE 1-1 (0-1)

Vezette: Kiss T. (Béres K.)

Erdőkürt SK: Tóth B. – Hegedűs (Szlavkovszki M., 15.), Urbán Cs., Szlavkovszki R. (Moór, 63.), Makó T. – Makó M., Horváth Z., Oláh T., Németh – Nagy B., Futó. Játékos-edző: Hegedűs Gábor.

Nézsa SE: Miklián – Tar, Lepsényi, Mikesy, Fűrész – Lestyán Balázs, Nyáry, Urbán Zs., Német – Szunyogh, Rapavi. Játékos-edző: Rapavi Péter.

Sárga lap: Szlavkovszki R., Makó M., ill. Nyáry

Gól: Futó (84.), ill. Lestyán Balázs (38.)

Jók: senki, ill. Miklián (a mezőny legjobbja), az egész csapat

Hegedűs Gábor: – A végén mi örülhettünk a döntetlennek! A játék képe nem ezt mutatta az első játékrészben, több ziccert is kihagytunk. Ahogy lenni szokott, ez megbosszulta magát, mi kaptunk egy gólt. A második félidőben kitámadtunk a fordítás érdekében, így az ellenfélnek több helyzete is volt. Nem sokkal a vége előtt egyenlíteni tudtunk, de megfordítani már nem sikerült a mérkőzést. Gratulálunk a Nézsának a sportszerű meccshez és további sok sikert kívánok!

Rapavi Péter: – A mérkőzés előtt rákérdeztem, ki jön meccsre. Erre hárman mondták, hogy mégsem tudnak. Ha nem kérdezek rá, ott ültünk volna nyolcan induláskor… Erre nem tudok mit mondani. Aztán ketten bevállalták sérülten és betegen, hogy kisegítenek. Útra keltünk tízen, ebből kettő kapus, lesz, ami lesz alapon. Az utolsó pillanatban jött a segítség és még egy játékos el tudott jönni a meccsre. Ültünk az öltözőben és átbeszéltünk mindent. Kinek, mit kellene tennie, hogy ne szaladjunk egy újabb pofonba. Széllel szemben kezdtünk, ami annyira megnehezítette a dolgunkat, hogy a félpályát alig léptük át. Azonban az egyik alkalommal, mikor arra jártunk, rúgtunk egy gólt. Itt “Szunyinak” már megpattant valami a lábában és lépni alig bírt. Eközben a hazai támadók hat ziccert hagytak ki vagy védett a kapusunk bravúrral. Jött a második félidő és végre a szél minket segített. Jöttek a mi ziccereink, amiket mi ugyanúgy kihagytunk. Aztán, amikor egy újabb nagyobb helyzetet elrontottunk, az ellentámadásból gólt szereztek a hazaiak. Összességében büszke vagyok a csapatra, és számomra durva, hogy ilyen előzményekkel is majdnem megszereztük a három pontot.

Szabadnap: Tereske KSE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!