Változatos étlappal tudhatják le a nyugati megye három nyolcadik körét

Gabi

Nem hibázna a Becske, Tereske, Ősagárd trió, kiegyenlített meccs várható Erdőkürtön és Nézsán.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 8. forduló:

2017. október 14. (szombat), 15.00:

Becske-Felsőpetény

Egyértelmű esélyesként húzhatnak kesztyűt a bajnokság már lepergő részében lankadatlanul menetelő, egy vállalható remin kívül rendre tükörsima győzelmet elérő becskeiek, akik számára minden adott lehet ahhoz, hogy eddigi otthoni sormintájukhoz igazodva, folytassák makulátlan szériájukat saját pályájukon. Finoman szóval sem számíthatnak könnyed kirándulásra az előző körben egyaránt kikapó látogatók, a nem túl fényes szezont futó, a szimpatikus vesztes szerepében párszor már tetszelgő csapattól kisebbfajta csodára volna szükség ahhoz, hogy képes legyen megállítani a másfajta kávéháznak minősítheti vetélytársát, kalapemelést érdemlő cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha bármilyen jellegű csínytevést be tudnának mutatni a lelkes felsőpetényiek, akik a realitások talaján maradva, leginkább a tisztes helytállásban bízhatnak, amennyiben a hazaiak komolyan gondolják nemesebb törekvéseiket, semmiképpen sem ismerhetnek pardont, a lehető legkönnyedebb körülmények között kellene elintézniük ellenfelüket.

2017. október 15. (vasárnap), 15.00:

Keszeg-Tereske

Ebben a párosításban is toronymagas favoritként tekinthetünk az egyik résztvevőre, nevezetesen a szépen-lassan egyenesbe jövő, kisebbfajta bukdácsolást követően immáron három fellépés óta veretlen tereskeiekre, akik ezúttal sem kívánnak lassítani, a mostanában látott formákból kiindulva pedig, a papírforma szerint mellébeszélés nélkül kellene túllépniük a nem túl kellemes szituációban vegetáló, utolsó pozícióban megtalálható címvédőn. Az egy héttel ezelőtt ki sem álló, kisebb-nagyobb pofonokat a hátuk mögött tudó keszegiek nehéz menetnek néznek elébe, perpillanat nem tudjuk elképzelni, hogy éppen most táltosodhat majd meg az eredményesebb folytatásban reménykedő brigád, fel kell kötnie a gatyát a regnáló bajnoknak, ha nem szeretne újabb kellemetlen mélyütéssel gazdagodni. Az ismét kedvet kapó, egyértelműen éremért hajtó látogatók maximális fordulatszámon pörögve nem hibázhatnak, az előző fordulókban bemutatott teljesítményük akkor ér igazán valamit, ha ezúttal is zsebre teszik a pontokat, így vagy úgy, de felül kellene kerekedniük a másik oldalon.

Legénd-Ősagárd

Ezen a mérkőzésen is érdemi félnivaló nélkül ruházhatjuk fel több sansszal az egyik felet, maradjunk annyiban, a pontvadászat már lepergő részében felvonultatott szereplési mutatók alapján, nem szabadna megtorpanniuk az idényben még legyőzőre nem lelő ősagárdiaknak, akik ha tényleg fel szeretnének zárkózni az közvetlen éllovasokhoz, végérvényesen el kell feledniük a döntetlenek gyűjtögetését. A legutóbbi két körben fejet hajtó legéndiek esetében komoly talánynak tűnik, hogy ezúttal vajon melyik arcukat húzzák majd elő a cilinderből, legjobb énjüket bemutatva talán okozhatnak kellemetlenségeket acélosabbnak tetsző riválisuknak, amennyiben viszont például a múltkorihoz hasonló, sima zakót eredményező formában szállnak ringbe, akár még egy újabb mélyütésbe is beleszaladhatnak. A jelenleg három győzelem mellett ugyanennyi remit elkönyvelő látogatók ugyan nem intézhetik el egy laza kézlegyintéssel csínytevésben reménykedő vetélytársukat, ha teljes mellszélességgel viseltetnek a párbaj iránt, igazolhatják az előzetes várakozásokat.

Erdőkürt-Tolmács

Az aktuális forduló messze legmasszívabbnak ígérkező csörtéjének keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet a minél előkelőbb pozícióért igyekvő, titkon talán a dobogóban is bízó armadák, gyakorlatilag megtippelhetetlen találkozónak veselkedhetnek neki az önbizalom terén jól álló gárdák. Bár az erdőkürtiek korábban kissé megtorpantak, az előző körben egy fontos idegenbeli diadallal feledtették gyengébb periódusukat, ezúttal pedig már számukra ismerős környezetben is mennének tovább a helyes ösvényen. Egyszerű feladata azonban egészen biztosan nem számíthatnak, a pazar heteket élő, négy meccs óta veretlen vendégeknek ugyanis az említett menetelés miatt megnőtt az étvágya, hurráoptimizmusukat meglovagolván pedig, soros párharcuk alkalmával is folytatnák a bajnoki egységek zsebre tételét. Összességében, bárhogy csűrnénk-csavarnánk, nem jutnánk előrébb, abszolút nyílt ütközet várhat a résztvevőkre, melyben aztán nüanszok határozhatják majd meg, ki örömködhet a lefújáskor.

Nézsa-Bernecebaráti-Kemence

Nem túl szívderítő időszakot a hátuk mögött tudó, bukdácsoló együttesek mérhetik össze tudásukat ezen az összecsapáson, az idén gyengébb muzsikáló nézsaiak és a változatosan lépegető látogatók találkozóján férfias küzdelemben válaszolhatják meg a pontok elosztásával kapcsolatos kérdéseket a felek. Ugyan a berneceiek valamivel erőteljesebb képet alakítottak ki magukról az elmúlt hetekben, mint az egyelőre csupán egyetlen győzelmet jegyző hazaiak, van egy olyan érzésünk, előbb-utóbb alaposan kibabrálhatnak soros ellenfelükkel a feltámadásban bízó házigazdák, akik most már túlesnének gyengébb szériájukon, és elkezdenék gyűjtögetni a pontokat. Persze, szintén borítékolható, hogy a szezontól jóval többet váró, a vágyott eredményesebb szereplésről még nem lemondó vendégek ezúttal is mindent beleadva munkálkodnának egy minél jobb eredmény eléréséért, ahhoz azonban, hogy siker koronázza ambícióikat, lehető legjobb arcukat kellene letenniük az asztalra, máskülönben alaposan megszenvedhetnek majd a nem feltartott kezekkel ringbe szálló vetélytársukkal…

Szabadnap: Kálló.

Next Post

Szombaton készülhetnek újabb erőfelmérőkre NB III-as csapataink

A Füzesgyarmat ellen javítana az STC Salgótarján, Tiszafüreden sem lassítana a Balassagyarmat. Szombaton az NB III Keleti-csoportjának tizedik körének vágnak neki a nógrádi harmadosztályú csapatok: az előző körben váratlan fiaskóban érintett STC Salgótarján a Füzesgyarmatot fogadja a Szojka Ferenc Stadionban, míg a legutóbbi fordulót győzelemmel záró Balassagyarmat Tiszafüredre hivatalos. Nézzük […]
error: Content is protected !!