Újra eseményekben gazdag körrel rukkolt elő a nyugati megye három

Megküzdött a pontokért a Tereske, fontos sikerrel javított az Érsekvadkert II, újra nyert a Nézsa, bravúrdiadallal támadt fel a Legénd, simán győzött a Patak, nem született döntés Honton.

Az elmúlt hétvégén a huszonegyedik fordulóval folytatódott a 2018/2019-es szezon a nyugati megye háromban. Az aktuális meccseken az éllovas Tereske megszenvedve gyűrte le a Felsőpetényt, az Érsekvadkert kettő elbánt a Kétbodonnyal, a Nézsa átlépett az Ipolyszögön, a hosszú idő után ismét nyerni tudó Legénd megtréfálta a betliző Romhányt, a Patak bevette Keszeget, a Hont és az Ősagárd pedig nem bírt el egymással. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 21. forduló:

Felsőpetény SE-Tereske KSE 1-2 (1-1)

Vezette: László L. (Tóth B.)

Felsőpetény SE: Piszár – Hriagyel (Benyusovics, 60.), Rodák L., Szabó Sz. (Szalai, 67.), Karacs – Sulyán (Rendi, 86.), Pogácsás, Rodák T., Hugyecz – Tabics, Albert I. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Tereske KSE: Molnár – Sinkó (Kosik E., 78.), Jakubecz, Franka, Vas – Kiss G., Szabó G., Majer, Dóbiás D. (Orsós, 72.) – Dóbiás P. (Oláh L., 87.), Gáspár Zs. (Kosik Zs., 84.). Edző: Kiss Balázs.

Sárga lap: Hugyecz, ill. Sinkó

Piros lap: Tabics (21.), Karacs (79.), Pogácsás (a lefújás után, mindhárman Felsőpetény SE), ill. Majer (21., Tereske KSE)

Gól: Hugyecz (43.), ill. Dóbiás P. (19., 80.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Laczkovszki Zsolt: – A tabellát vezető Tereskét fogadtuk vasárnap. Pozitívan és lelkesen kezdtük a mérkőzést, mindkét csapatnak adódtak lehetőségei a gólszerzésre. A Tereske támadott, amikor a hatalmas lesen lévő játékosuk gólt lőtt, vártuk, hogy a játékvezető érvényteleníti, de nem, megadta! Úgy gondolom, ettől a perctől kicsúszott a bíró kezéből a meccs, a partjelző kollégájával együtt, akinek csak dísz volt a kezében a zászló vagy a legyeket hesegette vele. Azért nem adtuk föl és küzdöttünk tovább! A huszadik perc körül történt egy kisebb incidens, kakaskodás, a bíró pedig ismét hibát vétett, nem látta, mi történt, az ártatlan tereskeit állította ki, akit pedig ki kellett volna, lapot sem kapott, a mi részünkről pedig Tabics Dávidot küldte az öltözőbe. Szerintem túlzásba vitte a bíró, mert akkora szabálytalanság nem történt! Aztán szabadrúgáshoz jutottunk, amit Pogácsás Zsolt passzából Hugyecz József jó húsz méterről varrt be a felső léc alá. Merem állítani, a forduló gólja volt! A második félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, de egyiket sem tudtuk értékesíteni. A pályán a szörnyű játékvezetésnek köszönhetően egyre jobban elszabadultak az indulatok, faragták egymást a játékosok, repkedtek a sárgák! A 80. percben ismét a lesen beragadt tereskei csatár szerzett gólt, de ezt is megadta a szerintem nagyon alacsony tudásszinten kvalifikált játékvezető úr! Elszabadult a pokol és szövegelésért balhátvédünk is ki lett állítva. Kilenc emberrel is úgy megnyomtuk az utolsó tíz percet, hogy beszorítottuk a vendégeket a kapujuk elé, akik remegtek, hogy nehogy sikerüljön kiegyenlítenünk, de végül ki tudták bekkelni. Az öltözőben még Pogácsás Zsolt is kapott egy piros lapot reklamálásért. Én büszke vagyok a srácokra, az igazságtalan játékvezetés ellenére sem adták föl a meccset. Köszönöm a szurkolóinknak a támogatást! Hajrá ‘Petény!

Kiss Balázs: – Jó időben, ismét fontos mérkőzést játszottunk, ami tudtuk, hogy nem lesz egyszerű. Az első félidő elején rúgtunk egy gólt, amit a partjelző lesnek ítélt, majd volt három, százszázalékos ziccerünk, amiket nem tudtunk értékesíteni, de hála istennek, aztán Dóbiás Péterhez pattant egy labda, amit belőtt. Ezt a hazaiak lesnek nyilvánították, de nem volt az. Ezt követően Majer Ferenc a földre került, szinte szó szerint azt mondták neki, “szétverem a fejedet”, erre ő utánarúgott az embernek, amit nem kellett volna, majd sajnos mindkettőjüket kiállították. Ezután kaptunk szögletből egy szép gólt. A meccs vége felé egy ellenféltől kapott labdából, ami nem les, még egyszer a kapuba találtunk, amivel megnyertük a találkozót. Ha a Kétbodony a múltkor szóvá tette, hogy viselkedtünk a kispadon, akkor ezt a meccset is meg lehetett volna nézni kívülről, mert állítólag van egy olyan szabály, csak az tartózkodhat a kispadon és annak közvetlen környezetében, aki be van írva a jegyzőkönyvbe, de ez a szabály ezúttal nem volt érvényes, mert mindenki állt a kispad környékén, és folyamatosan, mindenféle trágár beszéddel illettek minket és a játékosokat! A második félidő csak erről szólt a részükről, csak nagyon nagy szerencsének köszönhető, hogy ez nem fajult másfajta formába, de csak azért, mert vettünk egy nagy levegőt és nem akartuk meghallani, amiket kiabáltak. Ez a közeg nem volt való a focihoz, rugdosódtak és szabálytalankodtak, nemhiába kaptak annyi sárga- és piros lapot. Ez megmutatja a játékunk színvonalát, sajnos féltettük magunkat, több emberünk is megsérült, jó kérdés, az ellenfélnek a futballhoz vagy a pankrációhoz volt inkább köze. De megnyertük a meccset, aminek köszönhetően mi továbbra is csak hátrafelé tudunk nézni, a ‘Petény viszont előre is! A játékvezetésről annyit, hogy voltak kétes szituációk, amik szerintem nem úgy lettek megítélve, ahogy kellett volna, de alapjában nem volt rossz a bíráskodás. Várjuk a következő bajnokit!

Érsekvadkert II-Kétbodony SE 4-1 (1-1)

Vezette: Béres K. (Szűcs M.)

Érsekvadkert SE II: Szabó T. – Gubik (Huzián, 83.), Pálfi, Hustyava, Varga V. – Szabó L. (Gréczi, 54.), Pádár (Csejk, 75.), Mácsik (Herczeg, 69.), Pap – Medvik (Loksa, 81.), Farkas (Beluczki, 78.). Játékos-edző: Gubik Ákos.

Kétbodony SE: Péter N. – Majoros, Filiczki, Tóth J. (Kovács G., 59.), Szorcsik (Nagy I., 90.) – Bencsik (Tomis, 75.), Simon G., Bartyik, Németh – Kovács R., Kutnyik (Lichy, 90.). Edző: Baráth Péter.

Sárga lap: Pádár, Loksa

Piros lap: Németh (79., Kétbodony SE)

Gól: Pap (32.), Medvik (55.), Gréczi (89.), Huzián (93.), ill. Kovács R. (42.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Gubik Ákos: – Végre láttam azt, hogy van tűz a csapatban! Akartunk és próbáltunk focizni, ami úgy-ahogy ment is egy nagyon jó, sportszerű ellenféllel szemben. Szerintem jó meccset játszottunk. Az első húsz percben kimondottan jól fociztunk, majd egy kicsit leültünk és ki is egyenlítettek a vendégek. Amíg ikszre álltunk, volt itt is-ott is helyzet, illetve a Kétbodonynál egy szerintem jogos kiállítás, kilépő csatárunkat visszarántotta egy védő, aki megkapta második sárga lapját. Ezután picit nyomtak a vendégek, de kinyíltak, így az utolsó öt percben még sikerült két gólt szereznünk.

Baráth Péter: – Az első félidőben egymásnak esett a két csapat, úgy gondolom, nagyon jó színvonalú játékrész volt. Megszerezte a vezetést az Érsekvadkert, amit aztán még a szünet előtt sikerült kiegyenlítenünk. Bíztunk benne, a pihenő után jó eredmény érünk el, majd elkezdődött a második félidő, hibáztunk hátul, az egyik emberünk a tizenhatosunknál szabálytalankodott, kapott egy sárgát, ezt követően pedig ki lett állítva, mert már volt neki egy figyelmeztetése. Szerintem volt két lesgól, amit megadott a játékvezető úr, a végén pedig még rúgtak egy gyönyörű találatot a hazaiak, akik mindenféleképpen megnyerték volna a meccset, de azt kell, hogy mondjam, nem szoktam ilyet állítani, de a játékvezető belenyúlt a mérkőzésbe! Nekünk is valami jobbat kellett volna játszani, sajnos ez jött ki belőle. Ettől függetlenül, az első félidei teljesítményért és az egész hozzáállásért jónak ítélem az egész csapatot. Az ellenfélnek további sok sikert kívánok, gratulálok a győzelemhez.

Nézsa SE-Ipolyszögi SE 3-0 (1-0)

Vezette: Berta I. (Soós-Valenta B.)

Nézsa SE: Szunyogh – Lestyán Balázs, Nyáry, Bach, Lestyán Bence – Varga V., Fridrik (Mészáros, 55.), Urbán Zs., Fritz – Juhász (Rapavi, 70.), Molnár. Játékos-edző: Rapavi Péter.

Ipolyszögi SE: Tóth Z. – Kárdási (Jakus, 74.), Tóth J. (Maglódi, 74.), Keresztes, Cserni – Zagyi, Kovács I. (Szilágyi, 81.), id. Trepinszki (Bognár, 67.), Tóth G. – ifj. Trepinszki (Sági, 46.), Takács. Játékos-edző: Takács Gergely.

Sárga lap: Mészáros

Gól: Urbán Zs. (40.), Varga V. (82.), Lestyán Balázs (86.)

Jók: az egész csapat, ill. Kárdási, Zagyi, id.Trepinszki, Cserni, Tóth J.

Rapavi Péter: – Ősszel ez az összecsapás volt a forduló mérkőzése. A párosítás most két csalódott együttes csatáját hozta, amiből mi jöttünk ki jobban, még ha ismét kis létszámmal is voltunk. A győzelem teljesen a csapat érdeme. Rég látott győzni- és küzdeni akarást lehetett látni a srácokon. A szünetben már látszódott a fáradság a társaságon, de a vezetés tudatában talán kicsit nyugodtabban játszottunk. Végig szoros meccs volt, aztán mikor a vendégek kitámadtak az egyenlítésért, kontrákból tudtunk veszélyeztetni, így két gólt is elértünk. Szeretnék gratulálni a csapatnak, azoknak, akik eljöttek és odatették magukat, hogy harcban maradhassunk a dobogóért. Remélem, a Patak ellen már nagyobb létszámban tudunk felállni, hisz, ahogy hallottam, nagyon készülnek ránk…

Takács Gergely: – A tavaszi szezonban talán most játszottunk a legmeggyőzőbben, mégis vereség lett a vége! A hazaiak három helyzetből három gólt rúgtak, mi pedig mindent kihagytunk, amit csak lehet. Ez van, megyünk tovább.

Legéndi SE-Romhány SE 3-1 (1-0)

Vezette: Korbely Zs. (Trubin B.)

Legéndi SE: Kalla – Mizera, Koczkár, Durucz F., Virág – Füled, Ország, Tóth J., Molnár (Néma, 70.) – Filip (Fazekas, 37.), Kovács R. Edző: Bujnyik János.

Romhány SE: Ivanics – Seres M. (Mudroncsik, 46.), Hornyák, Berta Máté, Kohári – Berta Marcell, Faludi (Hegedűs, 65.), Pribelszki, Marsicki – Klenk (Tóth F., 58.), Varga B. Edző: Seres István.

Sárga lap: Koczkár, Virág, Fazekas, ill. Klenk, Berta Marcell

Piros lap: Varga B. (86., Romhány SE)

Gól: Molnár (4.), Kovács R. (72.), Fazekas (84.), ill. Mudroncsik (56.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bujnyik János: – Nagyon jóra sikeredett ez a nap! Nagyon jól játszottunk! Bár volt három oszlopos hiányzónk, délután háromkor tudtam meg, hogy nem lesznek. Őket viszont tudtuk helyettesíteni. Azt láttam, a fiúk teljesen másképp jöttek le a pályára, de azzal nem számoltam, hogy ilyen “sima” mérkőzés lesz. Mondjuk, ez már érett, ennyi balszerencse nem érhetett zsinórban! Sokat jelentett, hogy mi szereztünk vezetést. Így nyugodtak voltunk, végig mi irányítottunk, szerintem nem volt kérdés a győzelem. Gyorsan kapott egy gólt az ellenfél, amivel szerintem nem tudott mit kezdeni. Lehet, sima meccsre gondoltak, viszont nem úgy sikerült, ahogy azt elképzelték, pedig jó, fiatal csapatról beszélünk, talán nagy bizalommal készültek, de azért gratulálok nekik és további sok sikert kívánok. Egy romhányi játékos úgy volt vele, kiállíttatja magát, pedig szerintem három-egynél már nem a bíróval kellene foglalkozni, nem ő a hibás. Pár perc volt még hátra, amikor az edzőjük otthagyta a csapatát és bement az öltözőbe, úgy lehetett vele, ő nem hajlandó ezt tovább nézni. Az biztos, páran nagyot néztek, amikor meglátták ezt a végeredményt! Ez igazi “totógyilkos” meccs volt!

Seres István: – Lelketlen, akaratgyenge, pontatlan játéknak nem nevezett dolgot hajtottunk végre! Értelmetlenül csináltunk mindent! Megérdemelten nyert a hazai csapat, még ilyen arányban is! Amit kértem a társaságtól, sajnos nem tudtuk megcsinálni. Sajnálom, hogy elszórjuk a pontokat, mert komolyabb helyezésbe fog kerülni!

Keszegi SE-Patak SE 0-5 (0-1)

Vezette: Balázs Z. (Kiss T.)

Keszegi SE: Muszta – Hekli, Murcsik, Csetényi, Kapoun – Prétor, Viczena, Gyetván T., Gyetván A. – Kelemen, Terman. Játékos-edző: Gyetván Attila.

Patak SE: Pincze – Simó, Csókási, Mócsány, Kürtössy – Várhegyi – Huttyán (Szabó Z., 22.), Paulicsek, Faludi, Mák – Bogdáy (Csejk, 46.). Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Viczena

Gól: Faludi (40., 55.), Mák (52., 78.), Csejk (70.)

Jók: senki, ill. Faludi, Mák, Paulicsek, Várhegyi

Gyetván Attila: – Most vagyunk abban a helyzetben, amikor összeszorított fogakkal kell egymást segítve kijönni a gödör aljáról! A mérkőzés az első gól után tulajdonképpen eldőlt, de megpróbáltunk kiegyenlíteni a pályán lévő állomány átszervezésével. Ez most nem jött be, kaptunk kontrából még három gólt. Ha a három sérültünk felépül, és a négy most dolgozó sem dolgozik, valamint a kilenc  (9) életjelet nem adó játékosom közül néhány megjelenne, nem itt tartanánk…

Bella Sándor: – Ha az első félidőt minősítenem kellene, akkor úgy tudnám a legjobban, hogy egy elnyújtott, hosszú bemelegítés volt! Mondjuk, ebben az iramban futballoztunk, de a játékosok mentségére szóljon, az ellenfél sem késztetett minket a nagyobb iramra. Sajnos már az első játékrész végére elvesztettük két csatárunkat, mindkettőt le kellett cserélnem, ezért át kellett rendezni a sorainkat. A második felvonásban már egy fokozattal feljebb kapcsolva fociztunk, szereztünk még négy remek gólt és hagytunk ki legalább ugyanennyi százszázalékos ziccert! A győzelmünk teljesen megérdemelt, igaz, az eredményen lehetett volna még kicsit kozmetikázni, de nem vagyok elégedetlen! Remek a társaság, akik élvezik a játék minden percét! Sportszerű mérkőzés volt. További sok sikert kívánok a Keszeg csapatának!

Szondy SE Hont-Ősagárd LK 1-1 (0-0)

Vezette: Berki A. (Bíró-Varga A.)

Szondy SE Hont: Brinyiczki – Ruzsa (Vasas, 78.), Garazsi D. (Kupecz N., 65.), Makrai, Kovács P. (Varga R., 46.) – Pásztor, Horváth K., Pál L., Vig (Bander, 59.) – Kupecz K., Buzás (Bacsa, 83.). Edző: Garazsi József.

Ősagárd LK: Kapuszta – Kraft, Virág, Magyar, Horváth A. – Balogh, Tóth M., Mezei, Janecska – Rácz A., Barnoki. Edző: Gyuricza Zoltán.

Gól: Pál L. (82.), ill. Balogh (65.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Garazsi József: – Ez szerintem nagyon keserves volt. Fásult, unott, kedvetlen játék volt az egész. Az első félidőről szinte nincs is mit mondani, mindkét csapat belealudt és várta, hogy vége legyen, nem is volt helyzet. A szünetben próbáltam fölrázni a srácokat, hogy ez a teljesítmény körülbelül a nullával egyenlő, de a második játékrésznek sem akartak nekirugaszkodni a fiúk. Aztán a félidő közepén egy megismételhetett szabadrúgásból gólt kaptunk. Úgy látszik, érdekes módon, ez kellett, hogy hátrányba kerüljünk, mert a hátralévő húsz percben egykapuztunk. Ebben benne volt a kontra lehetősége, mert volt, amikor három vendégtámadóra, egyetlen egy hazai védő jutott, de kapura igazán veszélyes akciót nem tudtak indítani. Nekünk megvoltak a helyzeteink, de az utolsó passzok, a befejezés nem akart most összejönni. Végül is egyenlítettünk egy átlövésből, viszont szerintem azért nem tudtuk bevinni a győztesgólt, mert az a két játékosunk, aki egyébként nagyon pontosan szokott játszani, most nagyon nagy hibaszázalékkal focizott. Az utolsó húsz perc alapján még minimum egyszer a kapuba kellett volna találnunk, de hát sajnos ez most így jött össze. A lefújás előtt még betalált az ellenfél, de a játékvezető valamiért nem adta meg. Nem szoktam ilyet mondani, mert nem nagyon szeretem a döntetleneket és igazságos iksz nincs, de úgy vélem, a játék képe alapján ebben a meccsben ennyi volt, nem tudtak felpörögni a srácok, hiába próbálkoztam cserékkel. Legalább annyi biztató volt, pár emberen láttam, idegesítette őket, hogy nem tudtunk nyerni. Lehet, lebecsülték az Ősagárdot a fiúk, pedig mindig mondom nekik, nincs gyenge ellenfél, senki nem azért jön hozzánk, hogy kikapjon, de úgy látszik, nem hitték el. A játékvezetés jó volt. Bízom benne, a Tereske ellen jobbak leszünk, mert ott az kevés lesz. 

Gyuricza Zoltán: – Még a meccs lemondása is felvetődött, annyi hiányzó volt kilátásban, de végül is sikerült összeszedni tizenegy játékost. Rögtön az elején megsérült egy ember, és bár pályán maradt, nagyban beszűkítette lehetőségeinket. Jobbára csak kontrákban bizakodhattunk, és ezek jó pár veszélyes akció ígéretét hordozták magukban, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Ennek ellenére, egy pontrúgás után megszereztük a vezetést és viszonylag jól is őriztük azt, bár kellett hozzá kapusunk jó teljesítménye is, a 83. percben egy vélelmezhetően lesgyanús szituációból visszafejelt labdából az élete gólját lőve kiegyenlített a hazaiak játékosa. Ami viszont az utolsó percben történt, azt nagyon nehéz megemészteni, mert gyakorlatilag elvették tőlünk a győzelmet. Balról, az alapvonal mellől betörő támadónkat gyakorlatilag elkaszálta a védő, amit nem fújt le a játékvezető, viszont amikor látta, hogy a lecsorgó labdára ziccerben érkezik csatárunk, a befejezés közben belefújt az akcióba, ekkor az emberünk lábát már elhagyta a labda és a kapuba is került. Azt hittük, hogy tizenegyest ad, erre kirúgást jelzett, azzal az indokkal, hogy játékosunk kivezette közben a labdát! El sem akartam hinni, annyira szürreális volt.

Szabadnap: KSE Becske, Erdőkürt SK.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!