,,Úgy éreztem, vissza kell térnem”

A Nógrádsáptól távozó id. Jele Tibor egykori sikerei színhelyén, Becskén ül le újra a kispadra.

Korábban beszámoltunk róla, hogy már nem id. Jele Tibor a nyugati megye kettes Nógrádsáp edzője. Mostanra kiderült, a rutinos tréner nem sokáig maradt csapat nélkül, ugyanis hivatalosan kijelenthető, visszatért egykori sikerei színhelyére, a jövőben újra a szebb napokat is megélő, jelenleg a legalacsonyabb vonal nyugati-régiójának tizedik helyén álló Becskét segítheti a kispadon. A vasárnap esedékes Kálló elleni Megyei Kupa mérkőzésre készülő szakvezetőt régi-új együtteséhez való csatlakozása kapcsán kérdeztük.

– Milyen gondolatokkal búcsúzik volt állomáshelyéről?

– Először is, szeretném megköszönni “Jokinak”, “Nácinak”, és a polgármesternek, Bercinek, hogy annak idején rám gondoltak – mondta id. Jele Tibor. Hogy tudtam-e élni a lehetőséggel, azt döntsék el ők. A szerkesztő úr a tanúm, hogy sírva mondom tovább! A ‘sápi közönség a legjobb a világon, mindig buzdítottak, soha nem szidtak, akármennyire is kaptunk ki, nagyon megszerettem és soha nem fogom elfelejteni őket! Jó egészséget kívánok nekik! Valamelyik volt játékosomhoz az volna a kérésem, hogy ezt majd olvassa fel nekik a kocsmában! Volt csapatomnak teljes szívemből sok sikert kívánok, harcolják ki a bennmaradást, minden egyes ottani játékost fiamként szerettem! Meglepődtem azon, hogy Moravetz úr lett az új edző, mert úgy gondoltam, Székesi Józsi, alias “Joki” veszi át majd a csapatot. 

– Hogyan kötött ki ismét egykori sikerei színhelyén?

– Biztos meghallották, hogy otthagytam Nógrádsápot. Megkerestek, aztán kértem egy kis gondolkodási időt. Úgy éreztem, vissza kell térnem Becskére, mert annak idején ők is kisegítettek, amikor eljöttek ‘Sápra futballozni.

– Úgy hírlik, a környezetében még mindig előszeretettel becézik “Mourinho-ként”… Mit szól ehhez?

– Köszönöm, ha egyesek így gondolják. Én úgy vélem, jobb vagyok a portugáltól, pláne úgy, hogy neki most nincs csapata, nekem pedig igen!

– Igen csak megosztóak a mérkőzések utáni nyilatkozatai. Vannak, akik kifejezetten szimpatizálnak véleményeivel, míg mások nem éppen… Mit gondol erről a kettősségről?

– Ezekről a meccsekről nem nagyon lehet értelmeseket nyilatkozni… Aki mégis képes erre, és komolyan is gondolja, abban benne van pár üveg sör. Egyszer elmentem nézni egy másik mérkőzést. Aztán olvastam, mit mondott róla az egyik csapat edzője, de egészen másmiről nyilatkozott, leadott egy betanult szöveget… 

– Visszatérve régi-új együttesére. Milyen célokkal vág neki a tavasznak?

– Rá kell nézni a táblázatra. Komoly eredményt már nem érhetünk el. Pedig korábban azért erre volt példa, a kupában is szépen meneteltünk és megnyertük a bajnokságot. Ezúttal tisztességes helytállást várok a társaságtól. Meglátjuk, mi jön ki belőle.

– Vasárnap a Kállót fogadják a Megyei Kupában. Mire számít az összecsapástól?

– Egy jó megye kettes csapat jön hozzánk. Jó játékosokból állnak, gyorsak, ügyesek, technikásak. Félünk tőlük. A nagy vereség elkerülése a cél.

error: Content is protected !!