,,Többre is képesek vagyunk”

A nyugati megye három felénél bronzérmes pozíciót elfoglaló Tereske edzője, Kiss Balázs tavasszal még előrébb lépne csapatával.

Összességében jónak mondható első féléven van túl a nyugati megye három dobogójának legalsó fokán telelő Tereske, a bajnoksága elején kicsit megtorpanó csapat fokozatosan egyenesbe jött, ami azt eredményezte, zsinórban nyolc sikert könyvelhetett el a jelenleg tíz győzelemnél, egy reminél és három vereségnél tartó alakulat. A tavasszal még előkelőbb helyezésért harcba szálló gárda eddigi szereplése kapcsán Kiss Balázs edzőt kérdeztük.

– Hogyan látja az őszi szezont?

– Nem számítottunk arra, hogy ilyen erős lesz a mezőny – kezdte Kiss Balázs. Az elején voltak botlásaink, de végül is sikerült kimásznunk a gödörből, onnantól kezdve pedig szerintem elég jól működött minden. Ez meg is látszott az eredményeken, nyolc meccsen át voltunk veretlenek. Szerencsénk volt azzal, hogy a szezon közepén el tudtuk hozni Majer Ferencet Borsosberényből, illetve amiatt, hogy az utolsó pár őszi mérkőzésen Franka Erikre is tudtunk számítani, nagyon sokat segített a csapaton. Sajnos a végére voltak sérüléseink, de ezen is túltettük magunkat, és összejött minden, amire számítottunk.

– Mi lehetett az oka a három találkozón át tartó Canossa-járásuknak?

– Előbb az Érsekvadkert kettő ellen kaptunk ki hazai pályán, majd Kétbodonyban kezdődött a még gyengébb szereplésünk. Erre képtelen vagyok magyarázatot adni, mert pont ezen a meccsen nem tudtam ott lenni. Valamilyen szinten, emiatt a mérkőzés miatt okolom magamat is, mert sokat számít az, hogy ott vagyok-e a kispadon, legalább is bízom benne. A mai napig sem jöttünk rá, mi lehetett akkor a probléma, de most már úgy vagyunk vele, nem is lovagolunk rajta, mert elmúlt. 

– Ezt követően viszont beindult a henger, nyolc összecsapást nyertek zsinórban. A tereskei klub újjáalakulása ez volt a csapat legeredményesebb időszaka?

– Úgy emlékszem, igen! A mérkőzések utáni nyilatkozatokban nem említettem meg Pusztai Attilát, holott neki is nagyon sokat köszönhet a csapat, hétről-hétre ott van velünk és segít legjobb tudása alapján. A gyengébb széria után vele próbáltuk helyretenni a dolgokat, ami sikerült is. Ezúton szeretném neki megköszönni, hogy velünk van és egy másodpercre sem hagyta cserben a társaságot.

– Egyénileg kikkel volt leginkább megelégedve?

– Nagy meglepetést okozott Franka Erik, kimagasló játékos a csapatunkban. Szabó Gergőről már nem kell mondani semmit, mert aki követi a bajnokságot, tudja, mire képes. Nagyon jól teljesített Jakubecz Ferenc, Ocsenász Gergő, jobb szélen Kiss Gábor, Gáspár Zsolt meglőtte a maga tizenkét gólját, a vége felé pedig Dóbiás Péter is feléledt.

– Egy nyilatkozatban szóba került, hogy Tereskén fizetést adnak a játékosoknak. Mit tud hozzáfűzni ehhez az állításhoz?

– Nem szeretnék számokat mondani, de nem sok százezer forintból teng-leng a tereskei egyesület éves költségvetése, nincsenek támogatóink. Csak hogy felnyissuk az emberek szemét, ahhoz, hogy mindenkinek egyforma melegítőt vásároljunk, saját zsebbe kell nyúlnunk. Nincsenek nálunk fizetett játékosok, nem voltak és nem is lesznek! Aki ezt így gondolja, valamit nem jól néz vagy nem tudja értelmezni a “fizetés” szó jelentését.

– Meglátása szerint mely csapatok szólhatnak még bele a bajnoki címbe?

– Nagyon szoros az eleje az első öt-hatig. Szerintem minden megtörténhet. Úgy érzem, tavasszal mindenki a maximumot fogja nyújtani és télen valamennyi együttes megpróbál majd erősíteni, amennyire csak tud. Az élboly között bármi megtörténhet, senki nem lehet képes megjósolni, ki lesz majd a bajnok. Nagy kérdés, ki mennyire lesz majd eredményes idegenben. Lehetett olvasni, új vezetősége lett a Nógrád megyei játékvezetőknek. Úgy gondolom, azon is sok fog múlni, hányat és milyen bírókat küldenek egyes mérkőzésekre, azért úgy egyszerűbb a dolguk, ha nem egyedül vannak.

– Milyen mozgás várható a keretben?

– Sajnos balhátvédünket, Ocsenász Gergőt elveszítettük külföldi munkavállalás miatt, köszönhetően a magyarországi lehetőségeknek. Most azon gondolkodunk, oda neveljünk-e be valakit vagy igazoljunk arra a posztra. Szívem szerint nem hoznék új embert, mert annyian vagyunk, hogy ennek bőségesen elégnek kell lennie egy megye hármas kerethez. Csak ugye sokszor közbeszól, hogy vannak tűzoltóink, rendőreink vagy éppen valaki beteg lesz.

– Hogy néz ki a téli pihenő a csapatnál?

– Decemberben senki nem csinált semmit, pihentünk. Január elején megtartottuk a bankettünket, ahol megbeszéltük, eljárunk majd terembe mozogni, aztán februártól, amikor már az idő engedi, szertenénk teljes erőbedobással elkezdeni az edzőmeccseket.

– Amolyan zárszó gyanánt. Ebben a pillanatban aláírná, hogy bronzéremmel fejezik be az idényt?

– Az elmúlt nyolc meccs alapján nem írnám alá, mert a kisebb-nagyobb kihágásaink mellett tartom magunkat olyan szintű csapatnak, hogy még előrébb lépjünk! Többre is képesek vagyunk, mint a harmadik hely!

error: Content is protected !!