Tarkíthatják érdekes meccsek a nyugati megye hármat

Tolmácson nyerne a Nézsa, kemény menet várható Tereskén, nem hibázna az Érsekvadkert II.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 14. forduló:

2018. november 18. (vasárnap), 13.00:

Tolmács-Nézsa

Alapjáraton véve, érdemi félnivaló nélkül várhatják a kezdősípszót a még titkon a bajnoki címről sem lemondó nézsaiak, gyorsan hozzátennénk azonban az iménti megállapításhoz, hogy két körrel ezelőtt hasonló leosztásban egy igen komoly skalpra már szert tettek az akkor derült égből villámcsapásként jellemezhető végkifejlettel előrukkoló hazaiak, akik ezúttal is tartogatnának egyet s mást a tarsolyukban. A jelenleg második helyen álló látogatók győzelmi kényszerben készülődhetnek, hiszen jól tudhatják, szemszögükből csupán a három pont megszerzése számítana elfogadható eredménynek, amennyiben komolyak a szándékaik a végső elsőséggel kapcsolatban, nem ismerhetnek pardont, egy esetleges siker segítségével pedig látótávolságon belülre kerülnének az ezúttal szabadnapos éllovashoz képest. Az előző fordulóban két kellemes menet után a földre visszazuhanó, alsóházi csatározásban alulmaradó házigazdák ismét apait-anyait beleadva cáfolnák meg az előzetes sejtéseket, joggal kapaszkodnának bele a számukra ismerős környezetbe, egyelőre azonban még kérdés, ez a tényező érhet-e majd valamit, inkább a jóval acélosabbnak kinéző vendégeknek állhat a zászló, akik akár simább, akár nehezebb körülmények között, de kellő odafigyeléssel felülkerekedhetnek ellenfelükön.

Tereske-Romhány

Az aktuális hétvége egyértelműen legkiemelkedőbb párbajának keretein belül mérhetik össze tudásukat a mezőny meghatározó alakulataiként számon tartandó felek, teljes mértékben háromesélyes csörtének nézünk elébe, ahol bármi megtörténhet. Pazar formában állomásozó csapatok kiegyenlített viaskodásáról szólhat a kilencven perc, míg a harmadik hazaiak egyaránt hiba nélkül abszolválták a mögöttünk hagyott hat mérkőzésüket, addig a negyedik látogatók utolsó veresége még mindig a nyitókörben datálható, immáron tizenegy forduló óta nem talált legyőzőre a Seres-brigád. A remek mérlegüknek köszönhetően, mostanra minél fényesen medáliában reménykedő tereskeiek akkor húznának még nagyobbat, ha egy közvetlen vetélytársukat is képesek volnának két vállra fektetni, egy esetleges vasárnap délutáni diadal azt jelentené, akár még az aranyéremmel is szemezgethetnének a későbbiekben. Erről persze hallani sem akarnak a hasonló ambíciókat kergető, otthoni sikerrel hangolódó látogatók, akik idegenben sem kívánnak feltartott kezekkel ringbe szállni, elképzeléseik szerint mennének tovább megkezdett útjukon, még akkor is, ha finoman szólva sem számíthatnak kisasszonypartira. Kisebb talánynak tűnik, a házigazdáknál miképpen csapódott le, hogy szabadnaposként estek túl az előző körön, saját pályájukon viszont vélhetően nem lesz mitől tartaniuk, legjobbjukra lesz szükségük a romhányiaknak, ha nem lehajtott fejekkel szeretnék konstatálni a lefújást. Amolyan zárszó gyanánt maradjunk annyiban, igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol bármi megtörténhet, nagy csata várható.

Felsőpetény-Becske

A maga nemében kifejezetten érdekes birkózásnak veselkedhetnek neki a bajnokság már lepergő szakaszában ellentétes utat bejáró gárdák, az összességében ezidáig eredményes idényben érintett felsőpetényiek és a várakozások alatt teljesítő vendégek találkozóját az eddig látottak alapján sem érezzük lefutottnak, legjobb énjüket bemutatva okozhatnak kellemetlenségeket a tabellán jelenleg előrébb tanyázó riválisuknak az előző körben kis híján az éllovast feltartóztató becskeiek. Az evés közben jön meg az étvágy alapon mostanra dobogós álmokat szövögető, elvárható győzelemmel melegítő hazaiak otthonukban semmiképpen sem adnák alább egy újabb sikeres hadműveletnél, érdemes lesz azonban résen lenniük, maximális fordulatszámon kell majd pörögniük ahhoz, hogy felülkerekedjenek a szebb folytatásban reménykedő másik oldalon. A látogatók is tudhatják, jóval több van bennük annál, mint amit eddig letettek az asztalra, ezt viszont előbb-utóbb már illene bizonyítaniuk, soros kiruccanásuk pedig tökéletes alkalomnak ígérkezik, a szükséges elszántsággal megállíthatják a persze az elhangzottakról hallani sem akaró hazaiakat, akik a saját játékterük által járó fórok által felvértezve tanítanák móresre önbizalom terén sem éppen toppon lévő vetélytársukat. Summa summarum, úgy véljük, minden adott lehet egy nyílt sisakos ütközethez, ahol tényleg bármi előfordulhat, alaposan megizzaszthatják a másikat a résztvevők.

Keszeg-Érsekvadkert II

A papírforma szerint favoritként köszönthetjük az egy héttel ezelőtt korábbi sokkszerű betlijüket az elmúlt fordulóban nem mindennapi keretek között elért győzelemmel feledtető, háromgólos mínuszról fordító ‘vadkertieket, akik akkor érnek igazán valamit a feltámadásukkal, ha ezúttal behúzzák a kötelezőt. A felvázoltaktól függetlenül, nem eszik olyan forrón a kását, ahogy már említettük, nem is olyan régen, egy hasonlóan egyszerűnek tűnő párbajban csúnyán megégették magukat a vendégek, érdemes lesz tehát nagyon odafigyelniük, ha nem szeretnének ugyanabba a mederbe lépni. Még inkább árnyalhatja a képet, hogy a keszegiek lelkiállapot terén igen kellemesen állnak, a legutóbbi két körben rendre nyerni tudó brigád pedig most egy kiemelkedő bravúrral hívná fel magára a figyelmet. A hazaiak komoly ambíciókat már nem dédelgethetnek, azért iparkodhatnak, hogy lehetőségeikhez mérten minél szebb helyezést könyveljenek majd el, inkább a részsikerek lebeghetnek a szemeik előtt, ezúttal pedig zsebre is tehetnek egy kiemelkedő győzelmet, amiről persze hallani sem akarnak a látogatók, akiknek céljaik megvalósítása érdekében mindenképpen illene nyerniük, egy újabb betli ugyanis végzetesnek bizonyulhatna a bajnokság zárásakor.

Ősagárd-Ipolyszög

Nem feltétlenül lefutott meccs előtt állnak a rendkívül szerteágazó idényben érintett társulatok, igen csak férfias viaskodásban dőlhetek el az érdemi kérdések. Az otthonukban bárkire veszélyes ősagárdiak elképzeléseik szerint sutba vágnák nyeretlenségi időszakukat, maximális fordulatszámon pörögve pedig okozhatnak is kellemetlenségeket a legutóbbi két fellépésükön szép sikereket elkönyvelő vendégeknek. Mivel eléggé egyben van a mezőny eleje, egy határozott folytatással akár még érmes pozícióban is reménykedhetnek a látogatók, ahhoz azonban, hogy valós bizodalmat tápláljanak a későbbiekben, valamilyen úton-módon vasárnap is diadalmaskodniuk kellene. A házigazdák leginkább már csak a masszív középcsapat jelzőért iparkodhatnak, jó párszor megbotlottak már az évad során, így vérmesebb ambíciókat nem táplálhatnak. Nyilván, ennek ellenére aktuális erőpróbájukon egy minél jobb eredmény kivívása lebeg majd a változatos szereplési mutatóval rendelkező brigád szemei előtt, érdemes lesz tehát résen lenniük a táblázaton előrébb fellelhető ipolyszögieknek, máskülönben ugyanis ismét fontos bajnoki egységeknek inthetnek majd búcsút.

Erdőkürt-Patak

Búfelejtésben reménykedő legénységek csaphatnak össze ebben az abszolút nyíltnak tetsző párosításban, előzetesen megtippelhetetlennek tűnő csörtével állunk szemben. A korábban jól szereplő erdőkürtiek csúnya zakóba szaladtak bele legutóbb, így lenne mit kiköszörülni azon a bizonyos csorbán, de akkor mit szóljanak az egyre mélyebb gödörbe alászálló látogatók, akik immáron négy kör óta még csak pontot sem fogtak, így perpillanat alsóházi brancsnak vallhatják magukat. Ezúttal akár meg is szakíthatják negatív periódusukat a totális ismeretlenbe útra kelő vendégek, ha végre valahára ismét a legjobb énjüket húznák elő a cilinderből, megfricskázhatnák a hozzájuk hasonlóan szintén kétarcú másik oldalt. Persze a hazaiak saját pályájukon nagy valószínűséggel nem akarnak teketóriázni, ugyan már nekik sem lehetnek komolyabb törekvéseik, sejthető, hogy odahaza nem engednék ki a kezeik közül a győzelmet, egy esetleges siker révén pedig meg is előznék ellenlábasukat. Éppen az elhangzottak miatt számíthatunk változatos találkozóra, ami előtt ugyan egy hangyányival a házigazdákat illethetjük valamivel több sansszal, az sem volna ördögtől való cselekedet a patakiak részéről, ha borsot törnének vetélytársuk orra alá.

Legénd-Hont

Némi élcelődéssel élve a “forduló mérkőzése” vár az egyre kilátástalanabb szituációban evickélő gárdákra, az egyik reménytelen helyzetben vegetáló társaság végre kikecmereghet a méretes szakadékból. Szóval, joggal várhatják a “most vagy soha” felkiáltás által hajtva a kilencven percet a hasonló erősségűnek kinéző legénységek, nem túlzunk, amikor azt állítjuk, bármilyen végkifejletet felvonultathat ez a megjósolhatatlan birkózás. Mindkét armada nyeretlen mérleget maga mögött tudva feszülhet neki a soros erőpróbának, ráadásul még az is közös a sorstársaknak minősülő résztvevőkben, hogy egyaránt arattak már egy-egy olyan győzelmet, ami később semmissé lett a zöld asztalnál. A házigazdáknak legalább van egy árva pontocskájuk, sereghajtó riválisuk bajnoki egységeinek száma viszont nem szokványos módon, a mínusz tartományban helyezkedik el, ezen a téren tehát egy nüansznyival előrébb tartanak a házigazdák. Egy ilyen csörte előtt képtelenség esélyest megjelölni, a számukra ismerős környezet a hazaiak malmára hajthatja a vizet, de hátha éppen most fog kijönni a lépés a hontiaknak… Látható, bárhogy csűrjük-csavarjuk, nem jutunk egyről a kettőre, izgalmas összeröffenésben lehet érdekelt a két tök utolsó.

Szabadnap: Kétbodony.

error: Content is protected !!