Szerteágazó programot hozhatnak tető alá a keleti megye háromban

Az Ecseget fogadja a Mátramindszent, Nógrádmarcalon is nyerne az Ipolytarnóc, a Karancskeszi ellen javítana a Nógrádsipek.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport:

2019. augusztus 24. (szombat), 17.00:

Mátramindszent SE-Ecseg SE

A forduló legérdekesebbnek ígérkező mérkőzésének vághatnak neki a résztvevők, nem feltétlenül mondanánk lefutottnak a bajnokságot egyaránt remek sikerrel indító alakulatok csatáját. A ‘mindszentiek céljai adottak, minél fényesebb érmet szeretnének szerezni, ahhoz azonban, hogy le is arathassák igyekezetük gyümölcsét, minél kevesebb alkalommal kellene hibázniuk, lehetőleg szombaton sem szabadna hibázniuk. A vendégek derült égből villámcsapásként hintettek tíz gólt az előző hétvégén, mely kezdésükre jó páran felkapták a fejüket, perpillanat még a korábbinál is komolyabb talány, mire lehet majd képes a későbbiekben a mezőny újonca. A több rutin és a számukra ismerős környezet miatt a házigazdákat illetnénk több sansszal, nem árt azonban résen lenniük, ha nem akarnak kellemetlen élményekkel gyarapodni az egészen biztosan nem feltartott kezekkel ringbe szálló ecsegiek ellenében.

Kazár KSE-Ludányhalászi SE

Ebben a párharcban önbizalom terén nem éppen jól álló gárdák mérhetik össze tudásukat, mindkét brigád csúnya pofont szedett be legutóbbi fellépésén. Ezúttal joggal remélhetik a csapatok, hogy könnyebb dolguk lesz, nagyjából háromesélyesnek tetsző meccsen csaphatnak össze a felek. A nyár során a megye kettőtől visszalépő kazáriak nyilván otthonukban köszörülnék ki a rajtuk esett csorbát, valamivel esélyesebbnek is nevezhetőek, hasonló tervekkel kelnek azonban útra a látogatók is, akik maximális fordulatszámon pörögve akár még borsot is törhetnek riválisuk orra alá. Amennyiben mindenképpen böknünk kellene az egyik oldal irányába, a hazaiakat választanánk, nagy butaság volna viszont leírni a lelkes ludányiakat, így akár egy kiegyenlített, kis dolgokon eldőlő viaskodás is kisülhet a kilencven percből.

2019. augusztus 25. (vasárnap), 17.00:

Nógrádmarcal SE-Ipolytarnóc SE

Roppant egyoldalú találkozónak tűnik ez a párosítás, a realitások talaján maradva, pusztán az lehet a kérdés, hány találattal nyernek az idényt címvédőként indító, ismét hasonló célokkal ringbe szálló ‘tarnóciak, akiknek kötelező jelleggel illene felülkerekedniük az előző szezon sereghajtójánál. A bajnokságot ezzel a küldetéssel indító házigazdák vélhetően a mostani évadban sem rendelkezhetnek komoly vágyálmokkal, hébe-hóba talán tető alá hozhatnak egy-egy figyelemreméltó végkifejletet, az viszont kisebbfajta csoda lenne, ha rögtön egy bravúrral kezdenének. A vendégek kellő odafigyeléssel akár egy tükörsima diadallal is jelentkezhetnek, leginkább rajtuk múlhat, mennyit számolnak a rendkívül nehéz menet elébe néző ellenlábasukra, kalapemelést érdemlő tettként kerülne be a köztudatba a hazaiak részéről, ha bármilyen formában meg tudnák fricskázni a regnáló aranyérmest.


Doboskút SK Nógrádsipek-Karancskeszi KSE

Ezen az összecsapáson is két olyan alakulat húzhat kesztyűt, melyek fiaskóval estek túl az első fordulón, így lenne mit javítani azon a bizonyos renomén. A különbség csupán annyi az elért eredményekben, hogy míg a ‘sipekiek egy rangadón kaptak ki nagy csatában, addig a vendégek elég csúnya verésbe szaladtak bele. Ezúttal inkább a saját pályájuk által járó fórok által hajtott hazaiaknak állhat a zászló, apait-anyait beleadva lebirkózhatják vetélytársukat, még akkor is, ha ez a feladat nem éppen néz ki tükörsimának. Az persze tuti, a látogatók hallani sem akarnak egy újabb zakóról, ennek ellenére tisztában lehetnek a ténnyel, csak legjobb énjükkel tartóztathatják fel a házigazdákat, máskülönben megint lehajtott fejekkel konstatálhatják a lefújást.

Cserhát TSE Felsőtold-Egyházasdengeleg FE

A dolgok jelenlegi állása szerint egy igazi ki-ki meccsre számítunk, ahol bármi előfordulhat. Alapesetben a felsőtoldiakat mondanánk favoritnak, most viszont ettől a megállapítástól eltekintünk, az előző körben kilenc emberrel nagyon csúnya betlit elkönyvelő gárdával kapcsolatos legérdekesebb talány, hogy mennyire tette már túl magát a szóban forgó mélyütésen. A vendégek most indíthatják el a szezont, a nyári pihenő után ezúttal újra bajnoki pontokért harcolhatnak, akár pedig meg is lovagolhatják riválisuk állapotát. Összességében csak az otthonukat tudnánk felsorakoztatni a hazaiak mellett, amúgy tényleg nyílt sisakos csörtére lehet kilátás, ahol nüanszok határozhatják meg, melyik armada örülhet a végén.

A Csitár SE-Magyargéc SE mérkőzést 2019. november 17-re halasztották.

Szabadnap: Karancsalja MSE.

error: Content is protected !!