A nyugati megye három élbolya sajnálja a Tolmács visszalépését

A tabellán történt változások kapcsán azonban már nincs ekkora egyetértés az érintett csapatok edzői között.

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy a Tolmács visszalépett a nyugati megye három további küzdelmeitől. Az ilyen esetekben hatályos szabályok szerint, a szóban forgó gárda már elért eredményei egy az egyben törlésre kerülnek, tehát gyakorlatilag úgy kell kezelni a törölközőt bedobó alakulatot, mintha részt sem vett a már lezajló küzdelmekben.

Az imént említettek tények egyben azt jelentik, kisebbfajta változások következtek be a mezőny élbolyában, az első hat helyezett közül a megszűnő társulatot egyaránt legyőző Kétbodony, Nézsa, Tereske, Felsőpetény négyes veszített három pontot, míg a vereséget szenvedő, most a negyedikről a második pozícióba előrelépő Érsekvadkert kettő és a korábban remire szert tevő Romhány úgymond bajnoki egységeket nyert az események hatására. A jelenség kapcsán felkerestük az érintett csapatok edzőit, akik az alább olvasható gondolatokat osztották meg velünk.

Az első hat helyezett csapat edzőinek véleményei:

Baráth Péter, a Kétbodony SE edzője: – Újabb szomorú történet a nógrádi labdarúgásban a Tolmács visszalépése. Nem tudom, hová fog ez vezetni, de sajnos egyre kevesebb csapat van, és úgy hallani, még más is járhat így. Személy szerint, nagyon sajnálom, hogy megszűntek, mert senkinek sem jó ez egy csoportban. Emiatt feljött ránk a tabellán a ‘Vadkert kettő, de nekünk csak saját magunkkal kell foglalkozni, ha pedig azt a teljesítményt tudjuk majd nyújtani, mint az elmúlt évben, mindenféleképpen ott leszünk a dobogón, de ezért biztosan nagyon meg kell majd dolgoznunk.

Gubik Ákos, az Érsekvadkert II játékos-edzője: – Nem tudok mit tenni a szabályok ellen. Valamennyire örülök neki, hogy a többiek veszítettek három pontot, de azt nem mondom, hogy ez bármit is számítana nekünk, ugyanúgy hoznunk kell a meccseinket, aztán majd lesz, ami lesz. Szerencsés véletlen, hogy ez most így alakult. Annak azonban nem örülök, hogy újabb csapat lépett vissza a megyei fociból, én annak vagyok a híve, hogy minél több meccset játsszunk. Sajnálattal hallottam a Tolmáccsal történteket.

Rapavi Péter, a Nézsa SE játékos-edzője: – Csakúgy, mint tavaly, az Érsekvadkert kettő a nyertese egy visszalépésnek. Véleményem szerint, ha félévkor lépnek vissza csapatok, nem kellene elvenni a megszerzett pontokat. Mindenki lejátszotta a maga meccsét ellenük. Azonban nem kell ezzel foglalkozni, tovább kell menni a megkezdett úton, és reméljük, nem befolyásol semmit ez az elvett három pont. Sajnálom, hogy megszűnt Tolmácson a csapat, mindig szomorú ilyet olvasni. Remélem, hamarosan visszatérnek, és ismét gazdagítják a nógrádi focit.

Kiss Balázs, a Tereske KSK edzője: – Nem jó hatással van a nógrádi focira, hogy sorban lépnek vissza a csapatok. A Tolmács döntése az élmezőnyben is zűrt kavart, minket és a Nézsát is megelőzte a ‘Vadkert kettő, a Kétbodonyra pedig felzárkózott. Számomra mindig felfoghatatlan dolognak minősültek ezek az ajándék három pontok. A Tolmácsot legyőző csapatok már megküzdöttek a bajnoki egységekért, mi is százszázalékosan odatettük magunkat azon a vasárnapi mérkőzésen, most pedig már olyan, mintha le sem játszottuk volna. Nem tudunk azonban mit csinálni, el kell fogadnunk, ennek függvényében pedig továbbra is hajtanunk, kell, hogy visszakerüljünk a harmadik helyre. Itt kérnénk még egyszer elnézést az Érsekvadkerttől, hogy nem tudtunk elmenni hozzájuk a tervezett edzőmeccsre, de sajnos munkák és betegségek közbeszóltak.

Seres István, a Romhány SE edzője: – Ismét elfogyott egy csapat. Nem jó ez senkinek, pedig a tabella első felében tartózkodó csapatok közül az Érsekvadkert kettő, három, mi pedig két pontot veszítettünk ellenük. Ezáltal viszont jól jöttünk ki a sajnálatos visszalépésből, így még jobban sűrűsödik az élmezőny. Izgalmas tavasz elé néz a nyugati megye három nyugati-csoportja.

Laczkovszki Zsolt, a Felsőpetény SE edzője: – Sajnálom, hogy a Tolmács elhagyta a bajnokságot és meg is lepett a hír. Mindig jelen voltak a nógrádi foci világában, egy szimpatikus, lelkes társaság volt. Remélem, találkozunk még velük a jövőben! A tabella módosulása kapcsán nem tudok mit mondani, remélem, több csapatot nem veszít el a mezőny.

Az aktuális állás:

error: Content is protected !!