Papíron nem szabadna hibáznia az élbolynak a keleti megye háromban

A Ludányhalászi ellen nyerne az Ipolytarnóc, Csitárra hivatalos a Mátramindszent, a Karancskeszit fogadja a Nógrádsipek.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 23. forduló:

2019. május 18. (szombat), 17.00:

Ipolytarnóc SE (2.)-Ludányhalászi SE (9.)

Egyértelmű favoritként húzhatnak kesztyűt a tavasszal még hibátlan házigazdák, akik az előző körben fontos idegenbeli sikerrel tettek tanúbizonyságot róla, hogy már túltették magukat az első hely váratlan elvesztésén, egyúttal egyértelműen jelezték, hogy minél előbb szeretnék ismét elfoglalni a listavezető pozíciót. A legutóbbi hétvégén pihenő látogatók finoman szólva sem tündökölnek tavasszal, eddigi valamennyi idei fellépésén kikapott a második félévre csúnyán visszaeső brigád, pusztán egy óvás utáni három pontot tudhat magának a megtépázott önbizalommal bíró alakulat. A szezonban még mindig csak egy vereségnél tartó házigazdák tisztában lehetnek a ténnyel, miszerint nem hibázhatnak, ha valóban be akarják húzni az aranyérmet, éppen ezért, győzelmi kényszerben húzhatnak kesztyűt. Ez a teher vélhetően mit sem fog majd számítani a ‘tarnóciak szemszögéből, a papírforma szerint perpillanat egyáltalán nincs benne a levegőben, hogy ne tudnának nyerni, a párosításba talán a szomszédvári jelző vihet némi színt, egyébként nem igazán lehet érdemi tényezőt felsorolni a ramaty szériában rostokló vendégek mellett, már akkor is megilletné őket a kalapemelés, ha megnehezítenék a jóval acélosabbnak tetsző másik oldal dolgát. Ősszel: Ludányhalászi SE-Ipolytarnóc SE 0-5.

2019. május 19. (vasárnap), 17.00:

Csitár SE (6.)-Mátramindszent SE (1.)

Az impulzusokban vélhetően nem igazán bővelkedő kör legérdekesebbnek tetsző párbajának vághatnak neki a felek, akár még az is benne lehet a pakliban, hogy a második félévben remekelő házigazdák valamilyen úton-módon képesek legyenek megállítani a jelenlegi éllovast. Persze, a ‘mindszentiek esélyes mivolta vitathatatlan, a tavasszal valósággal száguldó gárda ez idáig még nem botlott meg ebben a naptári évben, amennyiben pedig az évad zárásakor is ott szeretnének maradni mostani pozíciójukban, ezúttal sem ismerhetnek pardont. A hazaiak egy másik dobogósnál elért idegenbeli szép pontszerzéssel hangoltak, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig ismét felhívnák magukra a figyelmet egy minél jobb eredménnyel, nagy közhely, de tény, a listavezetővel szembeni esetleges pozitív végkifejlet még inkább motiválhatja a lelkes társulatot. A látogatók kényszerszünettel töltötték az előző hétvégét, kisebb kérdés, ez a nem betervezett pihenő mennyire zavarta meg az aranyéremért ácsingózó alakulatot, nagy valószínűséggel kellőképpen ki lehet már éhezve a focira Csatlós Csaba armadája. Maradjunk annyiban, egyértelműen közelebb lehetnek a sikerhez a pazar lelkiállapotban tanyázó látogatók, tényleg érdekes lesz azonban résen lenniük, mert a legkisebb kihagyás is elegendőnek bizonyulhat ahhoz, hogy borsot törjön orraik alá elszánt ellenfelük, nagy butaság volna leírni a lelkes, csínytevésben reménykedő csitáriakat. Ősszel: Mátramindszent SE-Csitár SE 5-0.

Doboskút SK Nógrádsipek (4.)-Karancskeszi Karancs United SE (7.)

A kezdősípszót megelőzően a nem kevesebb, mint tízgólos diadallal melegítő ‘sipekieket illethetjük több sansszal, bár gyorsan tegyük hozzá, amennyiben a vendégek lehető legjobb énjüket teszik le az asztalra, akár még alaposan meg is nehezíthetik vetélytársuk dolgát. Kimondható, a hazaiaknak a saját kezükben van a sorsuk a bronzérem kapcsán, ha képesek lesznek kivétel nélkül behúzni a szezonból még hátralévő erőpróbáikat, egészen biztosan odaférkőznek a dobogó legalsó fokára. Nyilván ez a kérdés még a jövő zenéje, egyelőre a vasárnapi kilencven percet kellene sikerrel abszolválnia a változatos bajnokságot maga mögött tudó brigádnak. Ez a törekvés nem feltétlenül ígérkezik lehetetlennek, leginkább azért, mert egy nem meccsben lévő másik oldalt fogadhatnak, a ‘kesziek három hét elteltével léphetnek újra pályára, így joggal nevezhetjük komoly talánynak, hogy milyen állapotban lehet Budveszel László legénysége. Ez az adalék előzetesen megjósolhatatlan, apait-anyait beleadva megnehezíthetik a táblázaton előrébb álló házigazdák dolgát a látogatók, amennyiben viszont éppen gyengébb napot fognak, nem sok jóra számíthatnak. Összességében, ebben a menetben inkább a hazaiak felé billenhet a mérleg nyelve, az otthonuk által járó fórok által feltüzelve, ha nehezen is, legyűrhetik a nyilván az elhangzottakat majd megcáfolni akaró riválisukat. Ősszel: Karancskeszi Karancs United SE-Doboskút SK Nógrádsipek 1-2.

Nógrádmarcal SE (10.)-Egyházasdengeleg FE (8.)

Igazi alsóházi viaskodásnak veselkedhetnek neki a mezőny hátsó fertályában kullogó felek, hiába azonban a résztvevők tabellán tapasztalható helyezésbeli közelsége, kimondhatjuk, hogy esélyesként kelhetnek útra a vendégek. Már-már unalmasnak tűnhet, de a ‘dengelegiek kapcsán valóban eléggé komoly kérdés, hogy éppen milyen állománnyal indulnak neki soros kirándulásuknak, játékosaik egy csoportja nem szívleli a messzi túrákat, amit általában szembeötlő létszámkontraszt jelez az elmúlt körben ki sem álló csapat aktuális meccskereteit böngészve. A tök utolsó, nagyon gyenge szezont futó házigazdáknak joggal főhet a feje, eddigi egyetlen győzelmüket is elvették a zöld asztalnál jogosulatlan játékos szerepeltetése miatt, így jelenleg nulla bajnoki egységgel rendelkezik a még büntetőpont által is sújtott brancs. Nemrégiben tíz találatot beszedve maradt alul a sereghajtó, egyelőre pedig finoman szólva sincs benne a levegőben, hogy ebben az idényben még bármilyen jelegű megváltás feltámaszthatja a ‘marcaliakat, leginkább az az ambíció lebeghet szemeik előtt, hogy minél tisztesebb keretek között intsenek búcsút ennek a Canossa-járásnak. Leginkább a látogatókon múlhat, képesek lesznek-e felülkerekedni ellenfelükön, korábban már megmutatták, alkalomadtán egy-egy jobb teljesítményt is elő tudnak húzni a cilinderből, kellő odafigyeléssel pedig ezúttal is jókedvűen konstatálhatják majd a lefújást. Ősszel: Egyházasdengeleg FE-Nógrádmarcal SE 3-0.

Szabadnap: Karancsalja MSE, Cserhát TSE Felsőtold.

error: Content is protected !!