Öt meccset játszanak szombaton a megye háromban

Hibátlan csapatok mérkőznek meg Rétságon, szomszédok csapatnak össze Romhányban, Karancsalján vív rangadót az Ipolytarnóc.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 6. forduló:

2019. szeptember 21. (szombat), 11.00:

Romhány SE-Kétbodony SE

Igazi szomszédvári rangadó színezi az aktuális kört, kellőképpen megnehezíthetik majd egymás dolgát az ellentétesen melegítő résztvevők. A házigazdák még veretlenek a szezonban, az előző körben ráadásul kiemelkedő diadalra tettek szert, így önbizalommal telve húzhatnak ismét kesztyűt, nem titkoltan azzal a céllal, hogy tovább gyarapítsák pontjaik számát. Ehhez persze lesz egy-két szavuk az előző két körben csúnya pofonokba beleszaladó, ezáltal vélhetően lehangolt vendégeknek is, akiknek alaposan össze kell magukat kapniuk ahhoz, hogy feltartóztassák riválisukat. Összességében kemény derbire számítunk, ahol tényleg bármi megtörténhet, bár a hazai pálya által járó fórok a házigazdák irányába billenthetik a mérleg nyelvét, az sem volna eget verő meglepetés, ha erre a presztízsmérkőzésre megtáltosodnának a kétbodonyiak.

2019. szeptember 21. (szombat), 16.00:

Rétság VSE-Patak SE

Remek formában lévő csapatok nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párbajban, abszolút háromesélyes a csörte, kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád örülhet majd a lefújáskor. Mindkét társulat százszázalékos mérleggel bír jelenleg, így lelkiállapot terén sem itt, sem ott nem lehet különösebb probléma. A házigazdák az előző hétvégén egy idegenben megszerzett szép skalppal bizonyították, hogy nem a véletlen műve eddig elért eredményeik, igazán azonban akkor hívnák fel magukra a figyelmet, ha ismét előrukkolnának egy szemszögükből kellemes végkifejlettel. A patakiak sem panaszkodhatnak mostanában látott teljesítményeik kapcsán, valósággal szárnyalnak, az előző fordulóban kivégezték ellenfelüket. Most egészen biztosan nem sima keretek között dőlnek majd el az érdemi kérdések, akármi megtörténhet majd a kilencven perc során.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 6. forduló:

2019. szeptember 21. (szombat), 16.00:

Karancsalja MSE-Ipolytarnóc SE

Kemény rangadóban mérhetik össze tudásukat a bajnokságban közvetlen riválisoknak minősülő együttesek, kifejezetten izgalmas találkozóra van kilátás. A karancsaljaiak eddig háromszor tudtak nyerni az idényben, bár egy mindmáig felfoghatatlan betli is csúfítja szereplési mutatójukat, egy esetleges szombati pozitív eredménnyel viszont végérvényesen feledtethetnék akkori botlásukat. A címvédő egy vállalható remitől elvonatkoztatva imponáló magabiztossággal menetel ebben az évadban is, most azonban újra kemény fába vághatják fejszéjüket a ‘tarnóciak, egészen biztosan a legjobb arcukra lesz szükség ahhoz, hogy felülkerekedjenek a nagy elánnal készülő másik oldalon. Mindent összevetve, nyílt birkózásra készülhetnek a felek, előzetesen nem lehet favoritot megjelölni, bármit magában rejthet ez az igen változatosnak ígérkező találkozó.

Mátramindszent SE-Magyargéc SE

A hazaiakra tekinthetünk egyértelmű esélyesként az eléggé simának tűnő mérkőzést megelőzően, az előzetes várakozások mindenképpen azt sugallják, hogy a ‘mindszentiek zsebre tehetik majd a pontokat. A pontvadászat eddigi részében leginkább különféle halasztgatásokban élen járó, amúgy egy-egy sikernél és vereségnél tartó látogatók az esélytelenek nyugalmával kelhetnek útra, nincs benne a levegőbe, hogy bármilyen formában képesek lesznek megtréfálni a jóval acélosabbnak tetsző házigazdákat, akik ugyan nyilván semmiképpen sem intézhetik el egy laza kézlegyintéssel riválisukat, nem ismerhetnek pardont, kellő odafigyeléssel pedig akár ki is tömhetik a roppant nehéz menet előtt álló ‘gécieket.

Kazár KSE-Karancskeszi KSE

Azt mondanánk, nincs egyértelmű esélyesek a kilencven percnek, bár a már két győzelmet arató kazáriak erősebb együttes benyomását keltették az előző hetekben, nem bizonyulna váratlan fordulatnak, ha meg tudnának táltosodni a jelenleg még csak egy reminél tartó vendégek. Mindkét oldal sima, viszont vállalhatónak nevezhető fiaskóval hangolt, az egyaránt a bajnoki címre törő riválisoktól kikapó társulatoknak azonban inkább most kell majd megmutatniuk, mire is képesek, éppen ezért számíthatunk kiegyenlített birkózásra. A saját pályájuk által járó előnyök határozottan a házigazdák irányába billenthetik a mérleg nyelvét, mégis kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint nyílt keretek között dőlhet el, melyik armada örülhet a lefújáskor, kis dolgok dönthetnek.

error: Content is protected !!