Nem termett babér a vendégeknek a nyugati megye háromban

Megállította az őszi bajnokot a Tereske, a szünet után döntött a Kétbodony, megharcolt a pontokért az Érsekvadkert II, nehézség nélkül győzött a Romhány, simán nyert az Ipolyszög, könnyed sikert aratott a Felsőpetény, nem állt ki a Nézsa.

Az elmúlt hétvégén a tizenharmadik kört zavarták le a nyugati megye háromban. Az aktuális találkozókon a Tereske feltartóztatta a korábban hibátlan, őszi bajnok Patakot, a Kétbodony a második félidőben darálta be az Erdőkürtöt, az Érsekvadkert kettő legyűrte a Keszeget, a Romhány elbánt a Rétsággal, az Ipolyszög helybenhagyta az Ősagárdot, a Felsőpetény kiütötte a Legéndet, a Nézsa pedig nem utazott el Becskére. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 13. forduló:

Tereske KSE-Patak SE 2-2 (1-1)

Vezette: Kis Zs. (Babcsán Zs., Moldován P.)

Tereske KSE: Candidó – Ocsenász, Kosik E., Váró, Vas – Kiss G. (Mészáros, 73.), Koczka, Jakubecz, Babicz, Adi (Oláh L., 70.) – Dóbiás P. Edző: Kiss Balázs.

Patak SE: Pincze – Szabó Z., Fritz, Simó, Kürtössy (Szabó L., 46.) – Csabai, Molnár M., Várhegyi, Varga O. – Kutnyik, Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Adi, Ocsenász, Vas, ill. Várhegyi

Gól: Adi (7.), Koczka (53.), ill. Kutnyik (3.), Varga O. (70.)

Jók: az egész csapat, ill. Simó, Varga O.

Kiss Balázs: – Megpróbáltunk a forduló mérkőzéséhez méltóan teljesíteni. A meccs végén örültünk az iksznek, de a mérkőzést elemezve, inkább azt mondjuk, hogy adtunk egy pontot a Pataknak. Jó iramú találkozó volt, szerintem hetvenöt százalékban mi birtokoltunk a labdát. Szép támadásokkal és játékkal vívtunk egy nagyon jó mérkőzést. Sajnos azonban, az ő elmondása szerint, egyszer hibázott a partjelző, abból pedig kaptunk is egy gólt, pedig lesről indult a támadás. Persze ez is benne van a pakliban, ezért nem haragszunk senkire. Nagyon örülünk az egy pontnak is, és annak, hogy megállítottuk a vendégeket. Ahogy már említettem, mi képesek vagyunk megverni az első helyezettet és kikapni az utolsótól is, de ezúttal is bebizonyosodott, hogy nemhiába akarja mindenki a Tereskét megverni és beszél rólunk mindenki. Megyünk tovább, meglátjuk, mi sül ki belőle! További sok sikert a vendégeknek, és le a kalappal a játékosaik, illetve a vezetőik előtt, mert mindenki az öltöző előtt levette a csukáját és mezítláb jöttek be az épületbe, nem hoztak be sarat, nem csináltak piszkot, és nem dugították el a lefolyót!

Bella Sándor: – A mai teljesítményünket látva, kijelenthetem, hogy nem érdemeltünk győzelmet! Támadásban ötlettelenek voltunk, semmi elképzelésünk nem volt, középpályán pedig labdáink nyolcvan százalékát eladtuk és a megtépázott védelmünk sem alkotott maradandót. Ha valaki azt hiszi, hogy ezért bárkit is elmarasztalok vagy hibáztatok, az téved! Csapatom akaratával nem volt baj, egyszerűen ma ennyi volt a fiúkban. Amit viszont sajnálok, hogy ellenfeleink nem játékban akarják felvenni a küzdelmet, hanem sok-sok szabálytalansággal! Ami akár egy osztállyal feljebb is az első alkalommal lapot ér, az itt még az ötödiknél is megtorlatlan marad a játékvezető részéről! De mit akarunk, ez csak a megye három…

Kétbodony SE-Erdőkürt SK 3-1 (0-0)

Vezette: Homoki G. (Menczel J.)

Kétbodony SE: Miklián – Majoros, Filiczki, Szorcsik, Farkas – Kelemen G. (Németh, 68.), Tóth J. (Péter N., 78.), Bartyik, Bencsik (Melo, 60.) – Tomis (Riczu, 60.), Kovács R. (Muszta, 68.). Edző: Baráth Péter.

Erdőkürt SK: Tóth B. – Czeba (Radics, 8.), Hegedűs, Darázs, Makó – Nagy B., Oravecz, Moór, Szlavkovszki M. – Nánai, Futó. Játékos-edző: Hegedűs Gábor.

Sárga lap: Kelemen G., Riczu, ill. Nánai

Gól: Tóth J. (46., 49.), Melo (69.), ill. Futó (53.)

Jók: Tóth J. (a mezőny legjobbja), Farkas, Majoros, Melo, ill. senki

Baráth Péter: – Le a kalappal mindkét csapat előtt, nem lehet mondani, hogy labdarúgóidőben játszottunk, nagyon sáros volt a pálya. Az első félidőben itt is-ott is voltak helyzetek, de a második játékrészben, a születésnapos Tóth János vezérletével sikerült kétgólos előnyre szert tennünk. Aztán szépített az ellenfél, majd a végén még Melo is rúgott egyet. Ezen az irreális talajon igen jónak értékeljük ezt az eredményt.

Hegedűs Gábor: – Csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy el tudunk menni aktuális ellenfelünkhöz. Nehezen tudtunk összejönni, de ez a csapat is mi voltunk. Elég hamar, a mérkőzés elején egy komolyabb sérülés, később, még az első félidőben pedig egy másik sérülés nehezítette meg a sorsunkat. Ennek ellenére voltak helyzeteink, de gólra-gólokra játsszuk a mérkőzést. Ebben jobb volt a Kétbodony, gratulálunk nekik!

Érsekvadkert SE II-Keszegi SE 3-2 (1-2)

Vezette: Szikora D. (Szemesi Zs.)

Érsekvadkert SE II: Partos – Csejk (Dávid M., 59.), Varga V., Hustyava, Farkas – Gubik (Vachó, 52.), Mácsik, Pádár, Pap – Sipos (Beluczki, 72.), Szabó L. Játékos-edző: Gubik Ákos.

Keszegi SE: Rojkovics – Irk, Murcsik, Mezei, Gyetván T. – Turcsán, Gyurina, Gyuricza, Rudolf J. – Hekli, Gombos. Edző: Gyetván Attila.

Gól: Szabó L. (6., 71.), Pap (55.), ill. Turcsán (10.), Gombos (25.)

Jók: Varga V., Farkas, ill. az egész csapat

Gubik Ákos: – Nem volt túl kegyes az időjárás, elég mély volt a talaj, az előtte lévő napon ugyanis egy ifimeccsre, míg előttünk serdülő mérkőzésre került sor. Jól kezdtünk, betaláltunk, szépen játszottunk. Aztán egy lesgyanús szituációból kaptunk egy gólt. Ez kicsit megfogta a csapatot, kapkodva fociztunk, nem jól, majd megint betalált az ellenfél, sajnos ez kissé potya volt, egy hazaadásnál elgurult kapusunk lába alatt a labda. Ezt követően görcsösebbek voltunk, aztán a második félidőre rendeztük a sorokat, a szünetben megbeszéltünk, hogy ne kapkodjunk, játsszunk higgadtan és nyugodtan. A pihenő után nyomtunk, nem sokszor jöttek át a félpályán a vendégek, hamar sikerült is egyenlítenünk, aztán ha nehezen is, de találtunk még egyet, így behúztuk a meccset. Úgy gondolom, magunknak tettük nehézzé a találkozót, de kimondottan jól futballozott a Keszeg, le a kalappal, felvették a harcot.

Gyetván Attila: – Először is, köszönet azoknak a srácoknak, akik ezen a hűvös, esős kora délutánon a futballt választották, más egyéb elfoglaltság helyett! A mérkőzésre tizenegy fővel utaztunk el, ami kicsit meglepő volt! Eltiltás, sérülés és egyéb okok végett teljesen más felállású csapatunk kifejezetten jól tette a dolgát az egész meccs alatt. Sajnos csak megnehezíteni tudtuk az ellenfél számára a találkozót, a bravúr, a lelkes játékunk megérdemelt jutalma most elmaradt.  A hazaiak a vizes, később sáros pályával nehezen birkóztak meg, mi kicsit könnyebben kontráztunk, mint azt előzetesen várni lehetett. Mindent kiadtak magukból a fiúk, csak dicsérni tudok mindenkit a hozzáállása és játéka végett! Érzésem szerint, a  játékvezető a végén nem fújt be egy lerántásért járó büntetőt a javunkra! Köszönjük ellenfelünk sportszerű játékát, további sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

Romhány SE-Rétság VSE 3-0 (3-0)

Vezette: Berta I. (Berki A., Kovács M.)

Romhány SE: Nagy R. – Seres M., Hornyák, Majer, Kohári – Jávor (Dóka, 67.), Nagy B. (Stvorecz, 75.), Máthé (Seres I., 88.), Pribelszki – Paróczi (Boros, 42.), Marsicki (Tessedik, 46.). Játékos-edző: Seres István.

Rétság VSE: Varga M. – Benkő R., Ujlaczki (Dezső T., 64.), Havay B., Maglódi – Rácz A., Zsíros, Burai, Homolya E. – Benkő T., Pintér.

Sárga lap: Nagy B., Majer, Boros, Dóka, ill. Pintér, Burai, Benkő R.

Gól: Kohári (17.), Jávor (25.), Hornyák (35.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Seres István: – Nehéz mérkőzésnek néztünk elébe, de jó kedvvel készültünk az öltözőben. Jól kezdtünk, az első félidőben ellentmondást nem tűrően játszottunk, aztán el is döntöttük a mérkőzést. A második játékrészben próbáltuk lassítani a játékot, ami jól ment, tanulva a sok döntetlenből, nem adtunk területet ellenfelünknek. Ezt követően jól és nyugodt fölényben lehoztuk a hátralévő időt. A mérkőzést végig uralva, simán nyertünk, úgy, hogy a végén büntetőt hibáztunk.

Ipolyszögi SE-Ősagárd LK 6-1 (2-1)

Vezette: Makovinyi R. (Rácz D., Szolik M.)

Ipolyszögi SE: Ivanics – Sági, Tóth J. (Jakus, 50.), Bache, Bognár – Maglódi, Kovács I. (Tóth Z., 46.), ifj. Trepinszki, Nagy Á. – Keresztes, Takács G. Játékos-edző: Takács Gergely.

Ősagárd LK: Kapuszta – Tóth P., Hauzman, Leányvári, Holecz – Kuska (Hártó, 51.), Kraft, Janecska, Farkas – Balogh, Barnoki (Virág, 57.). Edző: Gyuricza Zoltán.

Sárga lap: Farkas, Tóth P.

Gól: Keresztes (36.), Takács G. (42., 63., 80.), Bognár (46.), Bache (52.), ill. Balogh (38.)

Jók: Maglódi (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Takács Gergely: – Mindjárt a mérkőzés elején átvettük a kezdeményezést, annak rendje és módja szerint egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, de csak büntetőből sikerült a kapuba találnunk. Ezután perceken belül egy szép átlövésből egalizáltak a vendégek, de még a szünet előtt ismét betaláltunk és előnnyel vonultunk pihenőre. A második játékrész elején két gyors gólt szerezve, eldöntöttük a három pont sorsát, a meccs hátralevő részében szinte csak mi voltunk a pályán, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, ebből még két gólt sikerült elérni, de a játék képe alapján két számjegyű is lehetett volna a különbség. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, egy nagyon sportszerű csapat ellen.

Gyuricza Zoltán: – Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelt győzelmet arattak.

Felsőpetény SE-Legéndi SE 6-1 (3-0)

Vezette: Berta I. (Hadusovszki Á., Soós-Valenta B.)

Felsőpetény SE: Piszár – Tóth P., Rodák (Szabó Sz., 75.), Szalai (Kocsis, 53.), Karacs (Sógor, 62.) – Varga B., Benyusovics (Tabics, 53.), Belovai, Sulyán – Pogácsás, Rendi. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Legéndi SE: Kalla – Tóth K., Durucz, Nyúl, Moravetz – Bogdán, Füle, Molnár, Fazekas (Tóth J., 56.) – Franyó, Radics. Edző: Bujnyik János.

Sárga lap: Rodák, Sógor, Varga B.

Piros lap: Karacs (80., Felsőpetény SE)

Gól: Benyusovics (4., 44.), Szalai (22.), Karacs (58.), Rendi (75.), Tabics (84.), ill. Tóth J. (60.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Laczkovszki Zsolt: – Jó formában, higgadtan, okosan játszottunk a Legénd ellen, aminek meg is lett az eredménye! Ez volt az igazi arcunk, mindenkire büszke vagyok, az összes játékosomra és a szurkolóinkra is! Rendi András kimagasló formában irányította a középpályát, sokat számított vezéregyénisége és játéka! Hátra van még két forduló, reméljük, be tudjuk gyűjteni a pontokat! Hajrá ‘Petény!

Bujnyik János: – Ha nyolc órát focizunk, sem tudtunk volna komolyabb eredményt elérni, nem rajtunk múlott, hogy csak hat-egy lett. Nem tudom, mikor láttam ilyen rosszul, fegyelmezetlenül, fejetlenül focizni ezt a csapatot. Nem találok rá szavakat, hogy tudnám leírni a történteket. Az öltözőben elmondtam az összeállítást, hogy kinek mi a feladata, de aztán felfoghatatlan volt, amit műveltünk. Szerintem, ha oda hoztak volna egy U16-os csapatot a hazaiak ellen, ők sem kaptak volna ennyit! Minél előbb el szeretném felejteni ezt a találkozót, várom, hogy a hátralévő két meccs lemenjen, aztán télen nagy változások lehetnek. Gratulálok a Felsőpeténynek. A bírók jól vezették a mérkőzést, nem is értettem, a házigazdák miért kezdtek el öt-egynél úgy veszekedni a játékvezetővel, mintha vesztésre álltak volna. 

KSE Becske-Nézsa SE 3-0 (játék nélkül)

A nézsaiak nem álltak ki, ezért a becskeiek játék nélkül kapták meg a pontokat.

Szabadnap: Szondy SE Hont.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!