Minifordulót zavarnak le a nyugati megye háromban

Két csapat sem áll ki, masszív csörte várható Kemencén és Felsőpetényben, javítana a Tereske.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 5. forduló:

2017. szeptember 24. (vasárnap), 16.00:

Bernecebaráti-Kemence-Ősagárd

A finoman szólva is megcsonkított forduló legérdekesebbnek ígérkező párbajában csaphatnak össze a gárdák, a változatos idényben érintett, perpillanat ötven százalékos mérleggel bíró hazaiak és a még veretlen, önbizalommal telve pályára lépő ősagárdiak csatározásában gyakorlatilag bármi megtörténhet, férfias küzdelemben dönthetik el az érdemi kérdéseket a felek. A berneceiek háza táján is nagy talány, hogy miért bukdácsolnak idén, az viszont biztosra vehető, hogy vasárnap apait-anyait beleadva nehezítenék meg a másik oldal dolgát. A látogatók parádés találkozót a hátuk mögött tudva veselkedhetnek neki soros kirándulásuknak, a két remin kívül egy diadalnál tartó brigád céljai szintén adottak, így vagy úgy, de móresre tanítanák közvetlen vetélytársukat. Duplán fűtheti a bizonyítási vágy a vendégeket, hiszen ne feledjük, a legutóbbi évad folyamán mindkétszer kikaptak aktuális ellenfelüktől, némiképp revánsvágy által feltüzelve is készülhet a tabellán minél előkelőbb pozícióért igyekvő társaság. Mindent összevetve, szerintünk a szó szoros értelmében bármi megtörténhet az ütközet során, nüanszok határozhatják meg, ki örülhet majd a végén.

Felsőpetény-Tolmács

Ebben a csörtében is változatos birkózásra van kilátás, közös a résztvevőkben, hogy egyaránt szép győzelemmel abszolválták az előző fordulót, így pozitív lelkiállapotban feszülhetnek neki az újabb erőfelmérőjüknek. Az borítékolható, hogy a jelenleg abszolút felemás szereplési mutatóval rendelkező, két sikert és ugyanennyi fiaskót elkönyvelő felsőpetényiek és a mögöttünk hagyott hétvégén kalapemelést érdemlő bravúrt tető alá hozó látogatók ambíciói megegyezőek, mindenképpen folytatnák eredményes szériájukat. Azt mondanánk, egy tipikusan olyan párosítással állunk szemben, melyben a hazai pálya előnyein múlhat, melyik társulat kerekedhet a másik fölé, éppen ezért talán egy nyúlfaroknyival több sansszal ruháznánk fel a labda útjára indulása előtt a házigazdákat, nagy butaság volna azonban leírni az egy héttel ezelőtt szezonbeli első győzelmüknek örvendő tolmácsiakat, akik ezúttal idegenben sem üres kezekkel kívánják elhagyni a játékteret, az sem volna meglepetés, ha egy változatos, találatokban bővelkedő nyílt sisakos viaskodás bontakozna ki a hasonló erősségűnek tetsző csapatok összeröffenéséből.

Tereske-Legénd

Búfelejtésre készülő gárdák mérettethetik meg magukat ezen a mérkőzésen, a kijózanító pofonba beleszaladó tereskeiek ugyan pardont nem ismerve darálnák be riválisukat, ehhez lehet egy-két szavuk a mostani szezonban masszívabbnak kinéző vendégeknek is. A nagy csatában elszenvedett vereséggel hangolódó legéndiek a nyitányon aratott szép sikerüket óta várnak egy újabb pontszerzésre, összességében viszont vélhetően nem soros kiruccanásuk alkalmával mondhatnak búcsút eredménytelenségüknek, bár nagy butaság volna egy kézlegyintéssel elintézni a látogatókat, az acélosabb együttes benyomását keltő hazaiaknak számukra ismerős környezetben illene két vállra fektetniük vetélytársukat, a magasztosabb terveiről a már említett mélyütés ellenére sem lemondó gárda azonban nem engedhet meg magának több botlást, ha valóban a mezőny legtetejéhez szeretne tartozni, éppen ezért, akár simább, akár nehezebb úton-módon, de közelgő fellépésükön is zsebre kellene tenniük az elvárhatónak nevezhető bajnoki egységeket.

Becske-Nézsa 3-0 (játék nélkül), Kálló-Edőkürt 3-0 (játék nélkül)

Mind a nézsaiak, mind pedig az erdőkürtiek úgy döntöttek, nem állnak ki, így kisorsolt ellenfeleik meccsek nélkül kaparintják meg a pontokat.

Szabadnap: Keszeg.

error: Content is protected !!