Mezei párharcokra kerülhet sor a nyugati megye háromban

Tereskén sem hibázna a Patak, az Erdőkürtöt fogadja a Kétbodony, a Keszeg ellen nyerne az Érsekvadkert II.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 13. forduló:

2019. november 13. (szombat), 13.30:

Romhány SE-Rétság VSE

A maga nemében kifejezetten érdekes csörtének vághatnak neki a táblázaton egymáshoz igen közel állomásozó, egyforma pontszámmal álló gárdák, harcos menetnek nézünk elébe. Abszolút ellentétes mérleggel melegítettek a résztvevők, míg az egész idényt tekintve pusztán egy vereségnél tartó, öt mérkőzés óta veretlen romhányiak kötelező sikerrel hangoltak, addig a remek rajtuk után fokozatosan megtorpanó vendégek zsinórban negyedszer kaptak ki. Szemmel látható, gödörben vannak a rétságiak, kérdés, mikor lesz képes búcsút inteni rossz sorozatának a megtépázott önbizalommal rendelkező brigád. Mivel még egyik armada sem mondott le végérvényesen arról, hogy esetleg odaérjen a dobogó legalsó fokára, fontos pontokat tehetne zsebre a győztes közvetlen riválisa ellenében. Az ismerősebb helyszín határozottan a házigazdák malmára hajthatja a vizet, a kezdősípszót megelőzően valamivel több sansszal felruházva húzhatnak kesztyűt, az sem volna azonban ördögtől való cselekedet a élhetően nem feltartott kezekkel ringbe szálló látogatók részéről, ha nem üres kezekkel hagynák majd el a játékteret.

2019. november 14. (vasárnap), 13.30:

Tereske KSE-Patak SE

Az igazi rangadót nélkülöző forduló legérdekesebbnek tetsző párbajának veselkedhetnek neki a táblázaton komoly távolságban fellelhető csapatok, van viszont egy sanda gyanúnk, miszerint az utóbbi időben bukdácsoló, hosszabb távon eredményes szereplésre ez idáig valamiért nem képes tereskeiek apait-anyait beleadva fricskáznák majd meg a hibátlan őszi bajnok dolgát. A vendégek eddigi szereplése kapcsán csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, valósággal száguld Bella Sándor legénysége, komoly talány, vajon ki tartóztathatja fel az aranyérem felé megalkuvást nem tűrő módon masírozó együttest. A házigazdák újabb fájó betlit tudhatnak a hátul mögött, így lenne mit kijavítaniuk, nyilván minden erejükkel azon lesznek, hogy így vagy úgy, de kiköszörüljék a rajtuk esett csorbát. Alapjáraton véve, pusztán az otthonukban bízhatnak a hazaiak, egyébként minden más érdemi tényező a jóval acélosabbnak tetsző listavezető sikerét vetíti előre, amennyiben mostanában felvonultatott arcukat húzzák elő a cilinderből a patakiak, elintézhetik az elhangzottakat egészen biztosan majd megcáfolni akaró, csínytevésben gondolkodó ellenlábasukat.

Kétbodony SE-Erdőkürt SK

A hazaiakra tekinthetünk a meccs határozott favoritjaiként, gyorsan hozzátennénk azonban, nem árt résen lenniük, mert egy kisebb kihagyás is elegendőnek bizonyulhat ahhoz, hogy megüssék a bokájukat. A vendégek finoman szólva is kiszámíthatatlan csapatként lépegettek a mögöttünk hagyott időszakban, nemrégiben kéthetes szünet után szép győzelemmel hívták fel magukra a figyelmet. Előzetesen fontos talánynak tűnik, vajon éppen melyik énjüket húzzák elő a cilinderből az erdőkürtiek, amennyiben a rosszabbikat, akár még csúnyán is alulmaradhatnak, eredményesebb formájukkal viszont rágós falatként nehezíthetik meg a magasztosabb törekvésekkel rendelkező vetélytársuk dolgát. Összességében kár tagadni, ha a kétbodonyiaknak valósak a szándékaik egy minél fényesebb éremszerzést illetően, nem ismerhetnek pardont, számukra ismerős környezetben illene diadalmaskodniuk, és ugyan kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint nem számíthatnak kisasszonypartira, céljaik megvalósítása érdekében mindenképpen be kell darálniuk a meglepetés zászlajára tűzve útra kelő látogatókat.

Érsekvadkert SE II-Keszegi SE

Ennek a párosításnak is megvan a favoritja a sima sikerrel hangoló, ezáltal vélhetően felspannolt ‘vadkertiek személyében, nem botolhatna meg az ismét minél előkelőbb dobogós pozícióért igyekvő címvédő. Az alsóházban szerénykedő, olykor viszont szép részsikerekkel jelentkező vendégek négy fellépés óta nem tudtak nyerni, így ráférne már egy újabb kedvező végkifejlet az előző körben harcos mérkőzésen kikapó brigád számára, a realitások talaján maradva azonban kijelenthető, nagy valószínűséggel nem ezen a találkozón köszönhetnek majd el gyenge szériájuktól a megtépázott lelkiállapotban ringbe szálló látogatók. Gyakorlatilag megállapíthatjuk, hogy az esélytelenek nyugalmával készülődhetnek a keszegiek, a foci örök közhelyein kívül semmilyen épeszű érv nem sorakoztatható fel az irányukba, szemszögükből már az is kalapemelést érdemlő tettnek minősülne, ha meg tudnák nehezíteni a másfajta kávéháznak nevezhető házigazdák dolgát, akiknek illene mellébeszélés nélkül diadalmaskodniuk, blamaként könyvelhetnénk el, ha nem igazolná a papírformát a regnáló bajnok.

Ipolyszögi SE-Ősagárd LK

Ezen a mérkőzésen önbizalom terén egyaránt jól kinéző társulatok csaphatnak össze, míg a két héttel ezelőtt ki nem állásukat nem számolva, öt meccs elteltével is veretlen ipolyszögiek háromgólos hátrányból felállva ikszeltek a legutóbbi fordulóban, addig az előző két körben előbb szép remivel jeleskedő, majd az előző küldetésükön négy találkozó után ismét nyerni tudó vendégek korábbi eredménytelenségüknek búcsút intve kelhetnek útra. Ugyan a tabellán jó pár hely és pont választja el egymástól a társulatokat, szerintünk ezúttal egy kiegyenlítettnek tetsző viaskodásban lehetnek majd érdekeltek a felek, férfias küzdelemnek nézünk elébe, egy kifejezetten változatos birkózás is kisülhet ebből az összecsapásból. Nagyjából hasonló esélyekkel tudnánk felruházni a résztvevőket, egy tipikusan olyan kilencven perccel lehet dolgunk, ahol a saját pályájuk billentheti majd el a mérleg nyelvét a házigazdák javára, egyébként sem ide, sem oda nem tudnánk bökni, kellő elhivatottsággal a kedvet kapó vendégek is megráncigálhatnák riválisuk bajuszát, sok múlhat azon, éppen milyet napot fog ki a korábban bukdácsoló armada.

Felsőpetény SE-Legéndi SE

Klasszikus alsóházi csörte színesítheti az aktuális fordulót, összeméri tudását a mezőny két legutolsó helyezettje. Megjósolhatatlan, mire mehetnek egymással a hasonló erősségűnek kinéző brigádok, igazi adok-kapok mérkőzés keretein belül dőlhet el, melyik alakulat örülhet majd a lefújás hallatán. Az elmúlt körben hasonló jellegű párharcban kikapó felsőpetényiek jól tudhatják, ezúttal reális sansszal illetve húzhatnak kesztyűt, most tovább gyarapíthatnák bajnoki egységeik számát, egyúttal pedig eltávolodhatnának a nem túl szívderítő sereghajtó pozíciótól. Persze a korábban kis ideig masszív életjeleket sugárzó, azóta viszont a földre visszahuppanó, az előző két erőfelmérőjükön egyaránt öt gólt beszedve vereséget szenvedő legéndiek is tisztában lehetnek vele, hogy ezúttal újra felcsillanhat a remény egy újabb jó eredményre, közvetlen vetélytárssal szemben érhetne el egy pozitív végkifejletet a mostani utolsó helyezett. Szerintünk ebben a menetben is a ismerősebb környezet nyomhat valamicskét a latba, éppen ezért, egy hangyányival több eséllyel ruháznánk fel a hazaiakat, az sem volna azonban ördögtől való cselekedet a látogatók részéről, ha nem üres kezekkel térhetnének vissza otthonukba.

KSE Becske-Nézsa SE-elmarad

A nézsaiak nem állnak ki, ezért a becskeiek meccs nélkül kapják meg a pontokat.

Szabadnap: Szondy SE Hont.

error: Content is protected !!