Mezei párharcokat zavarhatnak le a nyugati megye háromban

Felsőpetényben sem állna meg a Kálló, a Becskét fogadja a Tereske.

Megyei III. osztály Nyugati-csoport, 21. forduló:

2018. május 27. (vasárnap), 17.00:

Felsőpetény (10.)-Kálló (1.)

Dávid és Góliát csatájának vághatnak neki a táblázat két végletét képviselő csapatok, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ezúttal vélhetően a papírforma fog dominálni, igazi csodaként könyvelhetnénk el, ha éppen most táltosodnának meg a második félév folyamán még csak pontot sem szerző, rendre kikapó felsőpetényiek, akik leginkább a tisztes helytállásban reménykedhetnek. Az előző körben idegenben kulcsfontosságú sikert arató vendégeknek gyakorlatilag már csak a matematikát kellene legyőzniük ahhoz, hogy hivatalosan is bajnokok legyenek, erre viszont a realitások talaján maradva vasárnap délután sor kerülhet, igen csak rossz napot kellene kifognia az éllovasnak ahhoz, hogy ne tegye zsebre a pontokat. A sereghajtó az esélytelenek teljes nyugalmával készülhet, a számukra ismerős környezeten kívül semmi épeszű érv nem szól a felejthető idényben érintett házigazdák mellett, mellébeszélés nélkül illene diadalmaskodniuk a látogatóknak. Ősszel: Kálló-Felsőpetény 3-0 (játék nélkül).

Tereske (4.)-Becske (2.)

A forduló rangadóján csaphatnak össze a mezőny felsőházában fellelhető gárdák, abszolút háromesélyes csörtének nézünk elébe. Egyik brigád sem a legjobb előjelekkel hangolódhatott, a tereskeiek szabadnapokkal estek túl az előző két fordulón, a látogatók pedig fájó mélyütést szedtek be otthonukban. A bajnoki címtől elköszönő becskeiek már csak azért iparkodhatnak a hátralévő idényben, hogy legalább az ezüstérmes pozícióba odaérjenek, ehhez azonban kezdésképpen aktuális erőpróbájukon sem szabadna hibázniuk, egy döntetlen pedig azt jelentené, hogy megkaparintották a dobogó középső fokát. A hazaiak már csak nagyon haloványan reménykedhetnek abban, hogy valamilyen úton-módon odaférkőzhetnek a bronzmedáliát jelentő pozícióba, így elsődlegesen a presztízs és a becsületük foroghat kockán. Maradjunk annyiban, előzetesen egyik brigád felé sem tudnánk letenni a voksunkat, a szó szoros értelmében bármilyen végkifejletet felvonultathat ez a kilencven perc, komoly csatározásnak nézünk elébe! Ősszel: Becske-Tereske 2-1.

Ősagárd (5.)-Nézsa (7.)

Masszív birkózásnak ígérkező párbajban mérhetik össze tudásukat az idegenbeli sikerekkel melegítő társulatok, ezen a mérkőzésen is kiegyenlített viaskodásra számíthatunk. Mindkét csapatra bármire képes gárdaként tekinthetünk, szerteágazó idényt tudhatnak a hátuk mögött a felek, komolyabb törekvéseket viszont már nem dédelgethetnek, egy-egy helyet léphetnek még előre a tabellán. Nagyjából hasonló erősségűnek tűnő riválisokról beszélhetünk, amennyiben le kell tenni a voksunkat valamelyik oldal irányába, azt mondanánk, egy tipikusan olyan csörtével állunk szemben, melyben a hazai pálya előnyei billenthetik el a mérleg nyelvét, egyébként nem tudnánk érdemi tényezőt egyik vagy másik résztvevő mellé állítani, a szezonnak ezzel a fellépéssel búcsút intő ősagárdiak nyilván minél jobb végkifejlettel köszönnének el a bajnokságtól, ehhez azonban a látogatóknak is lesz egy-két szavuk, maradjunk tehát annyiban, kis dolgokon múlhat, melyikőjük örömködhet a hármassípszó hallatán. Ősszel: Nézsa-Ősagárd 3-2.

Legénd (8.)-Erdőkürt (9.)

Hiába választja el egymástól csupán egyetlen pozíció az együtteseket, a mostanában látott produkciókból kiindulva kijelenthetjük, hogy a derült égből villámcsapásként feltámadó, az őszi odavágón óvást követően bajnoki egységeket szerző legéndieket illethetjük több sansszal a kezdősípszót megelőzően, akik amennyiben az előző két forduló során győzelmeket eredményező formájukat teszik le megint az asztalra, felülkerekedhetnek ellenlábasukon. Az utoljára még tavaly októberben diadalmaskodó, az idény végét nagy valószínűséggel tülkön ülve váró vendégeknek régen nem látott arcukkal kellene előrukkolniuk ahhoz, hogy újra örülhessenek, a tavasszal pusztán egy döntetlen révén pontgyűjtésig jutó brigád gyenge szériájának köszönhetően pedig éppen mostani vetélytársa mögé is került a táblázaton, így egy esetleges siker segítségével akár még vissza is előzhetné a másik oldalt. Nyilván, kategorikusan nem írhatjuk le a többre hivatott erdőkürtieket, így érdemes lesz majd résen lenniük a fonalat elkapó házigazdáknak, ha folytatni szeretnék eredményes hadjáratukat, adott esetben egy változatos viaskodás is benne lehet a pakliban. Ősszel: Erdőkürt-Legénd 4-0, óvás után: 0-3.

Szabadnap: Bernecebaráti-Kemence, Tolmács.

error: Content is protected !!