Masszív csörték tarkíthatják a nyugati megye hármat

A trónkövetelőt fogadja az Érsekvadkert II, a Rétsággal szemben zárkózna fel a Tereske, a Legénd ellen sem hibázna a Kétbodony.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 11. forduló:

2019. október 26. (szombat), 13.30:

KSE Becske-Ipolyszögi SE

Egyaránt eredményes szezonban érintett, eddigi szereplésüknek köszönhetően a dobogóval szemezgető alakulatok mérhetik össze tudásukat ebben a párbajban, masszív ütközetre van kilátás. Perpillanat csupán egy hely és ugyanennyi pont választja el egymástól a résztvevőket a látogatók javára, mely statisztikai mutató szintén alátámasztja azt a várakozást, miszerint kiegyenlítettnek tetsző birkózásnak nézünk elébe. Az idegenbeli remivel hangoló becskeiek legutóbbi hat fellépésükön pusztán a hibátlan éllovastól kaptak ki, a sikeres hadjárattal melegítő látogatók pedig veretlenül abszolválták előző négy küldetésüket, önbizalom terén tehát egyik oldalnál sem lehet probléma. Előzetesen leginkább a számukra ismerős környezet miatt mondanánk azt, hogy esélyesként tekintünk a házigazdákra, ez lehet az a tényező, ami elbillentheti a mérleg nyelvét, amúgy az sem volna eget verő meglepetés az egészen biztosan nem feltartott kezekkel ringbe szálló ipolyszögiek részéről, ha felül tudnának kerekedni közvetlen vetélytársukon.

2019. október 26. (szombat), 15.00:

Romhány-Ősagárd LK

A papírforma szerint favoritként jelölhetjük meg az előző fordulóban négy kör elteltével ismét örvendő romhányiakat, akik amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, mellébeszélés nélkül elintézhetik a mostanában finoman szólva sem tündöklő, három sima zakót a hátuk mögött tudó vendégeket, akiknek alaposan össze kellene magukat kapniuk ahhoz, hogy megnehezítsék ellenfelük dolgát. Az ősagárdiak számára valamiért nem sült el túl fényesen az idény már lepergő szakasza, ugyan a múlt hétvégén sokáig partiban voltak a táblázaton jóval előrébb tanyázó riválisukkal, végül megint csúnya pofonba szaladtak bele, így újfent képtelenek voltak átlépni saját árnyékukat. A realitások talaján maradva, ezúttal sem a látogatóknak állhat a zászló, kellő odafigyeléssel zsebre tehetik a pontokat a házigazdák, akik amennyiben most már tényleg meg akarnak indulni az élboly irányába, nem ismerhetnek pardont, el kell intézniük a mezőny hátsó fertályában rostokló vetélytársukat.

2019. október 27. (vasárnap), 13.30:

Érsekvadkert SE II-Patak SE

A forduló rangadóján nézhetnek egymással farkasszemet a mezőny legtetején, nevezetesen dobogón elhelyezkedő felek, adott esetben akár egy kifejezetten változatos viaskodás is kisülhet a kilencven percből. A regnáló bajnoknak számító ‘vadkertiek pihenéssel estek túl az előző fordulóban, így feltöltődve, focira éhesen várhatják a kezdősípszót, nem titkoltan azzal az ambícióval, hogy így vagy úgy, de megtréfálják a százszázalékos éllovast. A legutóbb újabb könnyed diadallal jelentkező vendégek parádés menetelést tető alá hozva lépegettek az évad korábbi periódusában, most azonban nehéznek ígérkező küldetéssel lesz dolguk, emberére találhat Bella Sándor legénysége. A legfőbb trónkövetelőnek számító riválisát fogadó címvédő nyilván semmiképpen adná alább egy minél jobb eredménynél, az viszont garantálható, lehető legjobb formájukra lesz szükségük a ‘vadkertieknek ahhoz, hogy megállítsák a pataki expresszt. Összességében férfias küzdelemre számítunk, nagyjából háromesélyesnek néz ki a derbi, kis dolgok határozhatják meg, melyik armada örülhet majd a lefújáskor.

Tereske KSE-Rétság VSE

Ebben a párosításban is igen kemény menetet lehet vizionálni, ahol ugyancsak akármi előfordulhat a találkozó folyamán. A bajnokságban már több ízben megbotló házigazdák fájó döntetlennel zárták az előző kört, így lenne mit kijavítania a gyengébb végkifejletektől függetlenül a dobogóról még nem lemondó alakulatnak, maximális fordulatszámon pörögve pedig el is kaphatják riválisuk grabancát a harcos tereskeiek. A vendégek szabadnaposként abszolválták az előző kört, maradjunk annyiban, nem túl szívderítő mérleget tudhatnak a hátuk mögött, hiszen az elmúlt négy fellépésükön három ízben is kikaptak, így kissé lehangoltan készülhetnek következő hadjáratukra. Persze jól tudhatják a rétságiak, egy esetleges sikerrel feledtetnék korábbi kisiklásaikat, egyúttal pedig megőriznék ezüstérmes pozíciójukat. Bizonyos értelemben véve vízválasztó csörtével van dolgunk, mivel amennyiben a saját pályájuk által járó fórok által hajtott, ráadásul frissen átadott öltözővel jeleskedő hazaiak nyernének, felzárkóznának a másik oldal nyakára, amennyiben viszont kikapnának, tényleg elköszönhetnek vérmesebb törekvéseiktől. Ez még azonban a jövő zenéje, ami szinte biztos, igazi ki-ki meccsen birkózhatnak egy jót a csapatok, izgalmas menetben dőlhetnek el az érdemi kérdések.

Kétbodony SE-Legéndi SE

A papírforma szerint határozott favoritként szállhatnak ringbe az előző hat mérkőzésekből csupán kétszer vereséget szenvedő, a mögöttünk hagyott két körben rendre tükörsimán győzedelmeskedő kétbodonyiak, akik ha tényleg komolyan gondolják felzárkózásukat dobogós vágyálmaikat, nem hibázhatnak, mellébeszélés nélkül kell elverniük az utolsó előtti helyezettet. Gyorsan hozzá kell tennünk azonban, a vendégek az elmúlt két küldetésük alkalmával kellő életjelet sugároztak magukról, előbb a címvédőt tréfálták meg, majd nemrégiben az előző évadbeli ezüstérmessel ikszeltek, így önbizalommal telve készülődhet Bujnyik János társulata. Megtáltosodás azonban ide vagy oda, ezúttal idegenbe kényszerülnek a vendégek, így pedig rögtön bonyolultabb lehet a képlet, megint kalapemelést érdemlő tettel kellene előrukkolniuk ahhoz, hogy borsot törjenek a jóval esélyesebb ellenlábasuk orra alá, nem igazán elképzelhető, hogy nem igazolják a várakozásokat a lendületbe jövő hazaiak, akik ismerős helyszínen akár egy simább sikert is előhúzhatnak a cilinderből.

Keszegi SE-Szondy SE Hont

Az utóbbi időszakot változatos mérleggel letudó csapatok mérhetik össze tudásukat ebben a párharcban, az előző körben három meccs után ismét alulmaradó, viszont a listavezetővel szemben vállalható pofont beszedő keszegiek otthonukban térnének gyorsan vissza a helyes útra, törekvésük viszont nem tűnik könnyedén kivitelezhető feladatnak a kiszámíthatatlan, döntetlennel hangoló hontiak ellenében, akik hasonló célokkal vágnak neki aktuális kiruccanásuknak. Perpillanat öt bajnoki egységgel rendelkeznek többel a látogatók, mint a másik oldal, így nem éppen mindegy, miképpen pereg a nem lefutottnak tűnő találkozó, látótávolságon belülre kerülhetnek a felek. Szerintünk a kezdősípszót megelőzően nem lehet egyértelmű favoritot megjelölni, jobbik arcukat bemutatva akár meg is leckéztethetik vetélytársukat a házigazdák, amennyiben viszont gyenge napot fognak ki, nem számíthatnak túl sok jóra a három pont reményében útra kelő hontiakkal szemben, szóval nagy kérdés, mit rejthet magában ez a nyíltnak ígérkező kilencven perc, kis dolgok dönthetnek.

Felsőpetény SE-Nézsa SE

Ez idáig nem túl veretes szezont felvonultató gárdák birkózhatnak egy jót ebben a menetben, kellőképpen megizzaszthatják a másikat a táblázat legalján rostokló vetélytársak. A nézsaiak annyival járnak valamivel előrébb, hogy legalább kétszer már nyertek az évad során, a házigazdák még csak két árva remit értek el, így nekik kiváltképp főhet a fejük. Mindkét oldal vereséggel hangolt, de szintén közös a résztvevőkben, hogy egyaránt közel voltak ahhoz, hogy ne üres kezekkel konstatálják a lefújást, végül viszont ismét meg kellett barátkozniuk a nem túl sokat érő szimpatikus vesztes szerepkörével. Most nagyjából hasonló esélyekkel illethetjük a feleket, ki tudja, hátha most lépnek ki a mély szakadékból a felsőpetényiek, akik apait-anyait beleadva akár meg is fricskázhatják az erről nyilván hallani sem akaró látogatókat, akik bizony ugyancsak a három pontban gondolkodnak, így joggal várhatunk kiélezett csatározást, ahol bármi megtörténhet, nüanszok határozhatják meg, melyik alsóházi brigád örülhet majd a végén.

Szabadnap: Erdőkürt SK.

error: Content is protected !!