Masszív csaták színezhetik a keleti megye hármat

Kazárra hivatalos a Mátramindszent, a Felsőtold ellen sem hibázna a Karancsalja, Egyházasdengelegen javítana a Csitár.

Megyei III. osztály, NEXT-Therm Keleti-csoport, 12. forduló:

2019. november 2. (szombat), 13.30:

Kazár KSE-Mátramindszent SE

A forduló legérdekesebbnek kinéző mérkőzésének veselkedhetnek neki az egymáshoz hasonlóan remek kedélyállapotban tanyázó felek, a zsinórban három sikernél tartó házigazdák mostanában látott formájukkal akár rágós falatnak is bizonyulhatnak a legutóbbi kört szabadnaposként letudó éllovas számára. A vendégek is három győzelemmel melegítettek, az idényben még csak kétszer pontokat veszítő armada céljai adottak, semmiképpen sem kerülne le mostani pozíciójáról a bajnoki címért hajtó alakulat. Ahhoz azonban, hogy siker koronázza törekvéseiket, ezúttal is illene nyerniük a ‘mindszentieknek, bár nem számíthatnak sétagaloppra, maximális fordulatszámon pörögve megleckéztethetik a nagy elánnal készülő, csínytevésben gondolkodó kazáriakat, akik számukra ismerős környezetben tartogatnának egyet s mást a tarsolyukban. Összességében egyáltalán nem várunk lefutott meccset, akár még egy kifejezetten érdekes birkózás is kisülhet a párosításból, ami előtt ugyan esélyesként tekinthetünk a listavezetőre, az sem volna égbekiáltó meglepetés, ha lelkes riválisuk képes volna elkapni a látogatók grabancát.

Karancsalja MSE-Cserhát TSE Felsőtold

Ezzel a párharccal már jóval könnyebb a dolgunk, a bajnokság korábbi periódusában felvonultatott mutatók alapján nyugodt szívvel megállapítható, hogy favoritként jelölhetjük meg az idénybeli két kisiklásuktól eltekintve rendre győzedelmeskedő, minél fényesebb éremszerzésért hajtó hazaiakat, akik újabb kötelező diadal előtt állnak, finoman szólva sincs benne a levegőben, hogy éppen most táltosodhatnak majd meg az idén nem sziporkázó, ezért a mezőny hátsó fertályában fellelhető vendégek, akik vesztenivaló nélkül kelhetnek útra. A felsőtoldiak két sima zakó után húzhatnak kesztyűt, a megrostált önbizalommal rendelkező társaságnak viszont valahonnan nagyon mélyről kellene új erőre szert tennie ahhoz, hogy méltó riválisnak bizonyuljon, komoly cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha bármilyen formában meg tudná tréfálni ellenfelét a szebb napokat is megélő brigád. A karancsaljaiak számukra ismerős környezetben akár egy újabb sima sikert is előhúzhatnak a cilinderből, jobbik énjükkel előhozakodva nem okozhat gondot számukra az előzetes várakozások realizálása.

2019. november 3. (vasárnap), 13.30:

Egyházasdengeleg FE-Csitár SE

A labda útjára indulását megelőzően határozottan több sansszal illethetjük a csitáriakat, akik ugyan hat győzelem után kissé meglepő fiaskóban voltak érdekeltek az előző körben, amennyiben összekapják magukat, hamar visszatérhetnek a helyes ösvényre. Az elmúlt fordulóban szabadságot kivevő, akkori ellenfelükhöz el nem utazó hazaiak nem túl veretes mutatókat értek el a szezon eddigi részében, pusztán egyszer voltak képesek nyerni, az előző négy fellépésükön pedig rendre alulmaradtak. Ráférne már tehát a sikerélmény a mezőny legalján rostokló ‘dengelegiekre, akik talán az otthonuk által járó fórokba kapaszkodhatnak bele, egyébként a realitások talaján maradva viszont kimondható, vélhetően nem most szakíthatják át a gátat, amennyiben ugyanis valós tudásukat teszik le az asztalra a masszívabbnak kinéző csitáriak, nem ismerhetnek pardont, blamaként könyvelhetnénk el, ha nem tudnák kiköszörülni a rajtuk esett csorbát az említett botlástól függetlenül még mindig dobogós pozíciókban reménykedő látogatók.

Ecseg SE-Doboskút SK Nógrádsipek

Rendkívül harcos, háromesélyesnek kinéző találkozó keretein belül birkózhatnak egy jót a tabellán jelenleg szomszédokként fellelhető, azonos pontszámmal tanyázó alakulatok, izgalmas menetnek nézünk elébe. Lelkiállapot terén mindkét oldal jól áll, hiszen a házigazdák két vereséget követően megsüvegelendő sikerrel rukkoltak elő az előző körben, a ‘sipekiek pedig három zakó után arattak búfelejtő sikert nemrégiben. A dobogó legalsó fokával egyelőre még itt is-ott is szemezgetnek, az esetleges vesztes viszont gyakorlatilag el is köszönhet majd a magasztosabb céloktól, egyáltalán nem mindegy tehát, miképpen pereg le a változatosnak ígérkező csörte. A kiismerhetetlen ecsegiek kapcsán komoly talány, vajon melyik arcukat teszik majd le az asztalra, de hasonlóké kérdésekbe ütközünk a vendégeket illetően is, abszolút a sötétben tapogatózunk tehát a kezdősípszó előtt. Egy hangyányival az ismerősebb helyszín miatt véljük úgy, hogy inkább a házigazdáknak állhat a zászló, amúgy bármi megtörténhet majd, egyáltalán nem volna váratlan fordulat, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a látogatók.

Ipolytarnóc SE-Magyargéc SE

Bár esélyesként húzhatnak kesztyűt az idegenbeli remivel hangoló ‘tarnóciak, jól tudhatják, nem mehetnek biztosra, adott esetben ugyanis akár egy kifejezetten kemény ütközet is kisülhet ebből a párosításból. A szezon során már kisebb-nagyobb negatív meglepetésben érdekelt hazaiak a botlások ellenére sem tettek le róla, hogy ismét minél szebben csillogó éremmel zárjanak, ahhoz azonban, hogy ne távolodjanak el a dobogósoktól, ezúttal is mindenáron nyerniük kell. A látogatók lassacskán elkapták a fonalat, az előző három körben kilenc pontig jutottak, kétszer a pályán nyertek, legutóbb pedig játék nélkül örülhettek. Lelkiállapot terén tehát minden rendben lehet a ‘gécieknél, az pedig sejthető, ezúttal sem adnák alább egy jó eredménynél, apait-anyait pedig meg is nehezíthetik a címvédő dolgát, csupán az kisebb kérdés, az említett kényszerszünet miképpen csapódott le a harcos csapatnál. Maradjunk annyiban, a regnáló bajnok közelebb lehet majd ahhoz, hogy felülkerekedjen vetélytársán, nem szabad azonban leírni a vendégeket.

Ludányhalászi SE-Nógrádmarcal SE

Klasszikus értelemben vett alsóházi összeröffenés tarkítja ezt a kört, szembetalálkozik a mezőny két legutolsó helyezettje. Finoman fogalmazunk, amikor azt mondjuk, mindkét együttes alaposan megrostált önbizalommal vághat neki aktuális erőpróbájának, az évadban ez idáig egy ízben örvendő, amúgy hét meccs óta kivétel nélkül alulmaradó ludányiak és a még csak egy árva remit sem elérő látogatók ezúttal egymással szemben vigasztalódhatnak. A felvázoltak tükrében furcsa ilyen állítani, mégis úgy véljük, kellő nyugalomban elláthatjuk a favorit jelzővel a mögöttünk hagyott hetekben párszor a szimpatikus vesztes szerepében tetszelgő, egy-egy jobb eredménytől pusztán karnyújtásnyira lévő házigazdákat, akik a korábbi időszakban valamivel azért masszívabbnak tűntek vetélytársuknál, amennyiben pedig jobb napot fognak ki, realizálhatják is az elhangzottakat. A vendégeknél minden téren jókora vérfrissítésre volna szükség ahhoz, hogy megújulhassanak, ami egyelőre nem elképzelhető, addig pedig maradhat mostani szerepkörük, a nem túl sokat érő Canossa-járás, ha nem kapják össze magukat, ezúttal sem teremhet számukra sok babér.

Szabadnap: Karancskeszi KSE.

error: Content is protected !!