Lehetnek harcos csörték a nyugati megye háromban

Gabi

Az Ipolyszög ellen javítana a Patak, Érsekvadkertre látogat a Kétbodony, a megtáltosodó Legénddel szemben indítja a tavaszt a Becske.

2020. március 14. (szombat), 15.00:

MNG Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló:

Patak SE (1.)-Ipolyszögi SE (4.)

Az első tavaszi forduló tükrében érdekesnek mondható mérkőzésen képviseltethetik magukat a gárdák, míg a házigazdák csalódást keltő remivel indították a második félévet, addig a látogatók figyelemreméltó arányú győzelemmel hangoltak. Önbizalom terén tehát igen jól állhatnak a már a dobogó legalsó fokával is szemezgető ipolyszögiek, amennyiben pedig szombaton is képesek volnának egy bravúrra, még inkább bejelentkeznének a dobogóra hajtó csapatok táborába. Az említett botlástól függetlenül is ötpontos előnnyel az élen megtalálható patakiak esetében fontos kérdés, ezúttal vajon melyik énjüket veszik elő, ha a legutóbb látottat, akár ismét rá is fázhatnak, de ha legjobb énjükkel rukkolnak elő, nem lesz egyszerű menetben része a másik oldalnak. Úgy véljük, összességében egyértelmű esélyesként tekinthetünk a javítani akaró hazaiakra, akik joggal támaszkodhatnak otthonukra, az sem volna viszont eget verő meglepetés, ha végül nem üres kezekkel hagynák el a játékteret a csínytevésben reménykedő vendégek, akik semmiképpen nem adnák olcsón a bőrüket. Ősszel: Ipolyszögi SE-Patak SE 1-7.

Érsekvadkert SE II (5.)-Kétbodony SE (2.)

A soros forduló legmasszívabbnak kinéző csörtéjének keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet a résztvevők, teljes mértékben háromesélyesnek kinéző ütközetben birkózhatnak egy jót a minél fényesebb éremért hajtó brigádok. Mindkét armada győzelemmel melegített, míg a ‘vadkertiek rangadónak beillő csatát húztak be, addig a még a bajnoki címről sem letevő vendégek kötelező sikert tehettek zsebre. Lelkiállapot terén tehát sem itt, sem ott nem lehet probléma, jó hangulatban tanyázó együttesek csaphatnak össze. Akár vízválasztóként is felfoghatjuk a kilencven percet, hiszen amennyiben kikapnának a hazaiak, vélhetően végérvényesen elbúcsúzhatnak magasztosabb törekvéseiktől, amennyiben viszont nyernének, tovább harcolhatnának a dobogó valamelyik fokáért. Szóval kellő tét fűszerezi a meccset, ez a tényező pedig még jobban alátámaszthatja azt a várakozást, miszerint férfias küzdelem kerekedhet ki a párosításból, ami előtt nem is tudnánk egyik legénységet sem több sansszal illetni, kis dolgokon múlhat, ki örülhet a lefújáskor, kiegyenlített viaskodásra számíthatunk! Ősszel: Kétbodony SE-Érsekvadkert SE II 2-0.

Legéndi SE (13.)-KSE Becske (3.)

Helyszín: Nógrádsáp.

A maga nemében eléggé változatosnak tűnő, a házigazdák tavasszal felvonultatott formája alapján nem feltétlenül lefutott mérkőzésen mérhetik össze tudásukat a felek, a jelenlegi állapotok szerint abszolút csalóka a táblázat, abból kiindulva akár azt is mondhatnánk, tükörsima becskei siker várható. A legéndiek mostanában elsősorban amiatt fájhat a feje, hogy játékterük használhatatlansága miatt a komplett második félévben nógrádsápi albérletbe kényszerülnek, így nem támaszkodhatnak az ismerősebb környezet által járó fórokra. A mostani dobogós pozíciójukat megtartani igyekvő látogatók ezzel az erőfelmérővel indítják az ez évi tétmeccsek sorozatát, a hallomások alapján, nehézkesen telt náluk a pihenő időszak, elég gyenge létszámmal tudtak megjelenni a felkészülési találkozóikon, ha egyáltalán összejött nekik a részvétel. Amennyiben mindenképpen böknünk kellene valamerre, előzetesen a vendégek irányába billentenénk a mérleg nyelvét, gyorsan hozzátennénk viszont, egyáltalán nem volna ördögtől való cselekedet a nagyon sima diadallal hangoló házigazdáktól, ha újabb ellenfelük orra alá törnének borsot, akár meg is ráncigálhatja vetélytársa grabancát a jó formában lévő Bujnyik-alakulat. Ősszel: KSE Becske-Legéndi SE 3-0 (játék nélkül).

Szondy SE Hont (6.)-Felsőpetény SE (11.)

Ebben a párbajból is komoly birkózás bontakozhat ki, ne tévesszen meg senkit a társaságok között a tabellán látható helyezésbeli különbség, az előző körben a legfőbb bajnokaspiráns otthonában bravúrremit elérő felsőpetényiek újra bebizonyították, hogy bárkire veszélyesek lehetnek. Épen ezért, akár most szombaton is megfricskázhatják vetélytársukat, ehhez persze lehető legjobb énjükre volna szükség. Az imént felvázoltakról nyilván hallani sem akarnak a szintén sokgólos döntetlennel hangoló, emlékezetes remit maguk mögött tudó hontiak, akik ezúttal saját pályájukon lépnének rá a győzelmi ösvényre. A vendégek szemszögéből leginkább már pusztán a becsületük forog kockán, ezzel szemben, a házigazdák még szemezgetnek a dobogó legalsó fokával, ahhoz azonban, hogy a későbbiekben legyen is reális sanszuk, hogy ott legyenek a tűz közelében, most is nyerniük kellene. Ehhez lesz egy-két szavuk a nem feltartott kezekkel ringbe szálló felsőpetényieknek is, minden adott lehet tehát egy szoros küzdelemhez, ahol aztán nüanszokon múlhat, melyik brigád örülhet a végén. Ősszel: Felsőpetény SE-Szondy SE Hont 1-1.

Keszegi SE (14.)-Romhány SE (7.)

Ezt a mérkőzést is a háromesélyes jelzővel tudjuk ellátni, hiába tanyáznak a házigazdák perpillanat az alsóház bugyraiban, a télen megerősödtek, illetve új edzőjük is van, tehát akár meg is lephetik a masszív középcsapatként aposztrofálható romhányiakat. A mezőny döntetlen királyainak számító, nemrégiben is ikszelő vendégek az előző fordulóban elhullajtott pontok miatt még messzebb kerültek a dobogótól, reálisan nézve, már nem is dédelgethet érmes ábrándokat a Seres-legénység. A keszegiek a bajnokság egyik legerősebb együttesétől kaptak ki legutóbb, a vállalható pofont követően pedig most számukra ismerős környezetben próbálják meg kiköszörülni a rajtuk esett csorbát, egyben egy esetleges pozitív végkifejlettel elindulni fölfelé a tabellán. Érdekes talány, a vendégek éppen melyik énjüket húzzák elő a cilinderből, amennyiben a rosszabbikat, nem lesz egyszerű dolguk, ellenkező esetben viszont akár idegenben is nyerhetnek, mindent összevetve azonban kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint nyíltnak ígérkezik a csörte, meglepetést is okozhat a hátsó fertályban fellelhető armada. Ősszel: Romhány SE-Keszegi SE 4-2.

Rétság VSE (8.)-Ősagárd LK (15.)

A második félévnek homlokegyenest másmilyen mutatókkal nekiveselkedő csapatok húzhatnak kesztyűt ezen a találkozón, az alaposan bekezdő, nyolc gólt elérve nyerni tudó rétságiak és az ellentétes utat bejáró, csúnya pofonba beleszaladó vendégek összeröffenésében a házigazdákat mondhatjuk komoly favoritnak, minden adott lehet a lehetőségeihez mérten minél inkább előrébb lépni akaró brigád számára ahhoz, hogy ismét előhozakodjon egy könnyed győzelemmel. A sereghajtó pozícióba alászálló, terveik szerint onnan minél gyorsabban elmozdulni akaró látogatóknak igen csak össze kellene magukat kapniuk ahhoz, hogy megállítsák a másik oldalt, régen nem látott erőtartalékaikra volna szükség. A saját pályájuk által kölcsönözendő fórok által hajtott hazaiak kellő odafigyeléssel tovább javíthatják találati arányukat, és ugyan egy laza kézlegyintéssel nem intézhetik el a meglepetésben bízva készülődő másik oldalt, az előzetes sejtések egyértelműen azt súgják, nem ismerhet pardont Havay Zoltán társulata, joggal illetné meg a kalapemelés az ősagárdiaknak, ha megfricskáznák riválisukat. Ősszel: Ősagárd LK-Rétság VSE 1-3.

Erdőkürt SK (10.)-Nézsa SE (12.)

Igazi alsóházi ütközetben lesznek érdekeltek a felek, a tavaszt egymáshoz hasonlóan eléggé ramatyul indító brigádok most a másik kárára vigasztalódhatnak. A közvetlenül a középmezőny alatt megtalálható erdőkürtiek hat, az ugyancsak szebb folytatásban reménykedő vendégek pedig nyolc gólt elkönyvelve szedtek be méretes pofont a mögöttünk hagyott körben, ráférne tehát a sikerélmény a megtépázott önbizalommal bíró társaságokra, kellőképpen motiválhatja a résztvevőket, hogy kiköszörüljék a korábban rajtuk esett csorbát. Az iménti megállapítás hatványozottan igaz a nézsaiakra, akik az előző nyolc küldetésükön is képtelenek voltak nyerni, szóval már elfelejthették a győzelem ízét. A bajnokság eddig lepergő szakaszában látottakból kifolyólag, illetve a saját pályájuk miatt úgy véljük, a némiképp azért erősebbnek tűnő házigazdákra tekinthetünk esélyesként, az említett adalékokból kiindulva, valamivel közelebb lehetnek az üdvösséghez, nagyon össze kellene kapnia Rapavi Péternek a garnitúráját ahhoz, hogy ne üres kezekkel konstatálják majd a hármassípszót. Ősszel: Nézsa SE-Erdőkürt SK 2-7.

Szabadnap: Tereske KSE.

Next Post

A hétvége embere: Sipkó Bence

Az Ipolyszög ellen javítana a Patak, Érsekvadkertre látogat a Kétbodony, a megtáltosodó Legénddel szemben indítja a tavaszt a Becske. 2020. március 14. (szombat), 15.00: MNG Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 16. forduló: Patak SE (1.)-Ipolyszögi SE (4.) Az első tavaszi forduló tükrében érdekesnek mondható mérkőzésen képviseltethetik magukat a gárdák, míg a […]
error: Content is protected !!