Komplett fordulót rendeznek a keleti megye háromban

A Csitár ellen sem hibázna a Mátramindszent, szomszédvári rangadó vár az Ipolytarnócra, a Lucfalvával szemben hozná a kötelezőt a Karancsalja.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló:

2018. október 20. (szombat), 15.00:

Mátramindszent-Csitár

Az előzetes várakozások alapján nem sok minden veszélyeztetheti a nyitányon beszedett pofont követően megtáltosodó, legutóbb idegenben simán nyerő ‘mindszentiek újabb sikerét, egyértelmű esélyesként léphet ringbe Csatlós Csaba alakulata. Az idény eddigi részében hullámzóan teljesítő vendégek egy vállalható fiaskó után kelnek útra, egyszerű menetre azonban ezúttal sem számíthat az immáron három fellépés óta nyeretlen társaság, leginkább az a törekvés lebeghet a látogatók szemei előtt, hogy emelt fővel hagyhassák majd el a játékteret a lefújáskor. Ez az ambíció nem éppen tűnik egyszerű manővernek, sejthető ugyanis, hogy az aranyéremmel szemezgető házigazdák pardont nem ismerve bánnának el soros ellenfelükkel, a jó formában futballozó brigádnál tudják, amennyiben komolyak a szándékaik a vérmesebb célokkal kapcsolatban, nem beszélhetnek mellé, el kell bánniuk a másik oldallal. A foci örök közhelyein kívül nem igazán tudunk érdemi adalékot felsorakoztatni a lelkes csitáriak mellett, joggal illetné meg a kalapemelés az alsóházi csapatot, ha meg tudná fricskázni élbolyban tanyázó ellenlábasát.

2018. október 21. (vasárnap), 15.00:

Ludányhalászi-Ipolytarnóc

Az előző években egy laza karlegyintéssel intézhettük el ezt a szomszédvári csörtét. Korábban csak kimondhattuk, toronymagas favoritként készülődhetnek a látogatók, ezúttal viszont nem így van! Nyilván az éllovas esélyes mivolta tagadhatatlan, ettől függetlenül azonban érdemes lesz majd résen lennie a még hibátlan első helyezettnek, mostanában tető alá hozott szereplési mutatóikkal kiérdemelték a tiszteletet a házigazdák, akik vasárnap délután sem adnák olcsón a bőrüket. A megállíthatatlannak tetsző módon menetelő, ezidáig a mezőnyben a legtöbb gólt elérő és a legkevesebbszer kapituláló ‘tarnóciak terveik szerint még jó darabig nem lassítanának, a legutóbbi körben viszont egy komolynak nevezhető sorozatba vágták fejszéjüket, egy darabig rendre keménynek ígérkező erőfelmérőkkel lesz dolguk. A ludányiak egyelőre csupán egy idénybeli vereségnél járnak, egy héttel ezelőtt idegenben arattak könnyed diadalt, önbizalommal telve várhatja tehát a kezdősípszót az evés közben jön meg az étvágy alapon kedvet kapó, felsőházba vágyódó gárda. Maradjunk annyiban, akár egy kifejezetten izgalmas viaskodás is kisülhet ebből a kilencven percből, azért a listavezetőnek illene nyerni, de ehhez maximális fordulaton kell majd pörögnie a Bolyós-alakulatnak.

Karancsalja-Lucfalva

A forduló messze legegyoldalúbbnak kinéző találkozójának veselkedhetnek neki a másfajta kávéháznak minősíthető résztvevők, gyakorlatilag csak az lehet a kérdés, milyen arányban győzedelmeskednek az idényben még veretlen, két remin kívül hat reminél járó hazaiak, akik újabb sima diadallal folytathatják menetelésüket. A kissé reménytelen szituációban tébláboló látogatók igen csak megismerhették a pofonok földjét az előző időszakban, perpillanat pedig nem nagyon láthatnak kiutat a szakadékból, kisebbfajta csodaként kerülne be a köztudatba, ha éppen most táltosodna meg a már pontlevonással is sújtott brancs. A címvédésért hajtó regnáló bajnok kellő odafigyeléssel akár egy könnyedebb diadalt is előhúzhat a cilinderből, ugyan az elmúlt hetekben kissé talán akadozott a karancsaljaiak gépezete, ennek ellenére is rendületlenül lépegettek előre, így eredményesség terén fikarcnyi kritika sem érhette az újabb aranyéremért hajtó társulatot. Finoman fogalmazunk, amikor azt mondjuk, kőkemény túra elébe néznek a lucfalvaiak, leginkább abban bízhatnak, hogy nem méretes zakóval kell majd konstatálniuk a hármassípszót, nem ismerhetnek pardont a házigazdák.

Karancskeszi-Nógrádsipek

Alapjáraton véve a valamilyen színű éremért iparkodó ‘sipekieket ruházhatjuk fel több sansszal a labda útjára indulását megelőzően, az előző hat megmérettetésén pusztán az éllovastól kikapó armada nyilván ezúttal sem adná alább egy számára kedvező eredmény elérésénél. A hazaiak szabadnappal töltötték a legutóbbi hétvégét, a korábban sima sikert elérő legénység igen változatos szezonban érintett, joggal jellemezhetjük kétarcú csapatként a mezőny középső részébe lecövekelő együttest. A látogatók enyhén szólva is komolytalannak mondható focizgatással jutottak tíz szerzett gólig nemrégiben, tíz fővel pályára lépve hagyták helyben nyolc emberrel kiálló ellenfelüket. Érdekes talánynak tűnik tehát, ezúttal meglesznek-e kellő létszámban a vendégek, mert az azért határozottan kijelenthető, amennyiben nem, nem sok jóban reménykedhetnek. Egyébként adott esetben egy kiegyenlített csatározás is benne lehet a pakliban, biztosra vehető, a ‘kesziek otthonukban minél inkább rágós falatnak szeretnének bizonyulni, apait-anyait beleadva pedig meg is keseríthetik a kilencven percnek győzelemben bízva nekivágó másik oldal dolgát.

Felsőtold-Vanyarc

Férfias küzdelemre van kilátás a hasonló erősségűnek tetsző alakulatok összecsapásán, a szó szoros értelmében bármi megtörténhet ezen a ki-ki meccsen. Egyik oldal sem túl kellemes előjelekkel húzhat újra a kesztyűt, a felsőtoldiak vállalható mélyütést tudhatnak a hátuk mögött, az előző kört pihenéssel töltő látogatók pedig korábban futottak bele csúnya zakóba. Mindkét csapatra ráférne tehát egy önbizalomlöket, bár merészebb ambíciókat már egyikőjük sem szövögethet, minél előkelőbb pozícióért még harcolhatnak. Ezúttal egy igazi hatpontos menet keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet, a házigazdák egy esetleges siker segítségével leszakítanák magukról vetélytársukat, amennyiben viszont a vanyarciak volnának képesek nyerni, egyúttal meg is előznék ellenfelüket. Egy tipikusan olyan párharcban lehetnek érdekeltek a felek, ahol sokat nyomhatnak a latba a saját pálya által kölcsönözendő előnyök, más tényezők alapján nem tudnánk egyik vagy másik csapat irányába letenni a voksunkat, az említett tényező ugyan a vendéglátók malmára hajthatja a vizet, amúgy bármi megtörténhet.

Egyházasdengeleg-Nógrádmarcal

Bár a tabellán csak két pozíció és ugyanennyi pont választja el egymástól a gárdákat, félnivaló nélkül kijelenthetjük, esélyesként fogadhatják a sereghajtót a ‘dengelegiek, végre reális esélyt táplálhat az előző időszakban jó pár alkalommal a szimpatikus vesztes szerepét magára öltő brigád, hogy megszakítsa ramaty szériáját. A hétről-hétre vergődő, ráadásul létszámgondokkal küszködő ‘marcaliak számára vélhetően már az is komoly gondot fog okozni, hogy összeverbuválódjanak tizenegyen, a mögöttünk hagyott körben nyolc fővel kiálló, majd hatvan perc alatt tíz gólt beszedő társaság nem túl szívderítő gondolatokkal készülődhet aktuális kiruccanására. De nézzük a pozitívumokat is! Akár “most vagy soha” jelző által hajtva is útra kelhet a sereghajtó, hiszen akár úgy is felfoghatják a vendégek soros küldetésüket, nagy valószínűséggel egy darabig nem lesz ennél jobb alkalmuk gyenge periódusuk megszakítására… Reálisan nézve azonban, fenntartjuk, a házigazdák közelebb lehetnek a sikerhez, amennyiben képesek lesznek megbirkózni favorit titulusukkal, felülkerekedhetnek közvetlen vetélytársukon, ezzel együtt pedig búcsút is inthetnek a negyedik fordul óta íródó nyeretlenségi sorozatuknak.

error: Content is protected !!