Komoly mértékű eltiltást kapott az Erdőkürt focistája

Egészen 2022. május május 18-ig nem léphet pályára a játékvezetőt oldalba lökő elkövető.

Még a 2018/2019-es idényben bonyolították le a nyugati megye három huszonhetedik fordulójában megrendezett Romhány-Erdőkürt bajnokit. Az említett találkozó hetvenharmadik percében a vendégeket erősítő Kovács Dániel piros lapot kapott, mert elmondások alapján, egy általa vitatott ítélet után, mindegy húsz méter távolságból a játékvezetőhöz futott, és szándékosan, nagy erővel annak oldalába könyökölt. A további tettlegességben csapattársai akadályozták meg a látogatók labdarúgóját, aki a bírói jelentés alapján, kórházi kivizsgálást igénylő sérülést okozott erőszakos cselekedetével.

Mivel az esetet követően a bíró látleletet vetetett, az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága előbb hivatalból eljárva feljelentést tett a Rétsági Rendőrkapitányságon, majd az érvényben lévő eljárási rend szerint, a bíróság vagy más hatóság előtt folyamatban lévő ügyben a büntető- vagy szabálysértési eljárás jogerős befejezéséig felfüggesztette az említett elkövető játékjogosultságát, értelemszerűen, a mögöttünk hagyott időszakban sem léphetett pályára.

Teltek-múltak a hónapok, időközben pedig véget ért az említett procedúra polgári része, ezt követően pedig az illetékes Fegyelmi Bizottság nem mindennapi, az előző évek egyik legdurvább nógrádi büntetését kiosztva, egészen 2022. május 18-ig eltiltotta a renitens focistát. Finoman szólva is hosszú kihagyás vár tehát a huszonkét éves futballistára, jó darabig partvonalon túlra került a vélhetően tettét már alaposan megbánó játékos.

error: Content is protected !!