Komoly meglepetés szakította meg az egyhangúságot a keleti megye háromban

Remek diadalt aratott a Ludányhalászi, gálázott az Ipolytarnóc, nem hibázott a Mátramindszent, simán nyert az Ecseg, könnyed sikert aratott a Nógrádsipek.

Az elmúlt hétvégén a harmadik forduló is lepergett a keleti megye háromban. A soros meccseken a Ludányhalászi parádés győzelemre tett szert a Karancsaljával szemben, az Ipolytarnóc alaposan elverte a Felsőtoldot, a Mátramindszent hozta a kötelezőt Egyházasdengelegen, az Ecseg felülkerekedett a Kazáron, a Nógrádsipek pedig két vállra fektette a Magyargécet. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 3. forduló:

Ludányhalászi SE-Karancsalja MSE 3-1 (2-0)

Vezette: Szikora D. (Kőhalmi B.)

Ludányhalászi SE: Bakó – Dűz, Szenográdi, Demus, Végh T. – Mosó (Puszta, 90.), Rácz P. (Bagoly, 82.), Bene A., Végh M. (Mester, 71.) – Rácz E. (Tőzsér, 46.), Bene R. (Oláh A., 87.). Edző: Földi Gergő.

Karancsalja MSE: Kucsera – Papp (Tőre, 61.), Fekete L., Máté G., Mede – Sasvári, Fekete Z., Máté D., Balázs D. – Kobolák (Csicsman, 79.), Oláh T. Játékos-edző: Csicsman Tamás.

Sárga lap: Fekete L.

Piros lap: Máté D., Máté G. (mindketten 69., Karancsalja MSE)

Gól: Végh M. (3.), Szenográdi (9.), Tőzsér (92.), ill. Oláh T. (49.)

Jók: Bakó (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Földi Gergő: – A bajnokság harmadik fordulójában a tavalyi bronzérmes karancsaljai csapatot fogadtuk. A meccs előtt nem mi számítottunk az esélyesebbnek, mégis igen korán megszereztük a vezetést. A harmadik percben egy távoli lövést védett be a kapusuk. Ez a gól annyira fellelkesítette a csapatot, hogy pár perc múlva egy újabb követte, ezúttal egy csúsztatás került a kapuba. Az ellenfél ezután magasabb fokozatba kapcsolt, és több helyzetet dolgozott ki, de jó párszor mi is veszélyeztettünk. A második félidőben egyértelműen a vendégcsapat akarata érvényesült, ami egy gyors szépítőgólban is megmutatkozott. Nagyon hajtottak az egyenlítésért, ami sokszor a szerencsének, sokszor a kapusunknak köszönhetően nem jött össze. A félidő közepén kettő embert is jogosan kiállított a játékvezető a vendégcsapatból. (Hozzátenném, az első fordulóban ettől kisebb tettéért, játékosomat eltiltották december 31-ig.) Ekkor egy jogosan megítélt büntetővel lezárhattuk volna a mérkőzést, de kapusuk védte a lövést. Az ellenfél becsületére váljék, hogy kilenc emberrel sem adta fel, hanem nyomott tovább az egyenlítésért. Már a hosszabbítás perceiben jártunk, amikor sikerült lezárni a meccset egy hálóőr mellet eltolt és kapuba bepasszolt labdával. Jót fog tenni ez a szünet. Csapaton belül meg kell nyugodnunk, dolgokat megbeszélni, mielőtt nagyobb baj lenne. További sok sikert a Karancsaljának.

Csicsman Tamás: – A hétvégén nagyon adakozó kedvében voltak a fiúk. Úgy döntöttek, hogy megajándékozzák három ponttal a ludányiakat, és engem egy álmatlan éjszakával. Remélem, erre a bajnokságra le is tudták a srácok az adományozást. További sok sikert a hazaiaknak.

Ipolytarnóc SE-Cserhát TSE Felsőtold 9-0 (4-0)

Vezette: Nyerges K. (Soós-Valenta B., Zsély Z.)

Ipolytarnóc SE: Illefalvi – Bába (Bolyós G., 46.), Dienes G., Gál Á., Tótok (Gál I., 65.) – Ruzsinszki (Berencsi, 78.), Pál R. (László V., 75.), Csík (Oláh A., 65.), Kiss Sz. – Bolyós B., Oláh Á. Játékos-edző: Bolyós Gergő.

Cserhát TSE Felsőtold: Nagy I. – Tóth P., Szentgyörgyi, Kucsik, Kubinyi – Imre D., Nyirjei, Szalkai, Nagy B. – Imre Cs., Ambrus. Edző: Nagyváradi István.

Sárga lap: Nagy I., Kucsik

Gól: Bolyós B. (24., 26., 68.), Pál R. (38.), Oláh Á. (44., 48., 60., 71.), Oláh A. (73.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bolyós Gergő: – A játék minden elemében felülmúltuk a több sebből vérző vendégeket. A mai napon minden összejött, szép akciókból és távoli bombagólokból sem volt hiány. Kitartást kívánok a ‘toldiaknak, nekünk pedig a helyén kell kezelni ezt a győzelmet, mert ettől csakis nehezebb meccsek várnak ránk.

Nagyváradi István: – A mérkőzés első huszonöt perce kifejezetten jól sikerült, nem volt benne, hogy a végén egy ekkora arányú vereséget szenvedünk. Még kétszer-háromszor helyzetbe is kerültünk. Aztán gyorsan kaptunk két elkerülhető gólt és ez megpecsételte a sorsunk. Ezután az ellenfelünknek minden bejött, szinte hihetetlen helyzetekből is gólt kaptunk, persze ehhez az is kellett, hogy asszisztáljunk hozzá. Természetesen ez mit sem von le az Ipolytarnóc érdemeiből, jó csapat és biztosan ott lesznek majd dobogó valamelyik fokán. Nekünk most teljesen más céljaink vannak, valahogy át kell vészelnünk ezt az időszakot…

Egyházasdengeleg FE-Mátramindszent SE 0-3 (0-2)

Vezette: Kiss D. (Szűcs M., Csemer D.)

Egyházasdengeleg FE: Jessin – Gyurik B., Pete, Szarvas (Mlinárcsek Cs., 46.), Gyurik P. – Szűcs A. (Franka, 57.), Tóth L. (Holecz, 75.), Báthy, Sálek (Mlinárcsek Z., 63.) – Liptai, Bacskai. Edző: id. Berkes Balázs.

Mátramindszent SE: Peleskei (Henglár, 46.) – Kun (Szűcs R., 53.), Bornai, Kovács Gy., Orosz Cs. (Kaposvári, 46.) – Szekula R. (Berki A., 50.), Nánási (Radvánszky, 63.), Szekula R., Horváth P. (Haga, 63.) – Budai, Zsákai. Edző: Dancsok Roland.

Sárga lap: Kun

Piros lap: Pete (36., Egyházasdengeleg FE)

Gól: Zsákai (30., 75.), Gyurik P. (40., öngól)

Jók: senki, ill. Zsákai (a mezőny legjobbja), Henglár, Kovács Gy., Szekula Zs.

id. Berkes Balázs: –  Nem így képzeltük a mérkőzés lefolyását. Egyenrangú ellenfelei voltunk az ellenfelünknek, de sajnos a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Így is csak gratulálni tudok a játékosoknak, mert nem estek össze és becsülettel végig küzdötték a meccset.

Dancsok Roland: – Végig kézben tartottuk a mérkőzést, nem volt miért aggódnunk. Készülünk a hétvégi meccsre!

Ecseg SE-Kazár KSE 4-1 (1-0)

Vezette: Szabó L. (Palaticzky Á., Menczel J.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Kelemen B. (Mihalik J., 69.), Baranyi M., Bangó Cs. (Adorján IL., 46.), Zsiga (Banos, 69.) – Pongrácz (Murányi, 75.), Mihalik J., Moravcsik D., Baranyi Á. – Jónás R. (Adorján II L., 46.), Baranyi T. (Baranyi M., 81.). Edző: Moravcsik Ferenc.

Kazár KSE: Baár – Racs, Vadas, Kovács V., Szakos – Bakonyi, Körmöczi M. (Kiss P., 57.), Körmöczi D., Oláh K. – Radics A. (Gecse, 46.), Lesziák (Aranyos, 57.). Edző: Koncsik László.

Sárga lap: Kovács V.

Gól: Pongrácz (4.), Mihalik J. (53., 67.), Baranyi T. (65.), ill. Kovács V. 76.)

Jók: Mihalik J., Moravcsik D., ill. senki

Moravcsik Ferenc: – Először kiegyenlítettebbnek nézett ki a mérkőzés, úgymond egyforma erők harcoltak. Aztán, ahogy telt az idő, úgy őröltük fel az ellenfelet. Már az első félidő elteltével jelentősen vezethettünk volna, mert óriási ziccereket hagytunk ki. Egyáltalán nem tükrözi a játék képét a végeredmény, mert sokkal nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk, a végére teljesen felülmúltuk a vendégeket, csak rajtunk múlott, hogy nem több góllal nyertünk. Sportszerű meccs volt, a játékvezetőkkel is teljes mértékben meg voltam elégedve.

Koncsik László: – Meg sem közelítettük az elmúlt fordulóban nyújtott játékunkat. Az első félidő még valamennyire elfogadható volt, de amit a másodikban produkáltunk, gyorsan el kell felejteni. Igen alacsony színvonalon futballoztunk, szinte fölkínáltuk a lehetőségeket a hazai csapatnak, hogy simán megnyerjék a találkozót. Úgy gondolom, a lelkesebb és győzelmet jobban akaró ecsegiek megérdemelt sikert arattak. Gratulálok nekik és további sok sikert kívánok. 

Doboskút SK Nógrádsipek-Magyargéc SE 4-1 (1-0)

Vezette: Szakal T. (Szász K., Makovinyi Z.)

Doboskút SK Nógrádsipek: Strehó J. – Végh F., Oláh B. (Végh P., 80.), Németh – Hegedűs (Csernák Cs., 63.), Csernák Cs., Percze, Petrovics (Erki, 56.) – Strehó Z. (Horváth Z., 79.), Varga F. Edző: Csordás Tibor.

Magyargéc SE: Berki D. – Oláh K., Rácz R., Rádi Ri., Ökrös Sz. – Oláh A., Lakatos T., Kolompár, Ökrös M. (Ökrös P., 46.) – Jónás F., Oláh T. Edző: Rácz István.

Sárga lap: Erki, ill. Rácz R., Ökrös P.

Gól: Varga F. (17.), Csernák Cs. (75., 90.), Strehó Z. (75.), ill. Oláh T. (67.)

Jók: az egész csapat, ill. Oláh T.

Csordás Tibor: – Nem tudtuk, milyen erőt képvisel az újonc ‘Géc, ezért kicsit tartottam a mérkőzéstől. Attól függetlenül, támadólag léptünk föl, több lehetőségünk is volt és a vezetést is korán megszereztük. A második félidő közepén kiegyenlítettek a vendégek, de a véghajrában elfáradtak, mi pedig jó helyzetkihasználással, magabiztos győzelmet arattunk, egy kemény, küzdelmes csatában. További sikereket a sportszerű ellenfélnek. Mielőbbi gyógyulást kívánok Percze Gábornak.

Rácz István: – Kissé még hiányosan álltunk össze, nem véletlenül halasztottunk két meccset. De úgy gondolom, nem lesz ez rossz! Nyögvenyelősen kezdtük a mérkőzést, majd volt egy jó húsz percünk, aztán elfáradtunk. Szervezettebb, erőteljesebb volt az ellenfél. Sportszerű meccset játszottunk, amit köszönök a hazaiaknak, és további sok sikert kívánok nekik.

A Karancskeszi KSE-Nógrádmarcal SE mérkőzést 2019. november 23-ára halasztották.

Szabadnap: Csitár SE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!