Komoly csatákat rendezhetnek a keleti megye háromban

Nagybátonyba látogat a Roma SE Varsány, Szurdokpüspökire hivatalos a Karancsalja, a Felsőtoldot fogadja a Vanyarc.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 6. forduló:

2017. szeptember 30. (szombat), 16.00:

Nagybátony-Roma SE Varsány

Érdekes mérkőzés keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet a felek, a bajnokságot jól kezdő, az előző három fellépésükön viszont csupán egy árva pontot összekuporgató, ezáltal nem éppen rózsát lelkiállapotban tanyázó hazaiak mindenképpen vissza szeretnének térni a helyes ösvényre, könnyed menetre viszont egészen biztosan nem számíthatnak az idényben még veretlen, négy siker mellé csupán egy remit elkönyvelő vendégekkel szemben, akik még jó darabig nem akarnak lassítani. Az előző körben csúnya pofont beszedő NOSE törekvései tehát adottak, perpillanat azonban komoly talánynak tűnik, hogy a javításban bízó ‘bátonyiak mire mehetnek szombat délután, talán legjobb arcukkal előrukkolva megkeseríthetik riválisuk dolgát, minden más esetben a legutóbbi körben kényszerszünetben érdekelt, ezáltal kipihent látogatóknak állhat majd a zászló, akik ugyan valamivel közelebb lehetnek egy jó eredmény eléréséhez, adott esetben egy kifejezetten izgalmas viaskodás is kisülhet ebből a kilencven percből.

Építők KC-Nagylóc

Egyértelmű esélyesként húzhatnak kesztyűt az idegenben aratott sima sikerrel melegítő házigazdák, akik ezúttal egy kötelezőnek nevezhető diadallal mennének tovább a helyes úton. A bajnoki évadnak abszolút újoncként nekiveselkedő nagylóciak nem sok kellemes élményt jegyezhettek fel a pontvadászat már lepergő szakaszában, a négy fiaskót elszenvedő brigád pedig ezúttal sem számíthat könnyed menetre, alapjáraton véve, a ‘tarjániakon múlhat, hogy hány találattal keserítik ellenlábasukat. Az Építősök minél előrébb vágynak a táblázaton, ahhoz viszont, hogy el is mondhassák majd magukról az élbolyhoz való tartozást, az ilyen jellegű fellépéseiket mellébeszélés nélkül illene behúzniuk, máskülönben le kell mondaniuk komolyabb elképzeléseikről. Mindent összevetve, az előzetes várakozások alapján a másik oldalnál jóval közelebb lehetnek majd az üdvösséghez a házigazdák, járna a kalapemelés a látogatók, ha bármilyen formában képesek volnának megfricskázni acélosabbnak tetsző, egyben jóval több rutinnal rendelkező vetélytársukat.

2017. október 1. (vasárnap), 16.00:

Szurdokpüspöki-Karancsalja

A forduló messze legkiemelkedőbb párosításában, igazi rangadón csaphatnak össze a bajnokság meghatározó erőiként kezelendő résztvevők, a minél előkelőbb pozíciók elosztásával kapcsoltban igen csak lényeges jelentőséggel bíró csörte várhat az ezidáig masszívan szereplő csapatokra. A pályán elért eredményeket tekintve még a szezonban legyőzőre nem lelő, egy héttel ezelőtt viszont önkényes alapon ki nem álló, ezáltal három pontról idejekorán lemondó ‘püspökiek ezúttal számukra ismerős környezetben gyarapítanák idénybeli sikereik számát, az azonban garantálható, hogy könnyed menetre semmiképpen nem számíthatnak a még veretlen, egy remin kívül valamennyi fellépését megnyerő vendégek ellenében, akik ezúttal egy közvetlen vetélytársukkal szemben folytatnák eredményes szériájukat. Nem túlzunk, amikor azt állítjuk, hogy a szó szoros értelmében bármilyen végkifejletet magában rejthet ez az ütközet, bár az otthonuk által kölcsönzött fórok a harcos házigazdák malmára hajthatják a vizet, a vendégekben meg lehet a kellő potenciál ahhoz, hogy felülkerekedjenek riválisukon, minden adott lehet tehát egy kiegyensúlyozott csörtéhez, amit kis dolgok dönthetnek majd el.

Vanyarc-Felsőtold

Ebben a párosításban is késhegyre menő viaskodásra van kilátás, a kezdősípszót megelőzően kisebbfajta jóstehetségre volna szükség ahhoz, hogy megjelöljük az esélyesebbnek tetsző együttest. Az idény eddigi részében parádésan szereplő, egy vállalható vereségen kívül rendre nyerni tudó vanyarciak ezúttal saját pályájukon folytatnák hadjáratukat, soros erőpróbájuk alkalmával viszont ismét masszív vetélytárs akadhat az útjukba, a bajnokságban még ki nem kapó, két döntetlen mellé ugyanennyi döntetlen elkönyvelő felsőtoldiak személyében. A sima, egyben elvárható győzelemmel hangolódó látogatók minél előrébb vágyódnak a táblázaton, ahhoz viszont, hogy le is tudják majd aratni igyekezetük gyümölcsét, jelen párharcuk során sem szabadna hibázniuk, bár az nyilvánvaló, hogy nehéz menetnek néznek elébe, maximális fordulatszámon pörögve legyűrhetik ellenfelüket. Zárszóként csak megerősítenénk korábbi vélekedésünket: abszolút háromesélyes találkozó előtt állnak a résztvevők, tényleg bármit felvonultathat ez a megtippelhetetlennek tetsző csörte.

Mátramindszent-Ecseg

Ugyan perpillanat az ecsegiek megelőzik vendéglátóikat a tabellán, ettől függetlenül mégis úgy érezzük, a sezon korábbi periódusában már pár alkalommal a szimpatikus vesztes szerepét magukra öltő hazaiak számára végre valahára minden adott lehet ahhoz, hogy megszakítsák gyatra szériájukat, amennyiben képesek lesznek legjobb énjüket előhúzni a cilinderből, móresre taníthatják fiaskóval hangolódó ellenfelüket. Úgy tűnik, a vendégeket már nem érintik a korábbiakban ecsetelt létszámgondok, a jelenleg egy győzelemnél járó társulat most már a pontok bezsebelgetésével kapcsolatos törekvéseket tűzné ki zászlajára, egyelőre viszont még nehezen behatárolható, hogy az elkövetkezendő időszakban mit tehet le az asztalra az eredményes jövőben bízó armada. A feljebb lépésben lankadatlanul reménykedő ‘mindszentiek céljai adottak, első körben viszont ildomos volna már közelgő fellépésükön zsebre tenniük a várva várt pozitív kicsengésű végkifejletet, a még csupán egyetlen árva reminél tartó alakulat otthonában végre kikászálódhat az eredménytelenség kelepcéjéből, ehhez azonban a nem feltartott kezekkel ringbe szálló látogatóknak is lesz egy-két határozott szavuk.

Szabadnap: Egyházasdengeleg.

error: Content is protected !!