Kiegyenlítettnek tűnő és sima meccseket is tartogathat a keleti megye három

Csitárra látogat a Karancsalja, nem hibázhat a Mátramindszent, javítana az Ipolytarnóc és a Nógrádsipek.

Megyei III. osztály, NEXT-Therm Keleti-csoport, 9. forduló:

2019. október 12. (szombat), 15.00:

Karancskeszi KSE-Ecseg SE

Kellemes lelkiállapotban állomásozó gárdák viaskodásáról szólhat ez a kilencven perc, változatosnak ígérkező mérkőzésen birkózhatnak egy jót a felek. A roppant változatosan szereplő, legutóbb idegenben győzedelmeskedő házigazdák ezúttal otthonukban aratnának újabb diadalt, könnyed menetre viszont semmiképpen nem számíthatnak az előző három fellépését kivétel nélkül behúzó, újonc létére remek idényt futó ecsegiekkel szemben, akik evés közben étvágy alapon határozottan mennének tovább a megkezdett úton. Nem túl jó ómen a látogatók számára, hogy eddigi két vereségüket egyaránt szombati játéknapokon könyvelhették el, pechjükre pedig ezúttal is a hétvége első napján kell ringbe szállniuk. Kisebb kérdés, ezen a tényezőn túl tudnak-e lenni a remek skalpszerzéssel melegítő vendégek, amennyiben igen, valamivel közelebb lehetnek a pontokhoz, összességében azonban kiegyenlített csatározásra van kilátás, ahol bármi előfordulhat, az sem volna eget verő meglepetés, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a hazaiak.

Magyargéc SE-Ludányhalászi SE

Igen csak lehangolt brigádok nézhetnek egymással farkasszemet ebben a párbajban, önbizalom terén egyik armada sem áll túl fényesen, a mezőny legalján lecövekelő alakulatoknál talán most felcsillanhat a remény, hogy végre megszakadhat eredménytelen periódusuk. A ‘géciek immáron négy találkozó óta rendre fiaskóval zártak, de hasonló cipőben járnak a vendégek is, akik négy kör óta nem gyűjtöttek egy árva bajnoki egységet sem. Jókora talány, ezúttal milyen kelnek ki az ágyból a résztvevők, igazából a kezdősípszót megelőzően nem tudnánk egyik oldalt sem több sansszal felruházni, leginkább a számukra ismerős környezet billentheti el a mérleg nyelvét egy hangyányival a házigazdák irányába, maximális fordulatszámon pörögve viszont akár a ludányiak is kikecmereghetnek a gödörből. Tehát maradjunk annyiban, egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol nüanszok dönthetnek, kellőképpen megizzaszthatják a másikat a szebb folytatásban reménykedő gárdák.

2019. október 13. (vasárnap), 15.00:

Csitár SE-Karancsalja MSE

A forduló mérkőzésen képviseltethetik magukat a mezőny legjobb formában lévő, közvetlen vetélytársakként kezelendő legénységei, férfias küzdelemre van kilátás. Még inkább fűszerezi a csörtét az a tény, miszerint vesztett pontok tekintetében ezen két csapat áll jelenleg a legjobb mérleggel, így az esetleges nyertes kiemelkedő sikerre tehetne szert. Remek hangulatban lévő együttesek húzhatnak kesztyűt, a házigazdák egyaránt behúzták az előző négy fellépésüket, a karancsaljaiak pedig zsinórban öt győzelemnél tartanak, szóval több adalék is joggal erősíti azt a várakozást, miszerint az átlagosnál izgalmasabb meccsen mérhetik össze tudásukat a minél előkelőbb pozícióért iparkodó társulatok. A dolgok jelenlegi állása szerint teljes mértékben háromesélyesnek nevezhető a kilencven perc, a saját pályájuk a csitáriak malmára hajthatja a vizet, a látogatókban azonban idegenben is meglehet a kellő potenciál az üdvösséghez, szóval fölösleges jóslatokba bocsátkozni, akármi megtörténhet majd a játéktéren, kis dolgok határozhatják meg, melyik oldal örülhet a lefújáskor.

Nógrádmarcal SE-Mátramindszent SE

Toronymagas favoritként kelhetnek útra a ‘mindszentiek, a papírforma szerint tükörsimán kell győznie a bajnoki címre hajtó társaságnak. Ugyan a hazaiak az elmúlt fordulóban kis híján megszakították gyenge szériájukat, végül ismét pont nélkül maradtak, így tovább íródok gyötrelmes időszakuk. Már-már igazi csodaként könyvelhetnénk el, ha éppen most evickélnének ki a szakadékból a ‘marcaliak, az esélytelenek teljes nyugalmával várhatják a kezdősípszót, már akkor megérdemelnék a kalapemelést, ha percekig képesek lennének megnehezíteni az éllovas dolgát, egy esetleges pozitív eredmény kivitelezésekor pedig csak szuperlatívuszokban beszélhetnénk a tök utolsóról. Pusztán az ismerősebb helyszín sorakoztatható fel a sereghajtó irányába, egyébként minden más tényező a látogatók mellett szól, akiknek kötelező jelleggel kell zsebre tenniük a pontokat, csúnya blamaként kerülhetne be a köztudatba, ha ez nem jönne össze, semmiképpen nem hibázhatnak a vendégek, kellő odafigyeléssel pedig akár alaposan javíthatnak gólkülönbségükön.

Ipolytarnóc SE-Egyházasdengeleg FE

Ennek a párosításnak is megvan az egyértelmű esélyese, nevezetesen a házigazdák, akik ugyan már két fájó pofont is beszedtek az elmúlt hetekben, ezúttal minden adott lehet számukra ahhoz, hogy kiköszörüljék a rajtuk esett csorbát. Az idény már lepergő szakaszában pusztán egyszer nyerni tudó ‘dengelegiek pihenéssel töltötték a múlt hétvégét, talán rá is fért egy kis szünet az eredményesebb folytatásban bízó brigádra. Aktuális fellépésükön finoman mondva sem számíthatnak egyszerű kirándulásra a mezőny hátsó fertályában helyet foglaló vendégek, vesztenivaló nélkül kelhetnek útra, megsüvegelendő tettként könyvelhetnénk el, ha bármilyen formában meg tudnák fricskázni az acélosabbnak tetsző címvédőt. A ‘tarnóciak ebben a szezonban is minél előrébb zárnának, ahhoz viszont, hogy nemesebb törekvéseiket realizálni tudják, most mindenképpen illene nyerniük, kötelező diadal előtt áll a regnáló bajnok, saját játékterükön nem ismerhetnek pardont a búfelejtésben gondolkodó hazaiak.

Doboskút SK Nógrádsipek-Kazár KSE

Előzetesen ez a találkozó is egyoldalúnak tűnik, az öt győztes küldetést követően a mögöttünk hagyott körben ismét alulmaradó ‘sipekiak ambíciói kristálytiszták, mellébeszélés nélkül térnének vissza a helyes ösvényre. A realitások azt diktálják, elképzelésüket a gyakorlatba is átültethetik, amennyiben valós tudását teszi le az asztalra az éremgyűjtésről nyilván még nem lemondó alakulat, elbánhat a nem túl veretes évadban érdekelt másik oldallal. A vendégek színes mérleget jegyezhettek fel a bajnokság már lezajló részében, nehezen kiismerhető legénységről van szó, legutóbb nagy csatában kapott ki Koncsik László csapata. Ezúttal megint kemény fába vághatják fejszéjüket a kazáriak, csak apait-anyait lehet sanszuk, de nagy kérdés, akkor mire mehetnének, ha mindent kiadnának magukból. Az garantálható, a házigazdák mindenképpen kijavítanák a múltkori fiaskót, erre pedig komoly esély kínálkozik, nincs benne a levegőben, hogy ne jönnének be az előzetesen felvázoltak, és ugyan egy kézlegyintéssel mégsem intézhetjük el a látogatókat, mégis azt mondjuk, megérdemelnék a vállveregetést, ha rácáfolnának a felvázoltakra.

Szabadnap: Cserhát TSE Felsőtold.

error: Content is protected !!