Keménynek tűnő meccseket rendezhetnek a nyugati megye háromban

Rétságra látogat a Kétbodony, Keszegen nyerne a Becske, az Érsekvadkert kettővel csap össze a Hont.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 12. forduló:

2019. november 2. (szombat), 13.30:

Rétság VSE-Kétbodony SE

Nem feltétlenül lefutott mérkőzésnek vághatnak neki a táblázaton egymáshoz egész közel fellelhető résztvevők, ugyan az elmúlt időszakban abszolút másmilyen mutatókkal rukkoltak elő a felek, egy sanda gyanúnk szerint az egy ideje gyengélkedő rétságiak minden erejükkel azon lesznek, hogy megleckéztessék immáron hat mérkőzés óta veretlen, a legutóbbi három fellépésükön ráadásul rendre tükörsimán nyerni tudó riválisukat. A vendégek menetelésüknek köszönhetően már ezüstérmes pozícióban tanyáznak, az ambíciójuk pedig adott, nyilván megtartanák a dobogó középső fokát. A házigazdák zsinórban háromszor kaptak ki, valamiért azonban összezuhantak, bár korábban szépen meneteltek, egyre inkább mennek lefelé a lejtőn, régen látott énjükkel kellene előhozakodniuk ahhoz, hogy kikecmeregjenek a gödörből. Ki tudja, lehet, erre szombaton sor is kerülhet, számukra ismerős környezetben okozhatnak kellemetlenségeket az egyébként acélosabbnak tetsző látogatóknak. Persze azt túlzás volna állítani, hogy félniük kell a kétbodonyiaknak, azon vélekedésünk mellett viszont kitartunk, miszerint vélhetően mindent bele kell majd adniuk ahhoz, ha felül akarnak kerekedni a búfelejtésben gondolkodó ellenlábasukon.

2019. november 3. (vasárnap), 13.30:

Szondy SE Hont-Érsekvadkert SE II

A forduló legmasszívabbnak tetsző párosításának keretein belül mérhetik össze tudásukat az egyaránt az élbolyban fellelhető, a tabellán szomszédokként megtalálható csapatok, férfias küzdelemnek nézünk elébe, ahol kis dolgok dönthetnek. Egyelőre még mindkét brigád szemezgethet a dobogóval, ez az állapot azonban hamarosan változhat, amelyik gárda ugyanis kikap, nagy valószínűséggel egyúttal el is köszönhet a magasztosabb vágyálmoktól. Ellentétesen hangoltak a felek, a hontiak egy elvárható idegenbeli sikerrel melegítettek, míg a látogatók egy rangadón elszenvedett vereséget tudhatnak a hátuk mögött. Mondanánk, hogy az otthonuk miatti fórok a házigazdák malmára hajthatják a vizet, a Garazsi-alakulat viszont ebben az idényben ez idáig nem tündökölt ezen szerepkörében, mely tényező még inkább azt a várakozást erősíti, hogy egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk. A ‘vadkertiek nyilván kiköszörülnék a rajtuk esett csorbát, maximális fordulatszámon pörögve pedig akár siker is koronázhatja törekvéseit, szóval maradjunk annyiban, teljes mértékben kiegyenlített viaskodásra számítunk, ahol szerintünk akármi megtörténhet.

Keszegi SE-KSE Becske

Ezen mérkőzés előtt könnyebb latolgatunk, a papírforma szerint ugyanis nem szabadba hibázniuk a tabellán jóval előrébb elhelyezkedő, minél fényesebb medáliában reménykedő becskeieknek, akik egy-két kisiklástól eltekintve eredményes szezonban érdekeltek, amennyiben pedig ezúttal is valós tudásukat teszik le az asztalra, újabb strigulát húzhatnak majd be idénybeli sikereik számához. A vendégeknek pusztán amiatt főhet a fejük, hogy az előző körben korábbi ellenfelük ki nem állása miatt találkozó nélkül maradtak, kisebb kérdés, ez a pauza milyen hatással lehetett id. Jele Tibor társulatára. A mezőny második fertályához tartozó, változatosan lépegető házigazdák két vereséggel hangoltak, perpillanat pedig nem is igazán van benne a levegőben, hogy feltartóztathatnák a másik oldalt, csupán a saját pályájukba kapaszkodhatnak bele, egyébként előzetesen minden más érdemi adalék azt vetíti előre, hogy a látogatók örülhetnek majd,, akiknek illene nyerniük, ha valóban komolyak a szándékaik egy éremszerzéssel kapcsolatban, ismét kalapemelést érdemlő tettel rukkolnának elő a hazaiak, ha képesek volnának megcáfolni a felvázoltakat.

Erdőkürt SK-Tereske KSE

A maga nemében érdekesnek nevezhető összecsapás keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet a társaságok, akár még egy kifejezetten változatos csörte is kisülhet a kilencven percből. Az előző öt meccsükön nyerni nem képes erdőkürtiek úgy léphetnek ringbe, hogy az előző két hétvégén nem játszottak, egyrészről tehát még jobban kieshettek a ritmusból, másfelől viszont vélhetően már igen csak kiéheztek a focira. A látogatók szép győzelemmel jelentkeztek legutóbb, a már három forduló óra veretlen brigád elképzelése szerint minél inkább feljebb kúszna a tabellán, ahhoz viszont, hogy a folytatásban is valóban magasztosabb törekvésekkel rendelkezz a kétarcú együttes, a mostani fellépésen sem szabadna pardont ismernie. Az garantálható, hogy saját környezetükben rágós falatnak bizonyulnának a javítani akaró hazaiak, apait-anyait beleadva pedig okozhatnak is kellemetlenségeket riválisuknak, szóval maradjunk annyiban, ugyan esélyesként jelölnénk meg a tereskeieket, finoman szólva sem árt résen lenniük, és az sem volna eget verő meglepetés, ha végül nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a házigazdák.

Legéndi SE-Romhány SE

Nagyjából az előző felvezetőnkhöz hasonlóan tudjuk beharangozni ezt a párharcot is, a látogatók személyében adott egy favoritnak számító csapat, de nem szabad leírni a lelkes hazaiakat, akár egy kiegyenlített birkózás is kibontakozhat majd a pályán. Pár héttel ezelőtt még azt mondtuk volna, kötelező diadalnak néznek elébe a romhányiak, azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán, míg ők bukdácsolnak, vetélytársuk két ízben is határozott életjeleket adott magáról az elmúlt időszakban, előbb egy remek győzelem majd egy megsüvegelendő remi formájában. Az előző küldetésükön viszont már visszahuppanhattak a földre a házigazdák, ugyanis simán kikaptak, de legalább minden erejükkel azon lehetnek majd, hogy ezúttal ismét javítsanak renoméjukon. A mezőny messze legtöbb döntetlenjét jegyző, már hat ízben ikszelő látogatók egyébként még csak egyszer szenvedtek vereséget a szezonban, a pontosztozkodásokkal viszont nem sokra mennek, ezért is tartanak ott, ahol, ezúttal azonban adottak lehetnek a céljaik, így vagy úgy, de kibabrálnának ellenfelükkel, kellő odafigyeléssel pedig le is arathatják igyekezetük gyümölcsét, még akkor is, ha nem számíthatnak sétagaloppra.

Ősagárd LK-Felsőpetény SE

A bajnokság leghátsó traktusában fellelhető brancsok feszülhetnek egymásnak ezen az abszolút háromesélyesnek kinéző összecsapáson, kiemelendő, hiába a résztvevők mostani nem túl veretes helyezése, egyaránt remek eredményekkel fejezték be az elmúlt kört: az ősagárdiak három sima zakó után bravúros idegenbeli remivel rukkoltak elő, a látogatók pedig idénybeli első győzelmükre tettek szert, ráadásul nem kevesebb, mint öt gólt elérve. Jó kérdés, az említett pozitív végkifejletek melyik csapatra, milyen hatással lehetnek, az biztos, mindkettejükre ráfért már, hogy sikerélménnyel gyarapodjon. Szerintünk mostani hadjáratukat megelőzően roppant nehéz volna tippelni, megjósolhatatlannak néz ki ez a mérkőzés, ugyan a saját játékterükbe belekapaszkodhatnak a most már azért vélhetően nyerni is akaró házigazdák, múltkori formájukat bemutatva akár még meg is leckéztethetik közvetlen vetélytársukat a felsőpetényiek, szóval mindenképpen kitartunk azon vélekedésünk mellett, hogy egy nyílt párharccal van dolgunk, ahol bármi előfordulhat.

Nézsa SE-Ipolyszögi SE

Ezen csörtét megelőzően sincs egyszerű feladatunk, ugyan pár pozíció elválasztja egymástól a tabellán a feleket, egy sanda gyanúnk szerint a három zakót követően készülődő, korábban két ízben már szép győzelmeket is feljegyző nézsaiak minden erejükkel azon lesznek, hogy javítsanak szereplési mutatójukon. A vendégek szabadnapot vettük ki az előző körre, a ki nem álló gárda négy veretlenül letudott forduló után maradt pont nélkül. Ezúttal újult erővel vághatnak neki a rájuk váró küldetésnek az ezüstérmes pozíciótól csak két bajnoki egységre lévő ipolyszögiek, mivel pedig nagyon egyben van a mezőny, egy újabb győzelem segítségével továbbra is látótávolságon belülről harcolhatnának egy-egy előkelőbb helyezésért. A házigazdák elsősorban csak a becsületükért, illetve az utolsókat rúgó csapatvezetőjükért harcolhatnak, otthonukban pedig akár rágós falatnak bizonyulhatnak, nem írnánk le őket, a látogatóktól legjobb arcuk szükségeltetik majd ahhoz, hogy felülkerekedjenek ellenlábasukon, ami nem is ígérkezik könnyedén kivitelezhető manővernek.

Szabadnap: Patak SE.

error: Content is protected !!