Izgalmas étlappal kerülhet sor a keleti megye három negyedik körére

A Felsőtold ellen javítana a Nagybátony, Mátramindszenten menetelne tovább a Karancsalja, masszív csörte várható Szurdokpüspökin.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 4. forduló:

2017. szeptember 16. (szombat), 16.00:

Nagybátony-Felsőtold

Izgalmas mérkőzés keretein belül mérhetik össze tudásukat a későbbiekben vélhetően a mezőny meghatározó tagjaiként kezelendő felek, az előző körben kikapó házigazdákat kellőképpen fűtheti a bizonyítási vágy, egyértelmű, hogy a javítani akaró társaság feledtetné kisiklását. A jelenleg egy pontnál tartó vendégek, az elmúlt körre kisorsolt ellenfelük ki nem állása miatt pihenéssel töltötték az előző hétvégét, így kipihenve kelhetnek útra, nem titkoltan azzal az eltökélt szándékkal, hogy borsot törjenek nagy múlttal bíró vetélytársuk orra alá. Úgy véljük, a számukra ismerős környezet miatt inkább a ‘bátonyiaknak állhat majd a zászló, gyorsan hozzátennénk azonban, hogy érdemes lesz majd résen lenniük a házigazdáknak, legjobb arcukat bemutatva okozhatnak kellemetlenségeket számukra a harcos felsőtoldiak, adott esetben egy kifejezetten érdekes csörte is benne lehet a pakliban.

Nagylóc-Ecseg

A maga nemében érdekesnek ígérkező kilencven perc keretein belül ugorhatnak egymásnak a résztvevők, a szezonban még csupán egy lejátszott mérkőzésnél járó, egyszer ki nem álló, míg a legutóbbi hétvégén szabadnapos nagylóciak akár még meg is tréfálhatják jóval több rutinnal bíró, ámbár létszámgondokkal küszködő, éppen emiatt a sajnálatos tény miatt az előző fordulóban összeállni nem tudó látogatóikat. A felvázoltakból kiindulva, talán még az is kérdéses, egyáltalán meg tudják-e rendezni a párbajt, amennyiben igen, egy teljes mértékben nyílt meccsen dönthetik el az érdemi kérdéseket a későbbiekben vélhetően a mezőny hátsó fertályában fellelhető társaságok, az evidens, hogy a hazai pálya előnyei a házigazdák malmára hajthatják a vizet, kellő odafigyeléssel viszont az ecsegiek is képesek lehetnek arra, hogy két vállra fektessék az újoncot, úgy gondoljuk tehát, nüanszok dönthetik majd el, ki gazdagodhat három ponttal a lefújáskor.

2017. szeptember 17. (vasárnap), 16.00:

Mátramindszent-Karancsalja

Favoritként húzhatnak kesztyűt a hibátlan mérleggel rendelkező vendégek, a bajnokság már lepergő szakaszában látott teljesítményekből kiindulva minden adott lehet a jó formában futballozó társaság számára ahhoz, hogy újabb strigulát húzzon idénybeli győzelmei száma mellé. Az elhangzottakkal párhuzamosan persze az is elmondható, a már a hátuk mögött találkozói végén rendre a szimpatikus vesztes szerepében tetszelgő házigazdák semmiképpen sem adnák olcsón bőrüket, tervek szerint apait-anyait beleadva nehezítenék meg ellenlábasuk dolgát, amennyiben pedig képesek lesznek realizálni törekvéseiket, akár meglephetik erőteljesebbnek kinéző ellenfelüket, nem árt majd tehát odafigyelniük a karancsaljaiaknak, maximális fordulatszámon pörögve viszont móresre taníthatják a saját pályájuk adta erőből is meríteni igyekvő ‘mindszentieket.

Szurdokpüspöki-Vanyarc

Az aktuális forduló legérdekesebb csörtéjének veselkedhetnek neki az egyaránt remek passzban állomásozó, a szezonban legyőzőre még nem lelő társulatok, a mostanában felvonultatott szereplési mutatók alapján gyakorlatilag bármilyen végkifejletet magában rejthet ez a vélhetően férfias küzdelemben eldőlő ütközet. Az egy héttel ezelőtt idegenben remek skalpot gyűjtő ‘püspökiek most már egyértelműen mennének tovább a megkezdett úton, az viszont bizton állítható, hogy meg kell majd izzadniuk a pontokért az ifjonti lelkesedés által hajtott, önbizalom terén toppon lévő vanyarciakkal szemben, az egyelőre százszázalékos mérleggel büszkélkedő gárda sem szeretne ugyanis leállni, minden adott lehet tehát egy izgalmas birkózáshoz, melyben bármi megtörténhet, abszolút megtippelhetetlen összecsapás előtt állnak az egyaránt motivált felek, kis dolgok határozhatják meg, melyik oldal lehet majd boldogabb a hármassípszó hallatán.

Egyházasdengeleg-Roma SE Varsány

Egyértelmű esélyesként tekinthetünk az egyelőre veretlenül menetelő varsányiakra, az ambiciózus terveket dédelgető társulat céljai adottak, ahhoz azonban, hogy siker is koronázza törekvéseiket, mindenképpen felül kellene kerekedniük a sereghajtó pozíciót magáénak tudó ellenfelükön. A ‘dengelegiek számára finoman szólva sem jött össze az idény eddigi része, ugyan a lelkes csapat az előző fordulóban is emelt fővel maradt alul, még mindig nulla pont szerepel a szebb folytatásban reménykedő együttes neve mellett a tabellán. Nagy valószínűséggel nem aktuális fellépésükön kecmereghetnek ki a gödörből a házigazdák, akiket ugyan nagy butaságnak bizonyulna egy laza kézlegyintéssel lerendezni, összességében igen csak kalapemelést érdemlő cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha képesek volnának megtréfálni acélosabbnak tűnő riválisukat, a papírforma szerint nem ismerhetnek pardont a vendégek.

 

Szabadnap: Építők KC.

error: Content is protected !!