Ismét temérdek gól árasztotta el a nyugati megye hármat

Tovább tart a Kétbodony jó szériája, kiütéssel nyert az Érsekvadkert II, őrült meccset húzott be a Becske, nem hibázott a Romhány, szép győzelmet aratott az Erdőkürt, mélyről állt talpra az Ipolyszög, ismét örülhetett az Ősagárd.

Az előző hétvégén a tizenkettedik fordulót rendezték meg a nyugati megye háromban. A soros találkozókon a Kétbodony ezúttal a Rétság ellen nyert, az Érsekvadkert csúnyán elverte a Hontot, a Becske nem mindennapi meccsen gyűrte le a Keszeget, a Romhány szintén érdekes meccsen kerekedett felül a Legénden, az Erdőkürt két vállra fektette a Tereskét, az Ipolyszög háromgólos hátrányból felállva remizett Nézsán, az Ősagárd pedig az utolsó húsz percben billentette maga felé a mérleg nyelvét a Felsőpeténnyel szemben. Nézzük meg a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 12. forduló:

Rétság VSE-Kétbodony SE 0-2 (0-1)

Vezette: Bozó P. (Szolik M., Szűcs M.)

Rétság VSE: Varga M. – Benkő R., Havay B., Ujlaczki, Maglódi – Bajzek, Burai, Homolya A. (Dezső T., 63.), Rácz A. – Homolya E., Pintér.

Kétbodony SE: Jantos – Majoros, Fliczki, Szorcsik, Farkas – Bencsik (Melo, 63.), Simon G. (Miklián, 72.), Bartyik, Kelemen G. (Tóth J., 70.) – Tomis (Németh, 80.), Kovács R.

Sárga lap: Pintér, ill. Kelemen G., Miklián, Kovács R.

Gól: Kelemen G. (38.), Melo (78.)

Jók: senki, ill. Jantos, Majoros, Szorcsik, Bartyik

Baráth Péter: – Két jól felkészült csapat játszott egy igen hajtós, kemény mérkőzést, odatették magukat a játékosok. Mindkét félidőben sikerült egy-egy gólt szereznünk, ami által eldöntöttük a meccset a magunk javára. Nehéz kilencven perc volt, de úgy látszik, továbbra is a helyes úton vagyunk, és nagyon remélem, ez így is fog folytatódni. További sok sikert a rétságiaknak.

Szondy SE Hont-Érsekvadkert SE II 1-8 (0-4)

Vezette: Elischer M. (Berki A.)

Szondy SE Hont: Brinyiczki – Ruzsa, Garazsi D., Makrai, Kovács P. (Vasas, 46.) – Kupecz N., Pál L., Majer F., Buzás – Bander, Vig. Edző: Garazsi József.

Érsekvadkert SE II: Partos – Varga V. (Kürtössy, 59.), Hustyava, Csejk (Halai, 79.), Farkas – Pap, Mácsik, Pádár, Gubik (Beluczki, 57.) – Sipos, Szabó L. Játékos-edző: Gubik Ákos.

Gól: Kupecz N. (74.), ill. Sipos (4., 18., 47.), Szabó L. (23., 36., 56., 58.), Mácsik (76.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Garazsi József: – Ezen a napon osztálykülönbség volt a két csapat között! Az első kapott gólunk a védősor szokásos hülyeségéből született, nem tudom, hol tartózkodott a középhátvédünk a védelem mögé belőtt labdánál. Ezután volt egy kapufánk, egy szöglet után fél méterrel mellément labda, egyszer pedig egy közeli lövést védett az ellenfél kapusa. Három helyzetből egy gólt sem szereztünk, a vendégek viszont még rúgtak hármat az első félidőben. A második játékrészben még megye hármas pályán is ritkán látható dolgokat követett el a kapusunk és az egyik hátvédünk, egyszerűen odarúgták a labdát a ‘vadkertieknek, akik begyalogoltak vele a kapuig. A szünet után semmiről sem szólt az egész. A végén elbeszélgettem a fiúkkal. Ki lehet kapni, de nem így. Direkt kértem, hogy egy jobb, erősebb, gyorsabb, ügyesebb csapat ellen bizony meg kell csinálni a faultokat, aztán az első félidőben egyetlen egy szabadrúgást kellett rúgniuk a vendégeknek, a másodikban pedig kettőt. Még ahhoz is hülyék vagyunk, hogy szabálytalanul megállítsuk az ellenfelet! Ennyivel is jobb volt a ‘Vadkert, gratulálok nekik, de ehhez kellett a mi asszisztálásunk. Csak reménykedhetünk benne, hogy tavasszal, esetleg új emberekkel el tudunk majd érni valamilyen jobb eredményt. A játékvezetésről inkább nem mondok semmit, nem miatta kaptunk ki, de nem igazán volt képben.

Gubik Ákos: – Megvoltunk, de azért több alapemberünk is hiányzott. Ennek ellenére, tényleg nagyon jól játszottunk. Ment a labda, passzoltunk, a védelem stabil volt, a középpálya szűrt, a csatárok pedig kimondottan jó százalékban fejezték be a helyzeteket. Ennél azért sokkal jobb a honti csapat, most viszont nem jött ki nekik a lépés, nekünk pedig minden bejött. Már az első félidő után kiderült, hogy nem forog veszélyben a győzelem, végül pedig megérdemelten hoztuk el a három pontot. Sokat segített, hogy nem görcsösen fociztunk, ezért tudtunk aránylag jól teljesíteni.

Keszegi SE-KSE Becske 4-6 (2-3)

Vezette: Tóth B. (Makovinyi Z., Soós-Valenta B.)

Keszegi SE: Rojkovics – Rudolf J., Murcsik, Gyurina, Kapoun (Bogdán, 76.) – Turcsán, Hekli (Gyuricza, 66.), Gyetván T., Belencsák – Terjék, Gombos. Edző: Gyetván Attila.

KSE Becske: Takács B. – Ocztos, Hári, Proksza, Bóta – Tóth B. (Gangl, 59.), Molnár,  ifj. Jele, Takács J. (Mihály Z., 84.) – Radics (Takács K., 86.), Kosik (Szőllősi, 89.). Edző: id. Jele Tibor.

Sárga lap: Murcsik, Kapoun, ill. Hári, Kosik, Radics, Takács J.

Gól: Turcsán (2.), Terjék (24.), Gombos (53.), Gyurina (68.), ill. Radics (1., 45.), Kosik (41., 49., 64.), Takács J. (79.)

Jók: Terjék, Turcsán, ill. Kosik, Radics, Proksza

Gyetván Attila: – Nehéz a látottakról indulatok nélkül beszélni… A mérkőzésre készülve, az öltözőben külön kiemeltem, hogy a labdarúgás játék, erre fiatal csapatom pankrátorokkal találja szembe magát a gyepen. A kezdőcsapatokat összehasonlítva: életkor tekintetében 257:391, míg a testtömeg tekintetében minimum 825:1045 az ellenfélnek. Gusztustalan, ez ellenfelet nem kímélő, megfélemlítő stílusban indították a játékot a vendégek. Az, hogy az elején piros lapot érő szabálytalanságot elkövető játékos megússza sárga lappal, a játékot vezetni próbáló egyén felmenőit szidalmazó vendégjátékos “higgadjon le, sporttárs” megjegyzést kapja jutalmul, a gyengén bíráskodó játékvezetőtől, mindent elmond annak színvonaláról és minőségéről. Fiatal csapatom mindezen körítésekkel tarkított előadáson kicsit félénken, de sokkal jobban játszott, mint az elmúlt héten. Sajnos azon szituációkat, amelyekre külön felhívtam a figyelmet az öltözőben, nem minden esetben oldottuk meg megfelelően, ezért gólokkal büntetett az ellenfél. Azt már csak remélni tudom, hogy otthon is a kézmosóba mossa a sáros cipőjét (és azt eltömíti) az a vendégjátékos, aki nálunk így tette ebből a gárdából.

id. Jele Tibor: – Kosik és Radics vezérletével hoztuk a három pontot. A mérkőzés emlékeztetett a régi őrsgyűlésekre, csak azt nem tudom, hogy kik voltak a mezőnyben a kisdobosok és az úttörők…

Legéndi SE-Romhány SE 3-5 (1-4)

Vezette: Korbely Zs. (Moldován P., Kőhalmi B.)

Legéndi SE: Kalla – Koczkár, Durucz, Virág, Nyúl – Hóvári, Bogdán (Fazekas, 46.), Molnár (Radics, 46.), Füle – Franyó, Erdei (Néma, 46.). Edző: Bujnyik János.

Romhány SE: Nagy R. – Seres M., Hornyák, Jávor, Kohári – Berta, Nagy B. (Stvorecz, 84.), Pribelszki, Paróczi (Nagy S., 80.) – Marsicki, Varga B. (Tessedik, 68.). Edző: Seres István.

Sárga lap: Koczkár, Füle, Radics, ill. Nagy B., Berta

Gól: Füle (14.), Koczkár (48.), Radics (56.), ill. Jávor (19., 44.), Paróczi (28.), Marsicki (38., 52.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Bujnyik János: – A meccs kezdésekor kellett rádöbbennem, hogy öt fix emberem is hiányzik, bár nem ezen múlott a mérkőzés. Hármat hibáztunk az elején, és kaptunk is három gólt, ami megpecsételte a találkozót. Onnantól mentünk az eredmény után. A mi hibáinkból éltek a vendégek, ha mi győzünk, sem szólhattak volna semmit, szerintem iksz lett volna az igazságos. Mi is akartunk, és bár foghíjasan álltunk föl, jól futballoztunk. Gratulálok az ellenfélnek, mert jól fociztak. Nem akarok senkit sem bántani, de ilyen játékvezetés mellett nehéz volt normálisan focizni, szegény ide-oda felfoghatatlan dolgokat fújkált, egyik oldalnak sem adott meg két-két jogos tizenegyest. A romhányi edzővel álltunk egymás mellett és csak nevettünk rajta. Nem is mondhatjuk rutintalannak a sporttársat, mert már nekünk is vezetett meccseket. Nem tudom, mi volt vele. 

Seres István: – Komoly sérülésekkel és betegséggel tizedelt csapattal érkeztünk. A hangulatunk ennek ellenére jó volt. Jól is kezdtünk. Rögtön el is maradt egy egyértelmű büntető, majd egy félpályán túl történt hiba után gólt kaptunk. Ez nem zavarta meg a csapatot, folytattuk a játékunkat, egalizáltunk, aztán szépen kidolgozott helyzetekből majd növeltük az előnyünket. Az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A másodikban magunkhoz hűen, ismét sok ziccert elpuskázva játszottunk. Sokgólos meccsen, megérdemelten nyertünk a lelkes focizni akaró vendéglátóink ellen.

Erdőkürt SK-Tereske KSE 4-2 (2-0)

Vezette: Kis Zs. (Bozó P., Csemer D.)

Erdőkürt SK: Tóth B. – Urbán Cs., Horváth Z., Czeba, Nagy L. – Moór (Hegedűs, 88.), Makó M. (Oláh T., 62.), Oravecz (Tóth B., 82.), Nánai (Darázs, 46.) – Nagy B., Futó (Szlavkovszki M., 90.). Játékos-edző: Hegedűs Gábor.

Tereske KSE: Candidó – Vas, Sinkó, Váró, Jakubecz – Kiss G., Ocsenász, Koczka (Babicz, 55.), Dóbiás P. – Dóbiás D., Adi (Oláh L., 55.). Edző: Kiss Balázs.

Sárga lap: Nánai, Urbán Cs., ill. Adi, Oláh L., Vas

Piros lap: Sinkó (59., Tereske KSE)

Gól: Nagy B. (8.), Oravecz (10.), Horváth Z. (49.), Futó (80.), ill. Dóbiás P. (58.), Oláh L. (73.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Hegedűs Gábor: – Jól kezdtük a mérkőzést, elég hamar vezetéshez tudtunk jutni, sőt már a tizedik percben két gólra növeltük előnyünket. A vendégek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, jó játékerőt képviselnek, néha keményebb belépőket használva. Jó kapu teljesítmény mellet, jó időben rúgtuk a gólokat. A négy gólt nem lehet a véletlennek köszönni, megérdemelten nyertünk. A Tereskének további sok sikert a bajnokságban!

Kiss Balázs: – Jó pályán, nagyon jó játékvezetés mellett, sajnos adtunk három pontot az Erdőkürtnek, mert egy épkézláb támadásuk nem volt, csak két gyors csatáruk, akik elvitték időnként a labdát és abból kaptunk négy gólt. Mezőnyfölényben játszottunk, sok támadásunk volt, de nem rúgtuk be a helyzeteket, képtelenek voltunk gólt rúgni. Ahhoz nem lehet mit hozzáfűzni, hogy a második félidőben a negyvenhárom éves Oláh Lászlónak kellett beállnia ahhoz, hogy be tudjunk találni. Ez már a sokadik alkalom, hogy az ellenfélnek ajándékba adjuk a győzelmet. Megint csak a saját hibánkból kaptunk ki, nem azért, mert gyengén állítjuk össze a csapatot Pusztai Attilával. Mi mindent megteszünk, és úgy érezzük, jól is, de sajnos az a probléma, hogy képtelenek vagyunk kihasználni a százszázalékos ziccereket, nem megengedhető, hogy ennyit hibázzunk elől. Az 59. perc után tíz emberrel játszottunk, majd elhibáztunk egy tizenegyest, aztán létszámhátrányban két gólt lőttünk. A végén megkaptuk a negyediket, ezt követően pedig fejben is feladták a mérkőzést a játékosok. Még három meccs van az őszi szezonból, de nekünk egyik sem lesz könnyű, főleg most a Patak ellen. Aztán tavasszal meglátjuk, hogyan tovább. Sok sikert kívánunk a folytatásra az erdőkürtieknek.

Nézsa SE-Ipolyszögi SE 3-3 (3-0)

Vezette: Pál A. (Kovács M., ifj. Szakal T.)

Nézsa SE: Tar – Bacsa, Letyán Bence, Kovács L., Havjár – Fűrész, Urbán Zs., Krcsik, Garai – Kohlács, Szunyogh (Rapavi, 83.). Játékos-edző: Rapavi Péter.

Ipolyszögi SE: Ivanics – Sági (Bognár, 46.), Tóth J., Tóth G., Maglódi – Bache, Kovács I., ifj. Trepinszki, Nagy Á. – Keresztes, Takács G. Játékos-edző: Takács Gergely.

Sárga lap: Krcsik, Urbán Zs., ill. Bognár, Takács G.

Gól: Urbán Zs. (4.), Garai (22.), Kohlács (28.), ill. Nagy Á. (49.), ifj. Trepinszki (77.), Takács G. (90.)

Jók: az első félidőben mindenki, a másodikban Tar, ill. Tóth J., Tóth G., Nagy Á.

Rapavi Péter: – A kezünkben volt a három pont. Szó szerint.

Takács Gergely: – Az első játékrészben a hazaiak két helyzetből három gólt szereztek, mi birtokoltuk a labdát, de kihagytunk mindent. Fordulás után sikerült pár perc elteltével szépítenünk, majd felzárkóztunk egy gólra, ezután kihagytunk egy büntetőt, majd egy szabadrúgásból egyenlítettünk. Akkora volt a mezőnyfölényünk, hogy a második félidőben a mi térfelünket ki lehetett volna adni bérbe, legalább tíz, százszázalékos ziccert hibáztunk el.

Ősagárd LK-Felsőpetény SE 2-1 (0-0)

Vezette: Makovinyi R. (Szolik M.)

Ősagárd LK: Kapuszta – Holecz, Kuska, Hauzman, Misják – Farkas, Kraft, Janecska, Balogh – Prétor (Hártó, 58.), Barnoki. Edző: Gyuricza Zoltán.

Felsőpetény SE: Piszár – Tóth P., Rodák L., Belovai, Szalai – Sógor, Benyusovics, Varga B. (Hugyecz, 46.), Pogácsás – Rendi (Szabó Sz., 60.), Tabics. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Kraft

Gól: Hártó (70.), Farkas (87.), ill. Tabics (64.)

Jók: az egész csapat, ill. Tabics, Belovai, Rodák L. Hugyecz, Tóth P.

Gyuricza Zoltán: – Mindig is kiemelt jelentőségűnek tekintettük a szomszédvári találkozókat, most sem volt másképp. Óvatosan kezdtünk, de így is mezőnyfölényben voltunk. A második félidőt is így akartuk folytatni, de a vendégek jól szervezték át a csapatukat, átvették az irányítást, és egy ajándékgóllal vezetést szereztek. Ez felébresztette a társaságot és két-három húzásból is ziccereket tudtunk kidolgozni. Ezeket sikerült is kihagyni, de ezután egy dupla kapufás góllal ki tudtunk egyenlíteni, és a végén slusszpoénként a győzelmet is kicsikartuk. A vendégek érthetően csalódottak voltak, bennük volt az iksz, de szerintem mi jobban akartuk. Lassan kialakult, kikre számíthatok, nekik köszönöm hogy kitartanak, viszont vannak páran, akik eltűntek, mint az aranyóra, nem is kommunikálnak, ebből levonom a megfelelő következtetést…

Laczkovszki Zsolt: – Izgalmas mérkőzés volt! Több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, de csak egyet tudtunk kihasználni. Egy-nullra vezetünk, aztán az ellenfél két pontrúgásból szerzett két gólt és rutinosan kivédekezte a mérkőzést. Viszont a játékvezető nagyot hibázott, amikor nem adta meg nekünk a jogos büntetőrúgásunkat, az ősagárdi védők is elismerték, hogy az járt volna érte! Megyünk tovább, hajrá ‘Petény!

Szabadnap: Patak SE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!