Ismét mezei meccseket rendeznek a keleti megye háromban

Felsőtoldon győzne a Mátramindszent, Ludányhalásziban is nyerne a Karancsalja.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 18. forduló:

2019. április 14. (vasárnap), 16.30:

Cserhát TSE Felsőtold (6.)-Mátramindszent SE (2.)

A komoly jelzővel nem igazán illethető bajnokság aktuális étlapjának legérdekesebbnek tetsző mérkőzésén csaphatnak össze a felek, ugyan az aranyéremért hajtó ‘mindszentiek esélyes mivolta tagadhatatlan, maximális fordulatszámon pörögve okozhatnak gondot ellenfelüknek a vérmesebb reményeket már nem kergető, leginkább a becsületüket szem előtt tartva készülődő házigazdák. A tavaszt két győzelemmel kezdő, az előző körben viszont vállalható pofont beszedő felsőtoldiak még a nem túl sokat érő ötödik helyre felkapaszkodhatnak, ezúttal pedig adott esetben egy figyelemreméltó diadalt húzhatnának elő a cilinderből, joggal kapaszkodnának bele a nem elhanyagolható számukra ismerős környezetbe. Az ebben a naptári évben már két fontos csörtét behúzó, a legutóbbi körben szabadnapos látogatók kapcsán kisebb talány, miképpen csapódott le számukra a kényszerszünet, egyébként kár tagadni, nekik állhat a zászló, amennyiben valósak a szándékaik a végső elsőséget illetően, nem ismerhetnek pardont, akár simább, akár nehezebb körülmények között, de valahogy le kell birkózniuk a magukat egészen biztosan nehezen adó, csínytevésben bízó hazaiakat. Ősszel: Mátramindszent SE-Cserhát TSE Felsőtold 6-1.

Ludányhalászi SE (8.)-Karancsalja MSE (4.)

A mostanában látott formákból kiindulva kijelenthető, egyértelmű esélyesként tekinthetünk a minél fényesebb medáliért iparkodó vendégekre, a papírforma szerint nem hibázhat az első tavaszi sikerét az előző hétvégén jegyző armada. Az ősszel jól szereplő, idén viszont nagyon gyatrán teljesítő ludányiak finoman szólva sem tehetik ki az ablakba az előző időszakban szolgáltatott eredményeiket, az elmúlt három meccsén még csak gólt sem tudott szerezni a nemrégiben csúnya mélyütést beszedő brigád, a legutóbbi zakóra talán annyi mentségük lehet, hogy ellenfelük több olyan embert is bevetett, akik hivatalosan nem a klubhoz tartoznak. Maradjunk annyiban, igazi fordulatként jegyezhetnénk fel, ha éppen most táltosodnának meg az önbizalom terén alaposan megrostált hazaiak, akik talán a saját pályájuk által járó fórokban bízhatnak, egyébként minden más érdemi adalék a másik oldal sikerét vetíti előre, ha tényleg fel szeretnének lépni a dobogó valamelyik fokára a karancsaljaiak, mellébeszélés nélkül illene zsebre tenniük a pontokat. Ősszel: Karancsalja MSE-Ludányhalászi SE 2-2.

Karancskeszi Karancs United SE (5.)-Csitár SE (9.)

Ugyan ennek a párosításnak is megvan a favoritja a tavaszra masszívabbá váló házigazdák személyében, gyorsan hozzátennénk, az előző körben nem mindennapi bravúrt tető alá hozó csitáriak gondoskodtak róla, hogy ne írjuk le a lelkes, a pár nappal ezelőtt a mezőny egyik legerősebb alakulatát megviccelő társaságot. Ezt ezúttal nem is tennénk meg, az előző fordulóban bemutatott elszántságukat kivitelezve, akár megint megnehezíthetik a tabellán előrébb tanyázó riválisuk dolgát a mezőny hátsó fertályában rostokló vendégek, ehhez azonban a legjobbjukra lesz szükség az otthonában harapós ellenfélnél. A ‘kesziek idegenbeli remivel estek túl az előző erőpróbájukon, most otthonukban térnének vissza a győzelmek ösvényére, apait-anyait beleadva pedig le is gyűrhetik a nem feltartott kezekkel útnak induló vetélytársat. Bár kitartunk azon álláspontunk mellett, miszerint nem feltétlenül lesz lefutott ez a meccs, összességében előzetesen valamivel több sansszal ruháznánk fel a hazaiakat, újabb elismerést tehetnének zsebre a látogatók, ha bármilyen formában képesek volnának borsot törni az acélosabbnak tetsző vetélytársuk orra alá. Ősszel: Csitár SE-Karancskeszi Karancs United SE 2-0.

Vanyarc KSE (10.)-Nógrádmarcal SE (11.)

Bizonyos értelemben véve renitens csapatok mérhetik össze tudásukat ezen a találkozón, hiszen az elmúlt hétvégén önkényes alapon ki nem álló vanyarciak eddigi egyetlen tavaszi fellépése erőszakos események miatt félbeszakadt, a vendégek pedig a hírek szerint az elmúlt körben több, nem az egyesület igazolt játékosának számító személyt bevetve ütötték ki akkori riválisukat. Ezúttal éppen egymás ellen javíthatnának renoméjukon a tabellán egyébként szomszédokként fellelhető társulatok, hiába választja el azonban csupán egy helyezés a két legutolsó pozíciót elfoglaló résztvevőt, érdemi félnivaló nélkül kijelenthetjük, amennyiben nem nyúlnak tisztátalan eszközökhöz a látogatók, egyértelműen a házigazdák irányába billenhet a mérleg nyelve, saját pályájukon móresre taníthatják ellenlábasukat. Egy esetleges győzelem nem csak a hazaiak önbizalmának tenne jót, hanem jelképes jelleggel is bírna, tiszta lappal, újult erővel felvértezve vághatnának neki a folytatásban még rájuk váró feladatoknak. Talán csupán az lehet némi kérdés, az előző egy hónapos szünet milyen hatással volt a vendéglátókra, vélhetően viszont már ki vannak éhezve a focira, így kellő elhivatottsággal bedarálhatják a persze az elhangzottakat majd megcáfolni igyekvő sereghajtót. Ősszel: Nógrádmarcal SE-Vanyarc KSE 1-4.

Szabadnap: Ipolytarnóc SE, Doboskút SK Nógrádsipek, Egyházasdengeleg FE.

error: Content is protected !!