Harcos csatákkal ért véget a nyugati megye három

Döntetlent hozott a becskei rangadó, ismét szép sikert aratott a Legénd, újra örülhetett a Felsőpetény, nem állt ki a Tereske.

Az előző hétvégén a huszonkettedik fordulóval fejeződött be a 2017/2018-as szezon a nyugati megye háromban. Az utolsó forduló kapcsán elmondható, hogy nem bírt el egymással a dobogó alsó fokain záró Becske és Bernecebaráti-Kemence, a végére belelendülő Legénd ezúttal Nézsán ért el szép győzelmet, a zsinórban második sikerét arató legyűrte az Erdőkürtöt, a Tereske pedig nem utazott el Kállóra. Vegyük sorba a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 22. forduló:

Becske-Bernecebaráti-Kemence 2-2 (1-1)

Vezette: Boda V. (Szakal T., ifj. Szakal T.)

Becske: Földvári G. – Tamaskovics, Nyúl, Hári, Gangl – Gyetvan (Rubik, 64.), Molnár J., Bóta G., Hóvári (Ferkó, 58.) – Bóta Z., Molnár M. Játékos-edző: Bóta Zoltán.

Bernecebaráti-Kemence: Kalácska (Esztergomi, 46.) – Repiczki, Dusicza, Laczkó, Fabi (Pradi, 19.)(Kerekes, 69.) – Varga G., Szabó M., Bugány B., Gáspár F. (Molnár, 64.) – Hoszcieszlavszky (Kopó, 86.), Pásztor. Edző: Bugány Zsolt.

Sárga lap: Bugány B., Hoszcieszlavszky, Dusicza

Gól: Molnár J. (17.), Bóta Z. (76.), ill. Laczkó (36.), Bugány B. (77.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Bóta Zoltán: – Szeretném megköszönni azoknak a játékosoknak, akik eljöttek és szívüket-lelküket odaadták a csapatért és ezért az úgymond szép eredményért. Megköszönném a játékvezetők működését, nagyon jól vezették a meccset, ha a Kálló elleni mérkőzésen is ők dirigálnak, másképpen alakult volna az az eredmény!

Bugány Zsolt: – Nem alakult ki folyamatos játék, nagyon húzta az időt az ellenfél, szerintem a kilencven percből nagyjából harmincat tudtunk normálisan focizni, nagyon nehéz úgy futballozni, hogy hatvan percet áll a meccs! A dolog másik fele a sporttársak, ott semmi szín alatt nem győzhettünk volna, nem akarom őket nagyon bántani, de katasztrófa volt, amit műveltek. Nevetséges, hogy becskei származású bírót küldtek!


Nézsa-Legénd 2-3 (1-2)

Vezette: Berta I. (Szabó T., Bacsa Gy.)

Nézsa: Szunyogh – Lestyán Bence, Krizsán, Juhász, Lestyán Balázs – Fritz, Pintér, Papp (Rapavi, 46.), Urbán Zs. – Povazsán, Molnár M. Játékos-edző: Rapavi Péter.

Legénd: Greksza – Murcsik (Bujtár, 56.), Durucz, Füle, Ország – Kovács J., Koczkár, Tóth J. (Néma, 50.), Miklián (Márkus, 89.) – Fazekas (Ráksi, 66.), Franyó. Edző: Bujnyik János.

Sárga lap: Fazekas, Durucz

Piros lap: Pintér (89., Nézsa), ill. Franyó (81., Legénd)

Gól: Papp (26.), Molnár M. (47.), ill. Fazekas (7.), Füle (34.), Koczkár (55.)

Jók: Krizsán, Fritz, Molnár M., Lestyán Balázs, ill. az egész csapat

Rapavi Péter: Nagyon jó kedvvel és nyugodtan vártuk ezt a tét nélküli mérkőzést. Mondtam a srácoknak, ha kikapunk, sincs semmi gond, csak élvezzük a játékot. Erre kimegyünk és a meccs elejétől kezdve szétszórtan, enerváltan, egymással foglalkozva játszottunk. A Legénd nagyon összeállt, de nem leptek meg. Jó meccs volt, de a végét nem értem. Sosem játszottunk durva találkozót. Nagyon sajnálom a csapat nevében és mielőbb gyógyulást Gergőnek. A csapatnak jeleztem már meccs előtt, hogy túlvállaltam magam. Több utánpótlás együttesnél vagyok edző, szombaton Bozsik-tornákra járok, vasárnap U14-es bajnokira, majd délután felnőtt meccsek. Így szeptembertől ismét Szunyi fogja csinálni, és én már csak játékosként tudok részt venni a csapat életében, amikor tudok. Erősíteni fogunk, ez már biztos. Jó pár játékos fog érkezni a nyáron a tervek szerint. Sok sikert a Legéndnek, illetve mindenkinek kellemes nyarat és pihenést!

Bujnyik János: – Semmi téttel nem bíró mérkőzésen, a végén volt egy kis atrocitás, megfejelték az egyik játékosomat, ráadásul egy olyan játékos, aki évtizedekig nálunk focizott. Egyébként egy nagyon sportszerű meccs volt, ahol végig vezettünk. Aránylag a bírókkal is meg voltam elégedve, az első félidőben hibázott a fiatalember, de a szünetben megbeszéltük, nem rajtuk múltak a dolgok. Úgy mentünk oda, hogy tét nélküli találkozó vár ránk, ami után beülünk valahová a nézsaiakkal meginni egy sört vagy üdítőt. A vége az lett, inkább azt mondtam, rögtön jöjjünk haza… Nagyon sajnálom, hogy ez történt. Azért gratulálok az ellenfélnek, mert ügyesek. Szerintem mi ismét bebizonyítottuk, hogy van keresnivalónk a következő szezonban, kulturáltan, normálisan játszottunk, tőlünk is állítottak ki játékost, de őt két sárga lap után, a Nézsából pedig az említett esemény miatt.


Felsőpetény-Erdőkürt 3-1 (0-1)

Vezette: Varga P.

Felsőpetény: Piszár – Misják (Tóth P., 46.), Tóth P., Hugyecz (Rodák G., 84.), Hornok (Benyusovics, 46.) – Kocsis, Csadó (Varga B., 78.), Rodák T. (Szabó Sz., 53.), Karacs – Albert I., Pogácsás. Játékos-edző: Rodák Gábor.

Erdőkürt: Szlavkovszki R. – Urbán Cs., Czeba, Fehér, Balla – Bakos, Radics, Oláh T. (Holló, 25.), Szlavkovszki M. – Makó, Nagy L. Edző: Hegedűs Gábor.

Sárga lap: Karacs, Benyusovics, ill. Radics, Urbán Cs.

Gól: Kocsis (47., 57.), Hugyecz (72.), ill. Fehér (21.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Rodák Gábor: – A mai mérkőzésre szinte a csapat teljes kerete eljött. Bárcsak egész évben így lett volna! A meccset jól kezdtük, több nagy helyzetünk is volt, aztán a semmiből kaptunk egy gólt, és teljesen szétestünk fejben, alig vártuk, hogy vége legyen az első félidőnek. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, cserékkel frissítettünk, majd sikerült végre betalálnunk, ezt követően még rúgtunk két gólt, és kézben tartottuk a találkozót. Több nagy helyzetet is kihagytunk vagy éppen a vendégek remekül védő kapusa hárított. A végére nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de így is nagyon örülünk a győzelemnek! További sok sikert a ‘kürti csapatnak! A kállói csapat múlt heti nyilatkozatára annyit szeretnék reagálni, hogy tőlünk senki nem ment be a pályára, és nem tapostunk meg senkit, mi nem balhéztunk. Minket egyáltalán nem zavar, hogy megnyerték a bajnokságot, reméljük, soha többet nem fogunk velük játszani. Büszkék lehetnek magukra, hogy úgy nyerték meg a meccseiket otthon és egyben a bajnokságot is, hogy a csapatok nagy része nem ment el hozzájuk. Amúgy, ha szinte mindenkivel bajuk van ebben a csoportban, akkor miért nem indulnak máshol? Érdekes módon a többi csapat képes a meccseit lejátszani kulturált, normális módon, mindenféle balhé nélkül. Ezt félretéve, szeretnénk mindenkinek jó pihenést és eredményes felkészülést kívánni! Köszönöm magam és csapattársaim nevében is a mindenféle segítséget abban, hogy az egyesület egész évben zavartalanul működhetett!

Hegedűs Gábor: – Jó kapusteljesítmény mellet, kevés helyzettel, ma ennyire futotta. Jobb volt a ‘Petény, gratulálunk nekik. Erősödnünk kell!


Kálló-Tereske 3-0 (játék nélkül)

A tereskeiek nem álltak ki, ezért a hazaiak meccs nélkül kapták meg a pontokat.

Kiss Balázs, a Tereske edzője: – Nagyon sajnáljuk, hogy így fejeztük be ezt a bajnoki évet, a visszatérésünk után először nem mentünk el egy mérkőzésre. Ez köszönhető a játékvezető küldőnek, mert még csütörtökön este azt a Berta nevezetű bírót küldték volna Kállóra, akinek nem vagyunk szimpatikusak és akiről kétszer is lenyilatkoztam, hogy miket csinált. Nem a kállóiak miatt nem mentünk el, hanem a játékvezető miatt, amit már aznap este megbeszéltünk. Nem a fociból élünk, mint egyes emberek, hanem dolgozunk, szombaton estére, amikor észrevettük, hogy már nem Berta van írva, már mindenkinek volt más dolga, nem lettünk volna meg. Ennek ellenére, nem értem, annyian lenyilatkoztak már róla annyi mindent, és mégis elküldték volna a tét nélküli rangadóra, erre akkor mit lehet mondani? Szerintem nagyon semmit! Nagyon rendesek voltak a kállóiak, még vasárnap is hívtak, hogy menjünk el kilencen is, legfeljebb focizunk egy jót, de sajnos ez az össze-vissza játékvezetői küldözgetések miatt nem jött létre.


Szabadnap: Ősagárd, Tolmács.


A bajnokság végeredménye:

error: Content is protected !!