Harcos csaták szőhetik át a nyugati megye hármat

Az első két helyezett mérkőzik meg Patakon, Érsekvadkerten vizitál a Becske, Legénden nyerne az Ipolyszög.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 14. forduló:

2019. november 16. (szombat), 13.00:

Rétság VSE-Felsőpetény SE

Változatos mérlegekkel hangoló gárdák csaphatnak össze a forduló egyetlen szombati mérkőzésén, az előzetes várakozás azt súgja, bármilyen végkifejletet magában rejthet ez a csörte. Szemmel látható, hogy az egy ideje csak botladozó házigazdáknál valami megtört, az előző öt körben rendre vereséggel zárt a korábban egy darabig a dobogón tanyázó, mostanra középcsapattá avanzsáló brigád, jó kérdés, vajon mikor térhetnek vissza a helyes ösvényre a nyilván szebb folytatásban reménykedő hazaiak. A sikert az idei szezonban hiába üldöző felsőpetényiek az elmúlt három küldetésükből kettőt is behúztak, nemrégiben közvetlen vetélytársat intéztek el könnyedén, evés közben jön meg az étvágy alapon pedig ezúttal sem adnák alább egy eredményes manővernél. Nem eszik azonban olyan forrón a kását, hiába a rétságiak nem túl veretes szériája, biztosak lehetünk benne, számukra ismerős környezetben minden erejükkel azon lesznek, hogy kikecmeregjenek a gödörből, régen nem látott arcukat bemutatva pedig akár le is arathatják igyekezetük gyümölcsét, sok múlhat azon, éppen milyen napot fognak ki a látogatók, akik jobbik énjükkel meg is leckéztethetik a másik oldalt, szóval megint nem jutottunk előrébb, maradjunk annyiban, háromesélyes a viaskodás, kis dolgok dönthetnek.

2019. november 17. (vasárnap), 13.00:

Patak SE-Kétbodony SE

A forduló rangadóján képviseltethetik magukat a tabella első két helyét birtokló csapatok, kifejezetten izgalmas találkozóra van kilátás. A mezőny legjobb formában lévő alakulatai nézhetnek egymással farkasszemet, a korábban jó darabig hibátlan mérleggel büszkélkedő házigazdák először pusztán az elmúlt fordulóban vesztettek pontokat, a kétbodonyiak pedig immáron nyolc meccs óta veretlenek. Önbizalom terén tehát sem itt, sem ott nem lehet gond, az viszont előzetesen komoly talány, vasárnap délután vajon melyik armada örülhet majd a hármassípszó hallatán. A patakiak eddigi remekelése nem a véletlen műve, nagyon egyben van Bella Sándor garnitúrája, valószínűleg pedig a múltkori kisebb botlás sem szegte az őszi bajnok kedvét, sőt vélhetően még inkább tüzesebb lett a telet már egészen biztosan az élen töltő társaság. A minél fényesebb medáliáért harcoló vendégek faramuci szituációban vághatnak neki a küldetésnek, hiszen egy esetleges sikerrel akár még az aranyéremmel is szemezgethetnének a későbbiekben, amennyiben azonban alulmaradnának, még a mostani pozíciójukra is keresztet vethetnek. Kellő tét színezi ezt a kiemelkedő ütközetet, zárszóként annyit mondanánk, saját pályájuk miatt közelebb lehetnek majd az üdvösséghez a hazaiak, ehhez persze a nagy elánnal készülő látogatóknak is lesz egy-két szavuk.

Érsekvadkert SE II-KSE Becske

Akár ez a párosítás is beillene a forduló összecsapásának, férfias küzdelemre van kilátás, kellőképpen megizzaszthatják a másikat az egyaránt az élbolyban fellelhető résztvevők, ráadásul kellő tét szövi át a párbajt, vízválasztónak is beillik az ütközet, ugyanis újabb siker esetén végérvényesen leszakíthatnák magukról riválisukat a vendégek, amennyiben viszont ellenfelük diadalmaskodna, fellépni a másik oldal nyakára. Jó hangulatban várhatják a kezdősípszót a felek, a ‘vadkertiek egyaránt behúzták legutóbbi két erőpróbájukat, a vendégek pedig utoljára még a nyolcadik körben kaptak ki, ugyan ezt követően kétszer sem állt ki soros riválisukat, három ízben a játéktéren sem maradtak alul. A mögöttünk hagyott hétvégét is pihenéssel töltötték a becskeiek, kisebb talány, ez a kisebb kényszerszünet milyen hatást gyakorolt id. Jele Tibor legénységére, egyrészről kiéhezett lehet már a focira a szépen-lassan dobogóra esélyes együttessé váló brigád, másfelől azonban ki is eshetett a ritmusból az ezúttal ismét kemény menet elébe néző társulat. Tipikusan olyan kilencven percre van kilátás, ahol az ismerősebb helyszín bizonyulhat döntőnek, egyébként a labda útjára indulását megelőzően sem ide, sem oda nem tudnánk letenni a voksunkat, nüanszokon múlhat, ki kerül ki győztesen ebből a viaskodásból.

Legéndi SE-Ipolyszögi SE

A papírforma szerint toronymagas favoritként tekinthetünk a remek szériában állomásozó, az előző hét fordulóban a pályán vereséget nem szenvedő, ámbár egy ízben kiállni nem tudó ipolyszögiekre, akik viszont akkor érnek igazán valamit az említett sorozatukkal, ha ezúttal zsebre teszik a kötelezőnek mondható pontokat. A hazaiak kivétel nélkül sok gólt kapva szaladtak bele pofonba az előző három körben, ugyan korábban kis ideig úgy tűnt, megtáltosodtak, mostanra kiderült, tiszavirág-életű volt kisebbfajta feltámadásuk, nagy valószínűséggel sereghajtóként tölthetik majd a telet. Ezzel szemben, a sima győzelemmel melegítő vendégek szépen-lassan dobogóra esélyes csapattá váltak, amennyiben folytatnák mostanában felvonultatott periódusukat, tavassal akár vérmesebb ambíciókért is harcolhatnak. Ezt megelőzően azonban ezt a küldetést kellene valahogy behúzniuk a látogatóknak, alapjáraton véve, mellébeszélés nélkül, a dolgok jelenlegi állása szerint egyáltalán nincs benne a levegőben, hogy meglepetést húzhatnak elő a cilinderből a legéndiek, veszítenivaló nélkül várhatják a kezdősípszót, megsüvegelendő cselekedetként jegyezhetnénk fel, ha képesek volnának rácáfolni az elhangzottakra, nem ismerhet pardont a táblázaton jóval előrébb megtalálható oldal.

Erdőkürt SK-Romhány SE

Vélhetően kellő harcossággal átszőtt találkozón ugorhatnak egymásnak a szerteágazó idényben érintett csapatok, ugyan az erdőkürtiek egy szép sikert követően hamar visszazuhantak a földre, ne legyen kétségünk afelől, hogy ezúttal apait-anyait beleadva gyarapítanák tovább pontjaik számát. A már hat fellépés óta veretlen vendégek tükörsima győzelemmel melegítettek, ne feledjük, az őszi bajnok után a Seres-alakulat rendelkezik egyelőre a legkevesebb fiaskóval, ez idáig csak egyszer kapott ki a dobogóval is szemezgető brigád, üröm az örömben, hogy már hat reminél tart az egyébként a masszív jelzővel ellátható társaság, az azonban tény, az éremszerzésben több sikeres hadjárat lesz majd szükség a későbbiekben, akár már most vasárnap. Soros túrájukon kemény fába vághatják fejszéjüket a látogatók, biztosra vehetjük, hogy ismét tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban a hazaiak, akik semmiképpen sem adnák olcsón a bőrüket, sőt terveik szerint borsot történek előkelőbb helyen tanyázó vetélytársuk orra alá. Adott esetben egy igen színes ütközet is benne lehet a pakliban, szerintünk ki-ki meccsre lehet számítani, előzetesen nem tudnánk tippelni, bármilyen végkifejletet felvonultathat ez a menet.

Szondy SE Hont-Tereske KSE

Ez a forduló bővelkedik a megjósolhatatlan, keménynek ígérkező csatákban, ezt a tézist pedig ez a mérkőzés is alátámaszthatja, abszolút háromesélyes kilencven perc keretein belül dőlhet el, mire mennek egymással a kétarcú alakulatok. A hontiak szabadnaposként estek túl az elmúlt hétvégén, de rá is férhetett a pihenő Garazsi József társulatára, egy fordulóval korábban ugyanis méretes zakót kapott a korábban még a dobogóval is szemezgető brancs. A látogatók parádés remivel hangoltak, a szezonban elsőként tudták megállítani a veretlen listavezetőt, mely eredmény fel is tüzelhette a korábban azért negatív meglepetésekkel is jelentkező csapatot. A párosítás kérdése, éppen melyik énjüket húzzák elő a cilinderből a tabellán jelenleg egymás szomszédjaiként fellelhető, ráadásul azonos pontszámmal rendelkező résztvevők, a vesztes egyszer és mindenkorra elköszönhet a vérmesebbnek nevezhető ambícióktól, a győztes azonban egy huszáros tavaszi meneteléssel még letehet valamit az asztalra az idény zárásakor. Azt már megmutatták az otthonukban előszeretettel meg-megbotló házigazdák, szemszögükből nem sokat jelent a hazai pálya előnye, szóval ebben a tényezőben ezúttal sem bízhatnak, ennek ellenére, akármit magában rejthet ez a kifejezetten harcosnak kinéző összecsapás, akármi előfordulhat majd a játéktéren.

Ősagárd LK-Nézsa SE

Vérbeli alsóházi helyosztóról beszélhetünk ezen párharc kapcsán, eddig bemutatott összesített teljesítményét egyik legénység sem teheti ki az ablakba, kisebb részsikerekre viszont már mindkét armada képes volt a korábbiakban. Az ősagárdiak sima vereséggel melegítettek, míg a vendégek ki sem álltak a múlt hétvégén, az idényben már második alkalommal. A perpillanat azonos pontszámot birtokló csapatok csörtéjét megelőzően a saját pályájuk által kölcsönözendő előnyökből kiindulva mondjuk azt, hogy némiképp esélyesként tekinthetünk a házigazdákra, az öt küldetés óta nyeretlen látogatóknak alaposan össze kellene kapniuk magukat, ha ki akarnak lépni a gödörből. Rapavi Péteren a sor, hogy felrázza övéit, ez a feladat viszont nem tűnik egyszerűnek, jó kérdés, mivel tudnék még motiválni magukat a vendégek, mert ugyan nem lehetetlen küldetésnek vágnak neki, mostanában látott formájukkal nem lesz keresnivalójuk. A hazaiakat illetően is érdekes talány, vajon milyen lábbal kelnek ki az ágyból, szóval ismét oda lyukadhatunk ki, ugyan egy hangyányival inkább a vendéglátóknak állhat a zászló, nincs kiemelkedő favoritja a meccsnek, nem volna meglepő, ha kiegyenlített mederben peregne le a mezőny alján rostokló felek találkozója.

Szabadnap: Keszegi SE.

error: Content is protected !!