Gólesővel startolt el a keleti megye három

Nagy csatában nyert a Nagybátony, egyaránt tükörsima sikert aratott a Karancsalja, Szurdokpüspöki, Vanyarc hármas.

A legutóbbi hétvégén kezdetét vette az új szezon a megyei harmadosztály keleti régiójában. A nyitókörben egy nagy csata mellett három, egyaránt sima végkifejlettel lepergő mérkőzést jegyezhettünk fel, míg egy meccs elmaradt. A Nagybátony izgalmas ütközetben gyűrte le a Mátramindszentet, az egy félidő alatt hétig számoló Karancsalja könnyedén átlépett az Ecsegen, a Szurdokpüspöki nehézség nélkül bánt el az Egyházasdengeleggel, a Vanyarc az Építők KC csapatát hagyta csúnyán helyben, míg a Nagylóc nem utazott el a Roma SE Varsány otthonába. Nézzük meg a találkozók részleteit és az edzők nyilatkozatait!

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 1. forduló:

Nagybátony-Mátramindszent 3-2 (1-0)

Vezette: Torják G. (Fehér M., Percze F.)

Nagybátony: Zsignár – Mátrai V., Csík, Mátrai Zs. (Molnár Z., 57.), Orosz N. (Oláh Sz., 57.) – Benus, Danyi (Kürti, 57.), id. Orosz P., Minka – ifj. Orosz P., Lőrincz. Edző: Sipkó Sándor.

Mátramindszent: Szomszéd – Puporka A., Rostás I., Neumann, Molnár R. – Horváth B., Orbányi, Szűcs R. (Puporka R., 85.), Rostás J. – Simon A., Orosz Cs. Edző: Bakos Zoltán.

Sárga lap: Orosz N., id. Orosz P., Minka, ill. Rostás J., Molnár R., Szűcs R.

Piros lap: Horváth B. (90., Mátramindszent)

Gól: ifj. Orosz P. (36.), id. Orosz P. (70., 85.), ill. Szűcs R. (51.), Horváth B. (53.)

Jók: Mátrai V. (a mezőny legjobbja), Csík, id. Orosz P., Benus, ill. Szűcs R., Orosz Cs., Rostás I.

Sipkó Sándor: – Sporttörténelmet írtunk, nem zöld, nem savanyú, de a miénk…

Bakos Zoltán: Ami szombaton, a pályán történt, az a Nógrád Megyei Labdarúgó Szövetség szégyene. Ennyire gusztustalan, részrehajló játékvezetéssel és asszisztálással, szövetségi címeres mezben, még soha nem találkoztam. Talán, ha az ellenőrzés nem csak a rendezők számára és öltözékére irányulna, hanem a játékvezetők munkájára is kiterjedne, nem történhetne ilyen részrehajlás. Én úgy gondolom, a Mátramindszent SE nagyszerű csapat, nagyszerű emberekkel. Aki látta ezt a meccset,és egy kicsit is ért a labdarúgáshoz, az tudja, hogy igazából ki győzött. Gratulálok minden egyes játékosomnak. Hajrá ‘Mindszent!


Karancsalja-Ecseg 7-1 (7-0)

Vezette: Makovinyi R. (Makovinyi Z.)

Karancsalja: Kucsera – Kristóf P., Papp, Henglár, Báder – Mede, Sasvári, Fenes, Fekete – Nagy Z., Oláh T. Edző: Csicsman Tamás.

Ecseg: Bódi – Mihalik J., Brezóczki, Petre, Baranyi L. – Mihalik R., Baranyi R., Adorján L., Kelemen B. – Baranyi T., Murányi. Edző: Moravcsik Ferenc.

Sárga lap: Kadlót, ill. Adorján L.

Gól: Oláh T. (9., 14., 41.), Fekete (25.), Nagy Z. (27., 30., 37.), ill. Baranyi T. (74.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Csicsman Tamás: Minden feltétel adott volt, hogy egy jó meccset játsszunk. Jó idő, jó pálya, egy sportszerű ellenfél, szimpatikus játékvezetés és egy megkésett paprikás krumpli a harmadik félidőre. A felkészülési mérkőzéseinken sikerült azt a játékstílust gyakorolni, amit szerintem játszanunk kellene, és ahogy ezeken a találkozókon, itt is eredményesnek bizonyult. Persze kellettek a jó egyéni teljesítmények (pl: Oláh Tamás, Kristóf Péter, Fekete Zoltán), de leginkább a jó csapatjátékot emelném ki. Gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok az ecsegieknek.

Moravcsik Ferenc: – Sportszerű mérkőzésen, jobb volt az ellenfél, gratulálok nekik. Nekünk még keresnünk kell az összeállítást, mert eléggé tartalékosan álltunk fel, ami megmutatkozott az eredményen is.


Szurdokpüspöki-Egyházasdengeleg 6-1 (4-1)

Vezette: Szabó L. (Szűcs M.)

Szurdokpüspöki: Pész – Maksó, Deán, dr. Kiss I., Szentgyörgyi – Buda (Bacsa, 79.), Kiss Z., Jambrik, Pintér (Antal G., 68.) – Nágel, Fügedi. Játékos-edző: Pintér Norbert.

Egyházasdengeleg: Sinkó – ifj. Berkes B., Franka, Liptai, Sálek (Jakus, 46.) – Jambrich, Pete (Tóth L., 46.), Szűcs A. (Holecz, 80.), Jambrich Á. (Gyurik B., 35.) – Gyurik P., Jessin. Edző: id. Berkes Balázs.

Sárga lap: Kiss Z., ill. Jessin

Gól: Nágel (11., 63.), Buda (12.), dr. Kiss I. (29.), Pintér (41.), Maksó (79.), ill. Liptai (42.)

Jók: Pész, Maksó, Nágel, Kiss I., ill. senki

Pintér Norbert: Felemás előjelekkel vártuk a mérkőzést, úgy gondolom, csapatként működve, megérdemelten tartottuk otthon a három pontot. Köszönjük a játékvezető hibátlan ténykedését, jó szereplést kívánok a ‘dengelegi csapatnak!

id. Berkes Balázs: Nagyon sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült a bajnoki rajtunk. Bízom benne, hogy a fiúk gyorsan túlteszik magukat ezen a vereségen. A következő mérkőzéseken sokkal jobb játékot és természetesen jobb eredményeket várok a labdarúgóktól. Sokkal több van a csapatban annál, mint amit a hétvégén elértünk. Bízom benne, hogy ez után már csak jobb jöhet.


Vanyarc-Építők KC 4-1 (0-1)

Vezette: Reviczki J. (Bacsa Gy.)

Vanyarc: Oláh A. – Szőrös G., Szarvas, Szőrös K., Szabó P. (Jakus, 54.) – Hajdú A., Jakus, Duhonyi, Kukucska – Oláh B. (Puporka, 66.), Ságodi. Edző: Babka János.

Építők KC: Bodor – ifj. Harmos (Berki J., 33.), Szabó J., Gerhát (Huszár, 46.), Galajda – Oláh F., Balogh L. (Berzák, 46.), Tőzsér (Kállai, 63.), Barna – Hranek, Palotai. Edző: Smelkó Károly.

Sárga lap: Szőrös, Ságodi, ill. ifj. Harmos, Barna, Palotai

Gól: Szarvas (60.), Ságodi (64., 83.), Szőrös G. (78.), ill. Hranek (11.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Babka János: – Megérdemelt győzelmet arattunk, egy jól és kulturált focit játszó csapat ellen!

Smelkó Károly: Sajnos az az igazság, hogy amit Vanyarcon műveltünk az katasztrófa, nincs is miről beszélni, az, hogy taktikailag gyengék vagyunk, még hagyján, de még akaratot sem nagyon láttam, tisztelet a kivételnek. Sürgősen el kell kezdeni edzeni, mert ez így nem fog menni. Hétvégén a Roma Varsányt fogadjuk, ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni, akaratban sokkal, de hangsúlyozom, sokkal többet kell tenni, a játékról, a pontosságról, a taktikai fegyelemről nem is beszélve!


Roma SE Varsány-Nagylóc 3-0 (játék nélkül)

A Nagylóc nem állt ki, így a varsányiak meccs hiányában kapták meg a pontokat.


Szabadnap: Felsőtold.

Fotó: Richweisz Tibor.

error: Content is protected !!