Gólból ismét nem volt hiány a nyugati megye háromban

Sima sikerrel javított a Becske, továbbra is megállíthatatlan a Patak, visszatért a helyes útra az Érsekvadkert II, könnyedén nyert a Kétbodony, hozta a kötelezőt a Tereske, nem született döntés Romhányban és Keszegen.

Az elmúlt hétvégén a kilencedik kört is lezavarták a nyugati megye háromban. A soros meccseken a Becske elbánt a Felsőpeténnyel, a Patak nem kímélte a Hontot sem, az Érsekvadkert kettő felülkerekedett a Rétságon, a Kétbodony átlépett a Nézsán, a Tereske helybenhagyta az Ősagárdot, a Romhány ikszelt az Ipolyszöggel, a Keszeg és az Erdőkürt pedig sokgólos remiben volt érdekelt. Nézzük meg a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 9. forduló:

KSE Becske-Felsőpetény SE 8-1 (5-0)

Vezette: Nánási J. (Berta I., Rácz D.)

KSE Becske: Földvári – Hári, Gangl, Proksza, Bóta – Takács K. (Tóth B., 59.), Molnár J. (Ferkó, 75.), ifj. Jele, Szalatnyai – Kosik, Rubik (Szőllősi, 67.). Edző: id. Jele Tibor.

Felsőpetény SE: Szabó Sz. – Garai, Rodák, Hugyecz, Kocsis (Laczkovszki, 81.) – Sógor, Kovács K., Pogácsás, Varga B. – Rendi, Csadó. Játékos-edző: Laczkovszki Zsolt.

Gól: ifj. Jele (11.), Molnár J. (18.), Rubik (29.), Kosik (32., 41., 63., 90.), Tóth B. (69.), ill. Csadó (86.)

Jók: Kosik (a mezőny legjobbja), Földvári, Szalatnyai, Proksza, ill. senki

id. Jele Tibor: – A bírókat két okból is dicsérem, az egyik, hogy jól vezették a meccset, a másik pedig az, hogy kinyitották az öltözőajtót, és így megjöttek a gondolataim. Kapusunk, Földvári Gábor egy lövőcsellel az egész felsőpetényi csapatot elküldte Nógrádkövesdre követ szedni.

Laczkovszki Zsolt: – Sajnos nem jó nekünk ez a szombati nap, az eredeti keret fele munka miatt nem tudott részt venni a meccsen. Próbáltuk átrakni a mérkőzést más időpontra, de ez nem sikerült. Elmentünk a legtartalékosabb csapattal, tudtuk, hogy megszórhatnak, ami így is alakult, de akkor is kiálltunk! A játékvezetés gyalázatos volt, nem tudom, hogy lehet olyasvalaki játékvezető, aki meccs közben hagyja pályára lépni az “edzőt”, akinek rasszista szavak hagyják el a száját, majd megpaskolja az “edző” vállát, mosolyognak egy jót, aztán mehet minden tovább! Hajrá ‘Petény!

Szondy SE Hont-Patak SE 0-5 (0-1)

Vezette: Bera B. (Pál A.)

Szondy SE Hont: Brinyiczki – Vig, Kovács P., Garazsi D., Makrai – Pásztor (Vasas, 70.), Pál L., Majer F., Bander – Oláh Á., Kupecz N. Edző: Garazsi József.

Patak SE: Pincze – Szabó Z. (Mócsány, 46.), Simó, Csókási, Kürtössy – Gál (Szabó L., 38.), Molnár (Kutnyik, 70.), Várhegyi (Faludi, 85.), Varga O. – Csabai, Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Oláh Á., Makrai

Gól: Bogdány (40.), Garazsi D. (53., öngól), Csabai (78., 79.), Kutnyik (83.)

Jók: senki, ill. Pincze (mezőny legjobbja), Csókási, Molnár, Csabai, Bogdány

Garazsi József: – Megint panaszkodással kell kezdenem, három kezdőemberem ismét nem jött el, egy cserém pedig a második félidőben hét perc után elment haza… Ezek a dolgok pedig nem viszik előre a szekerünket! Ennek ellenére, az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a vendégeknek, ők két helyzetből berúgtak egyet, mi pedig négyből semmit, naggyá tettük a kapusukat. Hiába játszottunk újra jól, amíg ez nem párosul a góllal, a hajunkra kenhetjük! Amíg nincs olyan emberünk, aki öt ziccerből legalább hármat berúg, addig ez lesz, marad a szimpatikus vesztes szerepe. Az első félidőben, ha mi találunk először a kapuba, és mondjuk vezetünk kettővel, megnéztem volna, mit tud focizni az ellenfél! De ez sajnos nem derült ki. Aztán a második játékrészben gyorsan kaptunk egy szerencsétlen gólt, majd a végén még hármat, teljesen szétestünk. A szünet után nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, amit az elsőben, helyzeteink sem voltak. Az öngólt leszámítva, öt, kaput eltaláló lövéséből négyszer volt eredményes a Patak! Nekik tökéletes volt a helyzetkihasználásuk, nekünk pedig nulla. A második félidei játékkal megérdemelték a győzelmet a vendégek, további sok sikert nekik, jobbak voltak, amivel nincs is probléma, de tisztesebb keretek között is alulmaradhattunk volna, ehelyett meg kaptunk egy ötöst… Elmondanám továbbá, nem értem a szövetséget. Ez volt a forduló rangadója, mégis csak két bírót küldtek, minden más meccsre hármat! Nem ezért kaptunk ki, de elfért volna még egy partjelző a másik oldalra is. A játékvezetőnek voltak furcsa ítéletei a mezőnyben, a második gól előtt nem fújt le egy kezezést, bár a síp eljutott a szájáig, érdekes módon, nem fújt bele… Még annyit megosztanék, kritikán aluli, elfogadhatatlan a “hazai szurkolók” viselkedése! Biztatás helyett szidják a játékosokat, így így nem a focival törődnek.

Bella Sándor: – Nehezen vettük fel a ritmust, a hazaiak betömörülő védekezésből átlövésekkel próbáltak kapunk elé kerülni, ami többször is sikerült nekik. Helyzeteink nekünk is voltak, de a nagyobbak a másik oldalon maradtak ki. A félidő vége előtt megszerzett vezetés jókor jött, ezért csak néhány módosítást kellett végrehajtanunk a szünetben. A folytatás viszont már teljesen más volt, egy fokkal magasabbra kapcsolva, hamar növelni tudtuk az előnyünket, és innentől már a kezünkben volt a meccs! A hajrában némi szerkezetbeli változtatás után, öt perc alatt három gólt is szereztünk! Összességében megérdemelt győzelmet értünk el, az egy félidőn keresztül nagyszerűen helytálló Hont ellen! További sok sikert kívánok a Honti csapatnak!

Érsekvadkert SE II-Rétság VSE 2-0 (2-0)

Vezette: Csillik L. (Kovács M., Szemesi Zs.)

Érsekvadkert SE II: Partos – Herczeg, Hustyava, Farkas, Gubik (Halai, 80.) – Pap, Mácsik (Győrfi Gy., 84.), Pádár (Győrfi I., 60.), Burai D. – Szabó L. (Beluczki, 70.), Sipos (Csejk, 46.). Játékos-edző: Gubik Ákos.

Rétság VSE: Varga M. – Benkő R., Ujlaczki (Dezső T., 46.), Havay B., Maglódi – Homolya A., Burai B., Bajzek, Rácz A. – Pintér, Homolya E.

Sárga lap: Benkő R., Burai B.

Gól: Szabó L. (11.), Pap (22.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Gubik Ákos: – Jó időben, kimondottan jól játszottunk az első félidőben, hoztuk a saját focinkat, sokpasszos labdakihozatallal. Nagyon sok ziccert alakítottunk ki, és ugyan nyertünk, a helyzetkihasználásunkkal nem igazán vagyok elégedett, rengeteg lehetőséget hagytunk ki, százszázalékos szituációkat is. Kicsit csalódott vagyok, hogy csak ennyivel nyertünk, de végül is, jó játékkal otthon tudtuk tartani a három pontot, egy sportszerű mérkőzésen.

Kétbodony SE-Nézsa SE 6-1 (2-0)

Vezette: Urbán V. (Menczel J.)

Kétbodony SE: Miklián – Majoros, Filiczki, Szorcsik, Farkas – Bencsik (Melo, 58.), Bartyik (Péter N., 71.), Simon G., Tomis (Muszta, 58.) – Kovács R., Kelemen G. (Tóth J., 68.). Edző: Baráth Péter.

Nézsa SE: Bíró – Bacsa, Lestyán Bence, Kovács L., Lestyán Balázs – Fűrész, Mészáros M., Urbán Zs., Mészáros R. – Kohlács, Szunyogh. Megbízott játékos-edző: Szunyogh János.

Sárga lap: Kelemen G.

Gól: Kelemen G. (15., 46.), Szorcsik (41.), Kovács R. (51.), Farkas (72.), Melo (86.), ill. Mészáros (78.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Baráth Péter: – Szerintem két jól fölkészült csapat kezdte a mérkőzést. Mi támadtunk, aztán az első húsz percben sikerült szereznünk egy gólt. Ezt követően a fiúk kicsit úgy gondolták, ennyi elég, de az ellenfél vérszemet kapott. A vendégek igenis határozottan léptek fel, voltak helyzeteik. Szerencsénkre még az első félidőben Szorcsik Péter meglőtte a forduló találatát egy huszonöt méterről leadott szabadrúgásból. A szünetben megbeszéltük, most már jó volna játszani a mi focinkat, passzolni, normálisan fölvinni a labdát és nem csak ívelgetni, mert azzal nem értünk el semmit. A második félidő jól indult, pár percen belül még kétszer a kapuba találtunk. Ezután úgy döntöttem, elkezdek cserélgetni, hagy játsszon mindenki. A mérkőzés vége is jól sikerült és hat-egyre nyertünk. Ettől függetlenül le a kalappal a nézsaiak előtt, mert becsületesen harcoltak.

Szunyogh János: Örültünk, hogy ki bírtunk állni! Egy sérülttel és sok telefonálgatás árán ez sikerült! A mérkőzésről annyit, hogy a lelkes ‘bodonyiak megérdemelten tartották otthon a három pontot! Készülünk a következő meccsre!

Tereske KSE-Ősagárd LK 5-1 (4-1)

Vezette: Elischer M. (Soós-Valenta B., Szűcs M.)

Tereske KSE: Candidó – Jakubecz, Ocsenász (Oláh L., 66.), Franka, Koczka – Kiss G., Dóbiás D., Vas, Medvik (Gáspár J., 80.) – Adi (Kosik E., 58.), Dóbiás P. (Dóbiás P., 75.). Edző: Kiss Balázs.

Ősagárd LK: Tóth Zs. – Prétor, Leányvári, Hauzman, Kuska – Hugyecz, Bognár, Holecz,  Balogh – Janecska Gy., Barnoki. Edző: Gyuricza Zoltán.

Sárga lap: Kiss G., Kosik Zs., ill. Hauzman

Gól: Dóbiás P. (1., 31.), Adi (19.), Medvik (21.), Oláh L. (68.), ill. Barnoki (44.)

Jók: Dóbiás P., Dóbiás D., ill. senki

Kiss Balázs: – Jó időben játszottunk egy jó mérkőzést, nem szabad ilyet mondani, de egy gyenge ellenféllel, jó játékvezetés mellett. Most mi tudtuk kihasználni azokat a helyzeteket, amiket a Nézsa értékesített velünk szemben, már az első percben gólt szereztünk, aztán a huszadik percben már hárommal mentünk. A meccs előtt el kellett beszélgetnünk, hogyan tovább, az majd később derül ki, ez az eredmény ennek vagy a gyengébb riválisnak volt köszönhető, de bízunk benne, hogy most már kimásztunk a gödörből. A következő körben Legéndre megyünk, ami idegenben nem lesz könnyű, majd jönnek az igazán nehéz találkozók. Reméljük a legjobbakat, legfőképpen pedig abban, hogy nem hiányosan kell majd kiállnunk ezeken a mérkőzéseken. Dóbiás Peti sajnos megsérült, ami nekünk nagy érvágás, lehet, ki kell hagynia egy-két hétvégét, de bízunk a csodában. Elnézést kérünk az ősagárdiaktól az öltöző hiányossága miatt, de megígérjük, ha legközelebb jönnek, akkor normális körülmények között tudunk majd nekik helyet biztosítani, nem úgy, mint most. 

Gyuricza Zoltán: – Köszönöm azoknak, akik megjelentek és becsületesen lejátszották a kilencven percet.

Romhány SE-Ipolyszögi SE 1-1 (1-1)

Vezette: Szikora D. (Varga P., Szolik M.)

Romhány SE: Paróczi – Seres M. (Pribelszki, 18.), Hornyák (Stvorecz, 86.), Majer, Kohári – Berta, Nagy B. (Bóta, 76.), Jávor, Marsicki – Varga B. (Jónás I., 46.(, Hegedűs. Edző: Seres István.

Ipolyszögi SE: Ivanics – Sági, Tóth Z., Tóth J., Bache – Bognár, Kovács I., id. Trepinszki (Jakus, 89.), Tóth G. – ifj. Trepinszki, Takács G. Játékos-edző: Takács Gergely.

Sárga lap: Hegedűs, ill. Tóth Z., Ivanics

Gól: Hegedűs (29.), Kovács I. (45.)

Jók: Majer, Kohári, ill. Tóth G., Tóth J., ifj. Trepinszki

Seres István: – Kissé bosszús vagyok! Több dolog miatt is. Mikor valamit kérek, és nem kapom vissza, az számomra elfogadhatatlan! Meg sem próbáljuk, mert az úgysem jó. Aztán, amikor úgy jön ki a figura, akkor bebizonyosodik, hogy csak ez működik. Akkor miért nem? Saját dolgunkat nehezítjük. Akarattal és alázattal kellene cselekedni. Ismét egy döntetlen, már az ötödik. Jól kezdünk, gólt is lövünk, büntetőt is hárít a kapusunk. Mi kellhet még? A vezetés után valami nincs a helyén. Meg kell találnunk a helyes utat a győzelemhez. A vendégeinknek köszönjük a mérkőzésmódosítást. Mi pedig ne lógassuk az orrunkat, mert ettől sokkal többre vagyunk képesek! Hajrá Romhány!

Takács Gergely: – Tizenketten, egy sérült cserével érkeztünk meg a mérkőzésre, amit jól kezdtünk, gól nélküli állásnál megint büntetőt hagytunk ki, ezúttal én hibáztam, elnézést érte a társaimtól! A folytatásban a hazaiak megszerezték a vezetést, amit a félidő vége előtt egy pazar átlövéssel kiegyenlítettünk. Fordulás után voltak helyzetek itt is-ott is, egy szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető les címén. A meccs képe alapján igazságos döntetlen született.

Keszegi SE-Erdőkürt LK 3-3 (1-2)

Vezette: Körmöczi Á. (Berki A.)

Keszegi SE: Rojkovics G. – Gyuricza, Murcsik, Csetényi, Kapoun – Turcsán (Bogdány, 80.), Rudolf J., Gyetván T., Belencsák – Hekli (Gyurina, 54.), Gombos. Edző: Gyetván Attila.

Erdőkürt LK: Tóth B. – Moór, Hegedűs (Radics, 92.), Czeba (Szlavkovszki M., 71.), Koncz – Darázs, Nagy B., Makó M. (Szlavkovszki R., 73.), Nánai – Makó T., Futó. Játékos-edző: Hegedűs Gábor.

Sárga lap: Murcsik, Gyetván T., Rudolf J., ill. Makó M., Makó T.

Gól: Gombos (44.), Hekli (47.), Csetényi (63.), ill. Makó T. (7.), Darázs (35.), Szlavkovszki R. (84.)

Jók: Rojkovics G., Kapoun, Gombos, ill. az egész csapat

Gyetván Attila: – Csodás őszi napsütésben, jó pályán, sok néző előtt kezdődött az összecsapás. Az első ajtó-ablak helyzet ismét a miénk volt, szokás szerint kihagytuk, míg az ellenfél az első valamire való támadásából megszerezte a vezetést egy megítélt büntetőből. Hajtottunk az egyenlítésért, de egy villámgyors kontrából már kettő gól előnyt adtunk az Erdőkürtnek.  A szünet előtt egy egyéni villanással sikerült szépíteni, majd rögtön a fordulás után az egyenlítés is összejött egy fejessel, így kezdtünk mindent elölről. A megismételtetett tizenegyest sikerült értékesíteni, ekkor nagyon közel került a három pont hozzánk, de az ellenfél mindent egy lapra feltéve rohamozott és kiegyenlített. Sok szabálytalansággal és szöveggel tarkított meccsen vagyunk túl, az első döntetlenünk ebben a szezonban, amiért mindkét oldal sokat dolgozott, így a helyzetek és a mérkőzés összképe alapján talán igazságos eredmény született.

Hegedűs Gábor: – Már sokadik mérkőzésünkön kellett több hiányzóval számolnunk. Megküzdöttünk az eredményért, végül döntetlennel fejeződött be a mérkőzés. Hogy igazságos döntetlen született-e? Az első félidei kétgólos vezetés után, a második játékrészben a házigazdák egyenlíteni és vezetni is tudtak büntetőből. Mindkét oldalon volt tizenegyes, hasonló szituációból, de nem rúgatjuk újra, ha kihagyjuk… Erre csak azt tudom mondani, “Körmöczi Ádám”, sokaknak mond ez a név valamit. De szerencsére nem adtuk fel, ki tudtunk egyenlíteni. Sok sikert a Keszegnek a továbbiakban!

Szabadnap: Legéndi SE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!