Férfias küzdelmek színezhetik a nyugati megye hármat

Honton sem állna meg a Patak, Érsekvadkertre látogat a Rétság.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 9. forduló:

2019. október 12. (szombat), 15.00:

KSE Becske-Felsőpetény SE

A korábban felvonultatott szereplési mutatók alapján a házigazdákra tekinthetünk az egyetlen szombati mérkőzés kimagasló esélyeseiként, akik ugyan három győzelem után alulmaradtak az előző körben, komoly sansz kínálkozik arra, hogy ezúttal visszatérjenek a helyes ösvényre. A felsőpetényiek még nyeretlenek ebben a szezonban, nem igazán tündökölnek, bár a kellő akarás hétről-hétre jellemzi a lelkes társaságot, az eredmények ez idáig valamiért mégsem jöttek. Nagy valószínűséggel nem soros fellépésükön köszönnek majd el gyenge szériájuktól a látogatók, kemény menet előtt állnak, megilletné őket a kalapemelés, ha bármilyen formában meg tudnák tréfálni az erősebbnek tűnő másik oldalt. A becskeiek céljai adottak, mindenképpen kijavítanák a korábbi fiaskót, maximális fordulatszámon pörögve pedig siker is koronázhatja törekvéseiket, számukra ismerős környezetben illene elbánniuk a sereghajtóval, nem ismerhet pardont id. Jele Tibor legénysége.

2019. október 13. (vasárnap), 15.00:

Szondy SE Hont-Patak SE

A forduló rangadóján mérhetik össze tudásukat a perpillanat egyaránt dobogón tanyázó gárdák, adott esetben egy érdekes csörte is kisülhet ebből a párosításból. A dicséretre méltó módon jelenleg bronzérmes pozícióban elhelyezkedő hontiak nyilván nem is akarnának elmozdulni erről a lépcsőfokról, ehhez azonban valamilyen úton-módon a mostanra a legfőbb bajnokaspiránsnak számító látogatókkal szemben is el kellene érniük egy minél jobb eredményt. A vendégek még hibátlan az évadban, az előző körben is simán győzedelmeskedtek, egyelőre nem igazán látni, ki állíthatja meg Bella Sándor száguldó társulatát. A realitás azt diktálja, az éllovas számít esélyesnek, bár a hazaiak az előző öt küldetésükből négyet is behúztak, ezúttal tényleg kemény fába vághatják fejszéjüket, csak apait-anyait beleadva nehezíthetik meg az acélosabbnak tetsző vetélytársuk dolgát. A hazaiak elsősorban a saját pályájuk által kölcsönözendő fórokba kapaszkodhatnak bele, kérdés, ez az adalék mire lesz majd elég vasárnap a bombaformában futballozó patakiak ellen, akik még jó darabig nem akarnak lassítani, jobbik arcukkal pedig megint elbánhatnak majd aktuális riválisukkal.

Érsekvadkert SE II-Rétság VSE

Csalódott élcsapatok birkózhatnak egy jót ezen a mérkőzésen, mivel mindkét brigád csúnyán betlizett a mögöttünk hagyott hétvégén, joggal mondhatjuk, hogy itt is-ott is elkélne némi lelkifröccs. Gyakorlatilag el sem lehet dönteni, melyik armada égett nagyobbat, ebből kifolyólag pedig a törekvések adottak, határozottan kiköszörülnék a rajtuk esett csorbát a javítani akaró résztvevők. Egy esetleges sikerrel leszakítanák magukról ellenfelüket a rétságiak, amennyiben viszont a házigazdák volnának képesek nyerni, felzárkóznának riválisukra, tét is színezi tehát a kilencven percet, nem mindegy, miképpen pereg le az ütközet. A minél fényesebb medáliáért iparkodó társaságok összecsapását megelőzően minimálisan a címvédő irányába billentenénk a mérleg nyelvét, az ismerősebb környezet nyomhat valamicskét a latba, egyébként nem tudnánk érdemlegesen letenni a voksunkat egyik gárda felé sem, férfias küzdelemre van kilátás, ahol kis dolgok határozhatják meg, melyik oldal arathat búfelejtő diadalt.

Romhány SE-Ipolyszögi SE

A szó szoros értelmében véve vághatnak neki hatpontos viaskodásnak a csapatok, jelenleg ugyanis a vendégek javára három bajnoki egység választja el egymástól az alakulatokat, egy győzelem segítségével beérnék vetélytársukat a mostanában finoman mondva sem tündöklő, három erőpróba óta nyeretlen hazaiak. A látogatók eddigi szerepléséről pozitívan beszélhetünk, ugyan két ízben már kikapott a döntetlennel hangoló legénység, hasonló teljesítményekkel akár még az élbolyban is lecövekelhet a minél szebb folytatásban reménykedő brigád. Arra mérget vehetünk, hogy a legutóbb kétgólos előnyről csak ikszelő romhányiak ki akarnak jönni a gödörből, azt azonban nem tudhatjuk, erre vajon már mostani fellépésükön képesek lesznek-e, nem számíthatnak egyszerű menetre, ha tényleg búcsút akarnak inteni eredménytelenségüknek, legjobb arcukat kell előhúzniuk a cilinderből, máskülönben megint fejet kell majd hajtaniuk a nem feltartott kezekkel ringbe szálló ellenfelük előtt.

Kétbodony SE-Nézsa SE

Nem feltétlenül lefutottnak kinéző találkozó keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet a csapatok, bár a táblázaton előrébb álló, három meccs óta legyőzőre nem lelő kétbodonyiak favorit mivolta vitathatatlan, nem árt résen lenniük az elmúlt fordulóban parádés diadallal jelentkező, vélhetően még inkább kedvet kapó látogatók ellen. Nem volt benne a pakliban az említett siker a nézsaiak részéről, nagyot húzott Rapavi Péter társulata, a szóban forgó győzelem pedig kellőképpen feltüzelheti a jelenleg még a mezőny hátsó traktusában cövekelő együttest. Persze biztosak lehetünk benne, a házigazdák még arról sem mondtak le, hogy odaférkőzzenek a dobogóra, amennyiben viszont ezen ambícióik valóban komolyak, többször már nem igazán botolhatnának meg, éppen ezért, mostani küldetésükön is illene zsebre tenniük a pontokat, bár kitartunk azon álláspontunk mellett, miszerint nem szabad leírniuk lelkes vetélytársukat, kellő odafigyeléssel felülkerekedhetnek az újabb csínytevésben bízó vendégeken a hazaiak.

Tereske KSE-Ősagárd LK

Csalódott csapatok viaskodásaként jellemezhetjük ezt a párharcot, míg a két sokkszerű betlit követően kesztyűt húzó tereskeiek kisiklásaik miatt szépen-lassan a merészebb álmaiktól is elköszönhetnek, a vendégek még csak kétszer tudtak hárompontos manőverrel zárni a szezonban. Az ősagárdiak pihenéssel töltötték a múlt hétvégét, a kisebb kényszerszünet pedig jól is jöhetett a felzárkózásban rendületlenül reménykedő armada számára, rendezhette sorait a perpillanat a mezőny alján megtalálható brancs. A házigazdák szemszögéből akár vízválasztóként is felfoghatjuk ezt az összecsapást, mivel ha megint nem tudnának nyerni, még inkább eltávolodnának az élbolytól, ellenkező esetben azonban még bízhatnának benne, hogy akár ismét éremmel fejezhetik be az évadot. Talán a látogatók is érezhetik, lehet keresnivalójuk, legjobb énjüket bemutatva borsot törhetnek riválisuk orra alá, mindent összevetve viszont így vagy úgy, de illene búcsút inteniük gyengébb periódusuknak a hazaiaknak.

Keszegi SE-Erdőkürt SE

A tabellán szomszédokként fellehető gárdák dönthetik el ezen párharc pontjainak elosztásával kapcsolatos kérdéseket, jókora különbség az egyébként egyaránt kilenc ponttal bíró résztvevők között, hogy míg a keszegiek kalapemelést érdemlő győzelemmel abszolválták legutóbbi kirándulásukat, addig az egyre mélyebb gödörbe alászálló erdőkürtiek már négy fiaskónál tartanak zsinórban. A látogatók haloványan abban bízhatnak, egy hasonló kaliberűnek tűnő riválissal szemben kikecmereghetnek a szakadékból, egy ilyen jellegű feltámadás kivitelezéséhez azonban lehető legjobb arcukkal kellene előrukkolniuk, mert abban biztosak lehetnek, hogy az alaposan felspannolt hazaiak semmiképpen sem adnák alább egy újbóli eredményes hadjáratnál. Akár egy változatos csörte is kisülhet a kilencven percből, a kezdősípszót megelőzően úgy érezzük, egy hangyányival több sansszal illethetjük a keszegieket, nem szabad azonban leírni a kellő bizodalommal útra kelő vendégeket sem.

Szabadnap: Legéndi SE.

error: Content is protected !!