Ezúttal is kellő változatosság szőtte át a nyugati megye hármat

Újabb győzelmet aratott a Patak, nem született döntés Honton, a szünet után indult be a Kétbodony, ismét örülhetett az Ipolyszög, bravúrpontot szerzett a Legénd, nagy küzdelemben nyert a Romhány.

A legutóbbi hétvégén a tizedik fordulót rendezték meg a nyugati megye háromban. A soros meccseken a Patak hozta a kötelezőt a Keszeggel szemben, nem bírt el egymással a Hont és a Becske, a Kétbodony a második félidőben bánt el az Ősagárddal, az Ipolyszög felülkerekedett a Felsőpetényen, a Legénd megsüvegelendő pontot gyűjtött a Tereske ellen, a Romhány pedig kiegyenlített csatában fektette két vállra a Nézsát. Nézzük meg a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló:

Patak SE-Keszegi SE 6-2 (3-1)

Vezette: Varga P. (Körmöczi Á.)

Patak SE: Pincze – Kürtössy (Varga O., 62.), Simó, Csókási, Mócsány – Csabai, Várhegyi, Paulicsek (Fritz, 28.), Szabó L. – Molnár M., Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Keszegi SE: Rojkovics G. – Rudolf J., Murcsik, Csetényi, Gyurina – Turcsán, Gyetván T. (Mezei, 87.), Hekli, Karaba (Pistyúr, 69.) – Belencsák, Gombos. Edző: Gyetván Attila.

Sárga lap: Hekli, Rudolf J., Gyurina

Gól: Várhegyi (9.), Szabó L. (42.), Bogdány (44., 84.), Karaba (52., öngól), Mócsány (56.), ill. Gyurina (22.), Gombos (90.)

Jók: Mócsány, Csókási, ill. senki

Bella Sándor: – Sem én, sem a játékosaim nem voltunk elégedettek a mérkőzés után! Mai teljesítményünkben annyi pozitívum volt csupán, hogy nyertünk. Örök igazság, hogy mindig a kötelező meccs a legnehezebb! Hiába játszottunk fölényben, igazából nem érződött nagyon, bár sok helyzetünk volt, amivel ha jól sáfárkodunk, akkor lehetett volna az eredmény akár kétszámjegyű is, de ma valahogy nem ment a góllövés. Ettől jóval nagyobb problémánk, hogy a negyedik találkozó zsinórban, amikor játékosaim komolyabban sérülnek meg egy-egy durvább belépő után, amitől hetekre kidőlnek! Ma ketten váltak maródivá, egyiküket még az első fél órán belül kellett lecserélni, mert kificamodott a könyöke, a másiknál a lefújás utáni orvosi vizsgálat állapította meg, hogy letört egy csont darab a tenyeréből! Sérültjeinknek mielőbbi gyógyulást kívánok, a Keszeg csapatának pedig további sok sikert.

Gyetván Attila: – Büszke vagyok a fiúkra! Rúgtunk annak a csapatnak három gólt, melynek eddig ötször rezdült a hálója kapott találat miatt. Csak a spori nem látta egy-egynél a gólvonalon túlról kikanalazott labdát… Lelke rajta. Legutóbb Romhányban ugyanekkora távolságról látta a felső lécről levágódó lövést a gólvonal mögött! Csak azt mi kaptuk?! Nincs szerencsénk a játékvezetővel, vagy a tévedéseivel!  De nem csak ez miatt kaptunk ki, az ellenfél sokkal jobb csapat, mint mi, több gólhelyzete volt, értékesítette a tizenegyeseket, és mi még öngólt is ajándékoztunk nekik. A mérkőzésből kétszer öt perc volt részünkről nagyon gyatra, egyébként hoztuk a megbeszélteket! A meccset megelőző ordító zene helyett szívesebben hallottam volna traktorpöfékelést a pályán, ami hengerezi az egyébként göröngyös és kemény játékteret! Gratulálok a győzelemhez a Patak csapatának, érzésem szerint megnyerik a bajnoki címet!

Szondy SE Hont-KSE Becske 2-2 (1-1)

Vezette: Menczel J. (Moldován P.)

Szondy SE Hont: Brinyiczki – Kovács P., Ruzsa, Kupecz N., Makrai – Bander, Majer F., Pál L., Oláh Á. – Kupecz K. (Vasas, 23.), Vig. Edző: Garazsi József.

KSE Becske: Földvári – Hári (Majoros, 46.), Gangl (Takács K., 79.), Proksza, Bóta – ifj. Jele, Molnár, Takács J. (Ferkó, 90.), Tóth B. (Szőllősi, 90.) – Takács B., Radics (Mihály Z., 89.). Edző: id. Jele Tibor.

Sárga lap: Ruzsa, ill. Radics

Gól: Vig (44.), Bander (90.), ill. Takács J. (25.), Radics (70.)

Jók: Makrai, Majer F., ill. Takács B. (a mezőny legjobbja)

Garazsi József: – Nem akarok panaszkodni, de hat játékosom megint hiányzott. Az a baj, nem is tudatják velem, miért nem jönnek, máshonnan kell megtudnom, így pedig nehéz. Bizakodó voltam, de ezt nem bírjuk el. A meccs elején bennmaradtunk az öltözőben, de szerencsénk volt, kihagyták helyzeteiket a vendégek. Aztán kezdtünk ébredezni, voltak lehetőségeink is, de kaptunk egy balszerencsés gólt a semmiből, kapusunk bevédett egy távoli “bombát”. Még éppen a szünet előtt sikerült egyenlítenünk. Ezt követően a második félidőben szinte egykapuztunk, a becskeiek annyit csináltak, hogy rugdosták előre a labdát. Tíz perc lehetett hátra, amikor egy ilyen felvágott labdát nem tudott felszabadítani a védőnk, akit a partjelző és a bíró szemei előtt fellökött az ellenfél csatára, mindenki beállt, csak a támadó nem, aki a kapuba rúgta a lasztit. Hiába reklamáltunk. A végén mellénk állt a szerencse, játékosunk berúgta egyetlen helyzetét, így megmentettünk egy pontot. Hozzá kell tenni, a hajrában a vendégeknek is volt két-három ajtó-ablak ziccere, amiket kihagytak. Ettől függetlenül, szerintem nem volt igazságos a döntetlen, mert ők rúgtak egy szerencsés gólt, és egy olyat, amit szabálytalanság előzött meg, mi pedig mindkétszer szép megoldásokkal vettük be a kaput, voltak kapufáink és további ziccereink. Ilyen bíráskodás viszont bravúros az iksz! A játékvezető három darab tizenegyest nem adott meg nekünk, amit mezőnyben befújt, a büntetőterületen nem ítélte meg! Katasztrófa volt a bíráskodás, amióta Honton vagyok, ilyen rossz játékvezetést még nem láttam! Vajon ennyire hozzá nem értő volt a játékvezető vagy meg akart minket veretni? Bármit csináltunk, nekik lefújta, még akkor is, ha az ellenfél közelében nem voltunk, nekünk pedig semmit nem adott, nem is tudtunk a játékkal foglalkozni. Kinn volt a helyszínen egy szövetségi ellenőre. Arra kértem, értékelje a sporttárs teljesítményét egy egytől-ötig terjedő skálán. Annyit segítettem neki, az egyes a legrosszabb. Erre azt felelte, ő nem azért van itt, hogy őt értékelje, de civilként szívesen megteszi. Mondtam neki, akkor úgy súgja meg. Végül nem mondott semmit, de az arcán látott, mit gondolt… A lefújás után keresetlen szavakkal illettem a játékvezetőt, ezt nem tagadom. Ő viszont nem foglalkozott semmivel, mindent meghallgatott, de aztán le is peregtek róla az elhangzottak… Szerintem ugyanabban a tempóban és pulzusszámon vezette le a mérkőzést. Rég szidtam így bírót, de efölött nem lehet szemet hunyni! Ott kellett volna lenni, és látni, mit művel! Az a szerencse, hogy nincs közöttünk magasabb pulzusszámú játékos, mert nem tudtam volna megállítani, hogy ne csak szóval próbálja meg jobb belátásra bírni a bírót… Ezt a kétemberes küldést sem értem. Elhiszem, hogy bajban van a szövetség, mert nincs játékvezető, de Hontra általában csak két főt küldenek, ez a bevett szokás, ennek pedig mindig mi isszuk meg a levét! Lehet, háromból egy talán látna bizonyos dolgokat, bár az sem valószínű…

id. Jele Tibor: – A mérkőzésről csak annyit, hogy a nyakam a meccs végére begörcsölt, szegény szerencsétlen labda csak a levegőben volt. Aki több, mint húsz éve csinálta a becskei futballt, lemondott, mellette pedig a fia, és törzsszurkolónk, Feri bácsi is. Ezt nehéz feldolgozni. Nem tudom, mit hoz a jövő, de én büszke vagyok arra, hogy berceliként irányíthatom a becskei csapatot. Aki ismeri a két szomszédvár viszonyát, az tudja, hogy ez milyen nagy dolog. Csapatomban van egy fekete gyöngyszem, rúgott egy gólt, de kihagyott négy ziccert. Szégyellje magát!

Ősagárd LK-Kétbodony SE 0-4 (0-0)

Vezette: Berta I. (Szolik M., Rácz D.)

Ősagárd LK: Kapuszta – Balogh, Hauzman, Hártó (Bognár, 70.), Tóth P. – Prétor (Magyar, 65.), Holecz, Kuska, Mezei – Janecska, Barnoki. Edző: Gyuricza Zoltán.

Kétbodony SE: Jantos – Majoros, Filiczki, Szorcsik, Farkas – Tomis, Bartyik, Simon G. (Tóth J., 51.), Miklián (Németh, 70.) – Kovács R., Bencsik (Melo, 65.). Edző: Baráth Péter.

Gól: Bartyik (56.), Melo (79., 81.), Farkas (88.)

Jók: senki, ill. Jantos, Bartyik, Majoros, Melo, Tóth J.

Gyuricza Zoltán: – A játék képe alapján iksznek kinéző meccsből sikerült egy tükörsima vereséget kihozni.

Bartyik Róbert: – Az első félidőben igen csak egyenrangú ellenfél volt az Ősagárd, küzdelmes harc folyt a pályán, itt is-ott is helyzettel. A szünetig nem hagyták magukat a hazaiak. Aztán a második játékrész tíz percig ugyanígy ment, ezt követően pedig vagy elfáradt az ellenfél vagy a mieink gondolták úgy, most már elkezdenek játszani. A hátralévő idő igazán jóra sikeredett. Berúgtunk egy jogos tizenegyest, ez után pedig a beszálló cserék is hozzá tudtak tenni a meccshez, majd szépségdíjas gólokat szereztünk. Végül sportszerű találkozón, igazságos eredmény született. Fölényesnek látszik a győzelem, de nem volt sima a mérkőzés, gratulálok a házigazdáknak. 

Ipolyszögi SE-Felsőpetény SE 3-1 (2-1)

Vezette: Korbely Zs. (Kőhalmi B.)

Ipolyszögi SE: Ivanics – Sági, Tóth J., Tóth Z., Maglódi – Jakus (Bognár, 38.), Nagy Á., Kovács I., Bache – Keresztes, ifj. Trepinszki. Játékos-edző: Takács Gergely.

Felsőpetény SE: Szabó Sz. – Tóth P. (Kocsis, 46.), Benyusovics, Sulyán, Karacs – Varga B., Belovai, Pogácsás, Sógor – Rendi, Tabics. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Bognár, ill. Rendi, Sógor, Szabó Sz.

Gól: ifj. Trepinszki (41.), Keresztes (44.), Kovács I. (85.), ill. Tabics (14.)

Jók: az egész csapat, ill. Belovai, Karacs, Rendi, Tabics

Takács Gergely: – Az első félidőben a szimpatikus vendégek szerezték meg a vezetést, de ezt még a szünet előtt sikerült megfordítanunk, végre betaláltunk büntetőből is!A második játékrészt végigtámadva növelni tudtuk előnyünket, végül pedig megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.

Laczkovszki Zsolt: – Egy-nullra vezetünk, aztán kihagytuk a ziccereket, ez pedig ismét megbosszulta magát és kikaptunk! Tovább kell mennünk, nem adjuk fel! Köszönöm a csapatnak és a szurkolóknak is a kitartást! Hajrá ‘Petény!

Legéndi SE-Tereske KSE 1-1 (0-1)

Vezette: Hepp D. (Berki A.)

Legéndi SE: Kalla – Koczkár, Tóth K., Durucz F., Nyúl – Füle, Hóvári, Molnár (Radics, 46.), Tóth J. (Moravetz, 46.) – Franyó, Kucsera. Edző: Bujnyik János.

Tereske KSE: Candidó – Sinkó (Orsós, 75.), Váró, Ocsenász (Kosik Zs., 72.), Jakubecz – Kiss G., Koczka, Kosik E., Vas – Babicz, Medvik. Edző: Kiss Balázs.

Sárga lap: Váró, Vas

Gól: Koczkár (51.), ill. Váró (37.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Bujnyik János: – Gratulálok a tereskei csapatnak, mert egy nagyon sportszerű, harcos társaság. Korrekt mérkőzést játszottunk. Már a hatodik percben megszerezhettük volna a vezetést, de kihagytuk a ziccert, ennél nagyobb helyzet senkinek sem kell, csak nekünk… Ez később megbosszulta magát, előnybe kerültek a vendégek. Aztán a második félidőben beállt egy új igazolásunk, aki színvonalasabb csapatjátékot vitt a pályára. Kiharcoltunk egy tizenegyest, amivel egyenlítettünk. Szerintem az utolsó tíz percben akár nyerhettünk is volna, de ne legyünk nagyravágyóak. Nekünk még itthon is nagyon jó egy iksz egy ilyen erős Tereske ellen. Úgy vettem észre, az ellenfél biztos volt a győzelemben, de emellett jól játszottunk. Féltem tőle, hogy mivel kimaradt egy hét, visszaesünk ugyanabba a gödörbe, de nem. Igazságos a döntetlen, ami számunkra kifejezetten jó. Remélem, megmarad ez az összetartás a társaságban, ebben az esetben pedig bármi megtörténhet! A sporikra nem lehet rosszat mondani, fújták, amit kellett. A következő fordulóban újabb friss szerzeményünk léphet majd pályára, ráadásul már két korábbi emberünk is jelezte, hogy télen visszajönne. 

Kiss Balázs: – Jó időben játszottunk egy döntetlent. Legénden hagytunk két pontot. Ez köszönhető saját magunknak és a játékvezetőnek, aki megítélt egy olyan tizenegyest, ami előtt a mi játékosunkat húzta le a földre a hazai védő. Végig irányítottuk a mérkőzést, szerintem körülbelül tizenöt ziccerünk volt, amiket a kapusba, a kapufára vagy mellé rúgtunk. Ráadásul megköszönhetjük a kapusunknak, hogy az utolsó percekben hárított egy lövést, ami ha bemegy, még egy pontunk sem lett volna. Korábban mondtam, hogy Dóbiás Péter sérülése nagy érvágás lesz, ez pedig sajnos igaz lett. Mindezek mellett, az a szerencsénk, hogy olyan jól alakultak számunkra az előttünk lévők eredményei, hogy nagyon nem tudtak elszökni tőlünk. A jövőben mindenféleképpen ki kell használnunk a helyzeteket, az nem mehet, hogy ilyen ziccereket hagyunk ki. Bízunk a hétvégében. Új öltözőben fogadjuk a Rétságot.

Nézsa SE-Romhány SE 1-2 (0-0)

Vezette: Reviczki J. (Sáfrány Sz., Bacsa Gy.)

Nézsa SE: Tar – Bacsa, Lestyán Bence, Kovács L., Havjár – Mészáros M. (Fűrész, 55.), Mészáros R., Urbán Zs. (Rapavi, 55.), Szabó B. – Kohlács, Szunyogh. Játékos-edző: Rapavi Péter.

Romhány SE: Paróczi – Seres M., Hornyák, Majer, Kohári (Tóth F., 65.) – Máthé, Jávor, Pribelszki, Orsós – Hegedűs (Lázár L., 78.), Varga B. Edző: Seres István.

Sárga lap: Mészáros R., ill. Kohári

Gól: Szabó B. (52.), ill. Jávor (48.), Hegedűs (71.)

Jók: Tar, Kovács L., Szabó B., Havjár, ill. Jávor, Kohári, Seres M.

Rapavi Péter: – Ritka unalmas volt az első félidő. A másodikban legalább felpörögtek az események. Azt mondom, két elkerülhető gólt kaptunk. A második találat előtt mi hagytunk ki egy hatalmas helyzetet, ha azt berúgjuk, szerintem mi nyerünk. Sajnos a mérkőzés végén egy vendégjátékost ugyanolyan sérülés érte, mint engem pont a Romhány ellen még a megye kettőben. Mielőbbi felépülést kívánok neki a csapat nevében!

Seres István: – Nem kívánom senkinek, hogy így kelljen nekifutnia a soron következő bajnokijának! Ettől talán nincs lejjebb. Sérültekkel és két ifistával a keretben tudtam kiállítani a csapatunkat. Bízom benne, ez már csak jobb lehet és ennek a híre eljut minden játékosomhoz! Lassú kezdés volt, tempó nélkül. Azt szerettem volna, ha mi pörgetjük föl előbb a tempót. Az első félidőben csak a végére sikerült. A második játékrészre megtettük, majd ezt szinte rögtön gólra váltottuk. De nem sokáig örülhettünk, mert egy ígérete akciónkból, ami büntető lehetett volna, sajnálatos módon kontratámadás lehetett, amivel egalizáltak a hazaiak. Itt ritmusos volt a találkozó. Az utolsó időszakban kiharcoltunk egy jogos tizenegyest, amit értékesítettünk. Aztán egy percen belüli labdaszerzésünknél történt egy súlyos sérülés. Ártatlan szituációból volt, amihez mentőt kellett hívni! Fél órát állt a játék a megérkezésééig, mert nem tudtuk mozdítani a büntetőnk értékesítőjét fájdalmától. Ezután már nem történtek nagy dolgok. Köszönöm a nézsaiaknak a segítő szándékukat és türelmüket. Csapatomnak és a sérült csatárunknak ajánlom a győzelmünket!

Az Erdőkürt SK-Érsekvadkert SE II mérkőzést 2019. december 1-ére halasztották.

Szabadnap: Rétság VSE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!