Érdekes meccsekkel pereghet le a hétvége a keleti megye háromban

A Felsőtoldot fogadja a Karancsalja, a Nagylóc ellen javítana a Nagybátony, az Építőkkel csap össze a Szurdokpüspöki.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló:

2017. október 28. (szombat), 13.30:

Nagybátony-Nagylóc

Ezúttal újra eljöhet a mostanában nem éppen tündöklő, az előző két körben rendre csúnya pofonokba beleszaladó ’bátonyiak ideje, az eredményesebb folytatásban bízó gárda számára minden adott lehet ahhoz, hogy elintézze a bajnokság már lepergő részét egy ízben nyerni tudó, utolsó előtti pozícióban szerénykedő riválisát, a realitások talaján maradva nem igazán érezzük, hogy benne a levegőben bármilyen jellegű csínytevés a finoman szólva is nehéz menet elébe néző látogatók részéről, akiknek a szemei előtt leginkább csak a tisztes helytállás lebeghet. Amennyiben komolyan gondolják a közvetlen élmezőnyhöz történő felzárkózásukat a hazaiak, nem ismerhetnek pardont, kellő odafigyeléssel pedig akár csúnyán el is bánhatnak a másik oldallal.

2017. október 29. (vasárnap), 13.30:

Karancsalja-Felsőtold

A forduló rangadóján csaphatnak össze a bajnokság meghatározó erőiként kezelendő gárdák, izgalmas csörte keretein belül dönthetik el az érdemi kérdéseket a magasztos elképzeléseket birtokló felek. A nemrégiben egy félbeszakadt meccsel hangolódó, az idő előtt befejeződő mérkőzés pontjait a várakozásoknak megfelelően megkaparintó házigazdák ezzel a találkozóval intenek búcsút az őszi idénynek, ha pedig újra be tudnák zsebelni a sikert, totális nyugalomban mehetnének téli szünetre. Az persze borítékolható, hogy erről hallani sem akarnak a perpillanat a második helyen álló, minél fényesebb medáliáért ácsingózó felsőtoldiak, akik maximális fordulatszámon pörögve alaposan megnehezíthetik az éllovas dolgát. Összességében azt mondanánk, bár előzetesen a számukra ismerős környezet által járó fórok által még inkább felspannolt karancsaljaiak valamivel közelebb lehetnek majd egy jó eredmény eléréséhez, érdemes lesz majd résen lenniük, ha nem akarnak megbotlani a csínytevésben bízva ringbe szálló vetélytársukkal szemben.

Szurdokpüspöki-Építők KC

A maga nemében érdekesnek ígérkező kilencven percnek veselkedhetnek neki a gárdák, ugyan azt kár tagadni, hogy a határozottan dobogós helyezésben bízó, az előző körben kötelező diadalt tető alá hozó ’püspökiek esélyesként szállhatnak ringbe, gyorsan hozzátennék, hogy nem feltétlenül lefutott párbajnak néznek elébe, legjobb énjüket bemutatva ugyanis megnehezíthetik riválisuk dolgát az önbizalommal telve útra kelő, két győztes meccset a hátuk mögött tudó ’tarjániak, akik egy esetleges újbóli sikert jóvoltából akár még magasztosabb ambíciókat is megfogalmazhatnak a folytatást illetően. Az sejthető, hogy egy olyan találkozón nézhetnek egymással farkasszemet az alakulatok, melyben kiemelt jelentőséget tulajdoníthatunk a hazai pálya előnyeinek, ezen adalék a harcos házigazdák malmára hajthatja a vizet, ettől függetlenül viszont fenntartjuk azon vélekedésünket, miszerint nagy butaság volna az esélyesként kezelt armada részéről, ha egy laza kézlegyintéssel szeretné elintézni egészen biztosan nem feltartott kezekkel ringbe szálló riválisát.

Vanyarc-Ecseg

Férfias küzdelemre van kilátás a tabellán egymáshoz közel elhelyezkedő társaságok viaskodásában, kiegyenlített küzdelemnek nézünk elébe! A dicséretre méltó szezonban érdekelt vanyarciak kellőképpen kipihenve, szabadnapjuk után várhatják a kezdősípszót, nem titkoltan azzal a céllal, hogy így vagy úgy, de móresre tanítsák a figyelemreméltó sikerrel melegítő vendégeket, akik ezúttal is előhúznának egyet s mást a cilinderből. Amennyiben az otthonukban még inkább harapós házigazdák le tudják birkózni ellenlábasukat, úgy gyakorlatilag egyszer és mindenkorra leráznák őket magukról, viszont amennyiben az ecsegiek meglepik riválisukat, alaposan felzárkóznak az élbolyhoz. Adott esetben egy színes összecsapás is kisülhet a párosításból, melyben a legjobb énjükre lesz szükség a házigazdáknak ahhoz, hogy felülkerekedjenek az egyébként rendkívül hóbortos, a szó szoros értelmében bármire képes látogatókon.

Egyházasdengeleg-Mátramindszent

Keresve sem találhattak volna kellemesebbnek tűnő ellenfelet a nemrégiben kijózanító pofonba beleszaladó, változatos idényben érintett ’mindszentiek, akik ezúttal egy kötelező aratva köszörülnék ki a rajtuk esett csorbát. A már lezajló fordulók folyamán kivétel nélkül főhajtáson áteső, megrostált lelkiállapotban tengődő házigazdák még mindig tülkön ülve készülnek idénybeli első diadalukra, a gyengébb szereplés ellenére becsülettel birkózó együttesnek jó ideje nem látott formában kellene tündökölnie, ha meg akarja tréfálni az erőteljesebbnek tűnő, ennek megfelelően csupán a búfelejtésben gondolkodó vendégeket. A lelkes ’dengelegiek talán csak a saját pályájuk által kölcsönzött fórokból meríthetnek némi erőt, egyébként minden más adalék a vendégek mellett áll, akiknek illene mellébeszélés nélkül kibabrálniuk a nagy számok törvénye alapján előbb-utóbb valakinek kellemetlen meglepetést szerző sereghajtóval.

Szabadnap: Roma SE Varsány.

error: Content is protected !!