Egy nagy csatát és két papírforma meccset rendezhetnek a keleti megye háromban

Nagybátonyra látogat a Vanyarc, nem hibázna a Karancsalja és a Felsőtold.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 16. forduló:

2018. április 21. (szombat), 18.00:

Nagybátony (5.)-Vanyarc (3.)

Az abszolút komolytalanná váló csoport aktuális körének legérdekesebbnek tetsző mérkőzésén csaphatnak össze a felek a kissé szokatlan időpontban, szombat este sorra kerülő találkozókon, férfias küzdelemnek nézünk elébe. Egyaránt valamilyen színű éremben gondolkodó társaságok képviseltethetik magukat ebben a párbajban, egy esetleges siker segítségével felzárkóznának riválisuk nyakára a legutóbbi körben ki nem álló hazaiak. Kipihent együttesek birkózhatnak egy jót, mivel az egy héttel ezelőtt szabadnapos látogatók is kényszerszünetet tudhatnak a hátuk mögött, a harcos csapatot leginkább az az ambíció motiválhatja, hogy feledtesse egy körrel korábban bemutatott betliszerű remijét. Zárszóként annyit mondanánk, inkább a saját pályájuk által kölcsönzött erő alá hajtott ‘bátonyiaknak állhat majd a zászló, gyorsan hozzátennénk azonban, hogy nem árt majd résen lenniük, mert maximális fordulatszámon pörögve a vanyarciak is tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban. Ősszel: Vanyarc-Nagybátony 6-3.

2018. április 22. (vasárnap), 16.30:

Egyházasdengeleg (7.)-Karancsalja (1.)

A papírforma szerint toronymagas favoritként készülődhetnek az elvárható sikerrel melegítő vendégek, alapjáraton véve minden adott lehet a legfőbb bajnokaspiráns számára ahhoz, hogy elintézze a legutóbbi fordulóban pihenő ellenfelét. A sziesztájukat megelőzően kalapemelést érdemlő döntetlennel előrukkoló ‘dengelegiek persze vélhetően ezúttal sem szeretnének hallani az imént elhangzottakról, maradjunk azonban annyiban, ezúttal még a korábbinál is komolyabb bravúrnak minősülne, ha bármilyen formában képesek volnának borsot törni az éllovas orra alá, hazai pálya előnyei ide vagy oda, amennyiben komolyak a látogatók szándékai a végső elsőséggel kapcsolatban, nem hibázhatnak, mellébeszélés nélkül kellene zsebre tenniük a pontokat, kisebbfajta csodaként kerülne be a köztudatba, ha újra rácáfolnának az előzetes várakozásokra a lelkesedésből rendre jelesre vizsgázó házigazdák. Ősszel: Karancsalja-Egyházasdengeleg 3-1.

Nagylóc (8.)-Felsőtold (2.)

Ebben a párosításban is különösebb félnivaló nélkül ruházhatjuk fel jóval több sansszal az egyik résztvevőt, nevezetesen a bajnoki címről még nem lemondó, vesztett pontok tekintetében holtversenyben az élen álló felsőtoldiakat, akik pardont nem ismerve kerekednének felül a tavaszi idény eddigi részében egy meccset megvívó, akkor sima pofonba beleszaladó sereghajtón. Az egyoldalúnak ígérkező csörte legérdekesebb adaléka, hogy a vendégek kis híján fél év elteltével játszhatnak újabb bajnokit, nagy valószínűséggel igen csak várja már a kezdősípszót a mindennapinak finoman szólva sem mondható pauza után ringbe szálló alakulat. Az utolsó pozícióban sínylődő ‘lóciak az esélytelenek teljes nyugalmával készülhetnek, szemeik előtt leginkább az a törekvés lebeghet, hogy emelt fővel hagyhassák majd el a pályát a lefújáskor, semmilyen épeszű érvet nem tudnánk felsorakoztatni a házigazdák mellett, kellő odafigyeléssel akár egy kiütéses diadalt is letehetnek az asztalra a látogatók. Ősszel: Felsőtold-Nagylóc 5-1.

Szabadnap: Építők KC, Mátramindszent.

error: Content is protected !!