Egy-két párharc vihet majd némi színt a nyugati megye háromba

A Keszeg ellen száguldana tovább a Patak, Hontra hivatalos a Becske, Ősagárdon sem hibázna a Kétbodony.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló:

2019. október 20. (vasárnap), 15.00:

Patak SE-Keszegi SE

Az előzetes várakozások határozottan azt súgják, ezúttal is mellébeszélés nélkül kellene győzedelmeskedniük a hibátlan mérleggel büszkélkedő, ez idáig gólt is csak elvétve kapó patakiaknak, ugyan a látogatók már három fellépésük óta nem kaptak ki, nem eszik azért olyan forrón a kását, ezúttal finoman szólva is kemény fába vághatják fejszéjüket, kisebbfajta csodaként könyvelhetnénk el, ha bármilyen formában meg tudnák fricskázni a másfajta kávéházként jellemezhető másik oldalt. A hazaiak önbizalommal telve készülhetnek újabb próbatételükre, és ugyan éppen ellenfelük már említett eredményes periódusa miatt kellő odafigyeléssel kell majd viseltetniük a párbaj iránt, amennyiben jobbik arcukat húzzák elő a cilinderből, nem ismerhetnek pardont, maximális fordulatszámon pedig akár egy simább diadallal is jelentkezhetnek, nem mindennapi bravúrként kerülne be a köztudatba, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást a roppant nehéz kirándulás elébe néző vendégek.

Szondy SE Hont-KSE Becske

A forduló legérdekesebbnek tetsző csörtéjének keretein belül csaphatnak össze a táblázaton éppen egymás mellett fellelhető felek, abszolút háromesélyes viaskodásra számítunk, amit kis dolgok dönthetnek el. Teljesen ellentétes mutatókkal melegítettek a résztvevők, míg a hontiak csúnya pofonba szaladtak bele, addig a látogatók alaposan elverték legutóbbi riválisukat. Ezúttal viszont egy új küldetés kezdődik, tiszta lappal indulhatnak a legénységek, a búfelejtésben bízó hontiak pedig saját pályájukon akár meg is leckéztethetik az egyébként bármire képes vendégeket. Mindkét brigád igen változatos mérlegre tett szert a pontvadászat már lepergő szakaszában, leginkább ezért megtippelhetetlen ez a kilencven perc, komoly talány, vajon éppen melyik énjüket teszik le asztalra a társaságok. Bizonyos értelemben véve vízválasztóként is felfoghatjuk ezt a mérkőzést, hiszen az esetleges örvendő alakulat harcolhat tovább az érmes pozíciókért, a vesztesnek viszont vélhetően marad majd a nem sokat érő masszív középcsapat titulus a folytatásban.

Ősagárd LK-Kétbodony SE

A mostanában felvonultatott teljesítmények alapján nyugodt szívvel megállapítható, hogy favoritként jelölhetjük meg az előző négy fellépésüket veretlenül letudó kétbodonyiakat, akiknek így vagy úgy, de illene felülkerekedniük a nem túl szívderítő idényben érintett hazaiakon. Az egyelőre két győzelemnél tartó ősagárdiak sima zakókkal estek túl a mögöttünk hagyott két fordulón, amennyiben pedig nem történik valamilyen perpillanat nem igazán bekalkulálható a feltámadás a részükről, ismét fejet kell majd hajtaniuk aktuális ellenlábasuk előtt. A látogatók már látótávolságon belülről fürkészhetik a dobogót, a valamilyen színű medáliában gondolkodó armada azonban akkor dédelgethet igazán nemes törekvéseket, ha ezúttal behúzza a kötelezőt. Persze a felvázoltaktól függetlenül, van egy sanda gyanúnk, miszerint otthonukban nem adják majd olcsón a bőrüket a házigazdák, érdemes lesz tehát résen lenniük a vendégeknek, ha valóban zsebre tennék a bajnoki egységeket.

Ipolyszögi SE-Felsőpetény SE

Homlokegyenest másmilyen mutatókkal hangoló csapatok képviseltethetik magukat ebben a párosításban, a három találkozó óta legyőzőre nem lelő ipolyszögiek eddigi produkciójára nem lehet panasz, a még csak két árva remit elérő látogatók viszont enyhén mondva sem remekelnek idén, így úgy véljük, előbbi alakulatnak állhat majd a zászló. A hazaiak két döntetlent követően nyilván szeretnének már nyerni, számukra ismerős környezetben pedig meg is leckéztethetik a csúnya veréssel melegítő sereghajtót, perpillanat nincs benne a levegőben, hogy éppen most táltosodhatnak meg az egyre inkább mélyülő szakadékba alászálló felsőpetényiek. Bármennyire is agyalunk, nem tudunk érdemi tényezőt felsorolni a vendégek mellett, akik ugyan hétről-hétre becsülettel harcolnak, valamiért mégsem jönnek az eredmények, sokáig pedig már nem lehet takarózni a szimpatikus vesztes jelzővel, mert csak azt veszik majd észre, a fordulók fogynak, ők pedig stabilan birtokolják az igen kellemetlen tök utolsó pozíciót.

Legéndi SE-Tereske KSE

A papírformából kiindulva, érdemi félnivaló nélkül kijelenthetjük, hogy egyértelmű esélyesként húzhatnak kesztyűt a tabellán jóval előrébb álló, egyben magasztosabb célokkal rendelkező vendégek, akiknek mindenképpen illene nyerniük, ha nem akarnak még jobban leszakadni az élbolytól. Gyorsan hozzátennénk azonban, igen feltüzelt riválissal találhatják szemben magukat a tereskeiek, ne feledjük ugyanis, az előző küldetésükön parádés diadalt mutattak be a korábban jó darabig csak vergődő házigazdák, ez a győzelem pedig jókora gátat törhetett át a lelkiállapot terén most talán némiképp helyrebillenő társulatnál. A legéndieknek elsősorban amiatt főhet a fejük, hogy az elmúlt kört szabadnaposként tudták le, így könnyen lehet, ki is estek a ritmusból. A szezonban negatív értelemben már egy-két ízben betliző látogatók sima sikerrel hangoltak, maradjunk annyiban, ezúttal is illene minél könnyedebben behúzniuk a pontokat, és bár tényleg nagy butaság volna részükről, ha lenéznék ellenfelüket, összességében ismét kalapemeléssel illethetnénk a házigazdákat, ha újra előrukkolnának egy csínytevéssel.

Nézsa SE-Romhány SE

Igazi ki-ki meccsen ugorhatnak egymásnak az elmúlt időszakban roppant változatos eredményeket elérő gárdák, előzetesen sem ide, sem oda nem tudnánk elbillenteni a mérleg nyelvét, akármi megtörténhet majd a játéktéren. A nemrégiben egy kiemelkedő győzelemmel jelentkező nézsaiak sima zakót tudhatnak a hátuk mögött, de lelkiállapot terén a vendégek sem néznek ki túl fényesen, immáron négy kör telt el úgy, hogy képtelenek voltak nyerni. Leginkább tehát a romhányiaknak kellene mit kiköszörülni azon a bizonyos csorbán, ahhoz viszont, hogy lebirkózzák saját pályáján bárkire veszélyes riválisukat, régen nem látott énjüket kellene valahonnét előkotorniuk. Nagy valószínűséggel egyik csapat sem harcolhat majd vérmesebb ambíciókért a későbbiekben, ehhez jókora pálfordulásra, egyben állandósított formára volna szükség a kétarcú brigádoktól. Ez a kettősség körüllengheti ezt a párosítást is, kellőképpen megnehezíthetik a másik dolgát a felek, de hogy végül melyikőjük örülhet, jelenleg még nagy talány.

Az Erdőkürt SK-Érsekvadkert SE II mérkőzést 2019. december 1-re halasztották.

Szabadnap: Rétság VSE.

error: Content is protected !!