Egy-két izgalmasabbnak tűnő párbaj tarkíthatja a keleti megye hármat

Karancskeszin vizitál az Ipolytarnóc, Nógrádmarcalon hozná a kötelezőt a Karancsalja, az Ecseget sem kímélné a Csitár.

Megyei III. osztály, NEXT-Therm Keleti-csoport, 11. forduló:

2019. október 26. (szombat), 13.30:

Karancskeszi KSE-Ipolytarnóc SE

A forduló rangadóján mérhetik össze tudásukat a változatos idényben érintett gárdák, a bajnokságot gyengén kezdő, ezt követően viszont fokozatosan lendületbe jövő hazaiak legjobb arcukat bemutatva akár a címvédőt is megtréfálhatják. A ‘tarnóciak már háromszor is megbotlottak ebben a szezonban, az előző körben pihenő alakulat legutolsó fellépésén simán nyert, ettől függetlenül biztosra vehető, hogy ezúttal keményebb fába vághatja fejszéjét az ismét minél fényesebb éremért iparkodó társulat. A számukra ismerős környezet által még inkább felspannolt házigazdák a mögöttünk hagyott öt fordulóból négyszer is nyertek, így joggal megállapítható, hogy remek passzban állomásozva várhatja újabb küldetését Budveszel László brigádja. Mindent összevetve, talán egy árnyalatnyival több sansszal illethetjük a vendégeket, az sem volna azonban eget verő meglepetés, ha megfricskáznák riválisukat a táblázaton minél előrébb vágyódó ‘kesziek, adott esetben egy kifejezetten érdekes birkózás is kisülhet a kilencven percből.

Magyargéc SE-Egyházasdengeleg FE

Pár héttel ezelőtt még igazi ki-ki meccsként vezettük volna fel ezt a párosítást, mostanra viszont sokat változott a helyzet, az előző időszak alapján kijelenthetjük, hogy favoritként húzhatnak kesztyűt a legutóbbi két fellépésükön egyaránt szép sikereket jegyző házigazdák, alaposan össze kellene magukat kapniuk az elég gyötrelmes idényben érintett látogatóknak ahhoz, hogy megleckéztessék a másik oldalt, persze, ha egyáltalán útra kelnek, könnyen lehet ugyanis, régi rossz szokásuk lesz úrrá rajtuk, nevezetesen, hogy egy-egy távolabbi helyszínre nehézkesen, gyér létszámmal mennek el. A vendégek még csupán egy alkalommal tudtak nyerni ebben a szezonban, az elmúlt három fordulóban nem termett számukra babér, ugyan olykor csak egy karnyújtásnyira voltak egy-egy pozitívabb végkifejlettől, végül rendre lehajtott fejekkel kellett elhagyniuk a játékteret. Ezúttal sem túl sok jóval kecsegtető túrának néznek elébe a ‘dengelegiek, főnixmadárszerű feltámadást könyvelhetnénk el, ha valamilyen keretek között felülkerekednének a masszívabbnak tetsző ‘gécieken, akik amennyiben mostanában látott énjüket teszik le az asztalra, újabb eredményes hadjárattal rukkolhatnak elő.

2019. október 27. (vasárnap), 13.30:

Nógrádmarcal SE-Karancsalja MSE

Szavakkal nagyon nehezen leírható mérkőzés előtt állnak a felek, nyugodt szívvel megállapíthatjuk, pusztán az lehet kérdés, hány góllal intézik el ezer sebből riválisukat a kisebb kisiklásukat az elmúlt fordulóban figyelemreméltóan sima sikerrel kijavító vendégek. A pofonokat rendületlenül elviselő ‘marcaliak még csak egy árva pontot sem gyűjtöttek ebben az idényben, becsületükre váljék, gyatra szereplésük ellenére, hétről-hétre lelkesen vágnak neki aktuális fellépésüknek, az előző hétvégén például korábbi komoly zakóik után, csak két találattal maradtak alul. Túlzás nélkül állítható, csodaszámba menne, ha ezúttal szakadna meg az egyre mélyebb szakadékban ácsingózó hazaiak gyötrelmes szériája, az esélytelenek teljes nyugalmával készülhetnek, csúnya betliként kerülne be a köztudatba, ha nem igazolnák az előzetes várakozásokat hatványozottan másféle kávéházként aposztrofálható karancsaljaiak, akik kellő odafigyeléssel alaposan helybenhagyhatják a sereghajtót.

Csitár SE-Ecseg SE

A megalkuvást nem tűrő módon menetelő, mostanra a bajnoki címre is esélyes csapatként kezelendő csitáriak újabb hozhatónak tűnő erőpróbával folytathatják pozitív lépegetésüket, otthonában minden adott lehet az előző hat találkozóját egyaránt behúzó gárda számára ahhoz, hogy újabb strigulával gyarapítsa idénybeli sikerei számát. Az újonc látogatók két vereséggel hangoltak, és bár korábban kifejezetten szép skalpokat is gyűjtöttek, nem eszik olyan forrón a kását, ezúttal nem túl komoly ambíciókkal felruházva vághatnak neki küldetésüknek. A vendégek abszolút felemás mérlegre tettek szert az elmúlt időszakban, a közelgő csörtéjük alkalmával pedig arra az eshetőségre kínálkozik a legkomolyabb sansz, hogy ismét pont nélkül maradnak. Az garantálható, a házigazdák ezer fokon égve készülődnek, határozott törekvésekkel, mindenáron elbánnának vetélytársukkal. Az ez idáig látott teljesítményekből kiindulva, illene nyerniük a hazaiaknak, akik ha komolyan gondolják merészebb terveiket, nem ismerhetnek pardont, fel kell kötniük a gatyát az ecsegieknek.

Doboskút SK Nógrádsipek-Ludányhalászi SE

Viszontagságos időket élő csapatok viaskodásáról szólhat ez a párharc, a házigazdák személyében adott egy három hete szenvedő brigád, de akkor mit mondjunk a ludányiakra, akik hat találkozó nem gyűjtöttek egyetlen egy bajnoki egységet sem. Az túlzás nélkül állítható, mindkét résztvevőre ráférne már némi lelkifröccs, egyik alakulat sem teheti ki az ablakba a mögöttünk hagyott fordulókban kivitelezett teljesítményét. A ‘sipekiek sima zakóval melegítettek, ezúttal azonban saját pályájukon már mindenképpen kiköszörülnék a rajtuk esett csorbát, maximális fordulatszámon pörögve pedig le is arathatják majd igyekezetük gyümölcsét. A vendégek kis híján bravúrral jeleskedtek a legutóbbi körben, végül viszont lemaradtak a meglepetésről, ettől függetlenül, a folytatásban akár még építhetnek is akkori produkciójukra. Ezen a meccsen döntő tényezőnek bizonyulhat az ismerősebb helyszín, ez az adalék alapjaiban határozhatja meg a viaskodást, éppen ezért véljük úgy, hogy valamivel közelebb lehetnek majd az üdvösséghez a hazaiak.

Cserhát TSE Felsőtold-Kazár KSE

A maga nemében érdekesnek kinéző mérkőzés keretein belül nézhetnek egymással farkasszemet az elmúlt heteket ellentétes pólusukon letudó legénységek, ugyan az idén csak vergődő, régen nem látott gyenge szereplést kivitelező felsőtoldiak a legutóbbi hat erőpróbájukon kivétel nélkül vereséget szenvedtek, ki tudja, hátha éppen most kelnek életre és nehezítik majd meg vetélytársuk dolgát. A szerteágazó mérleggel bíró látogatók két győzelemmel hangoltak, így kellemes lelkiállapotban vághatnak neki kirándulásuknak, nem titkoltan azzal a céllal, hogy menjenek tovább megkezdett útjukon. Apait-anyait beleadva akár folytathatják is eredményességüket a kazáriak, semmiképen sem becsülhetik le azonban a házigazdákat, akik ha megfelelő kerettel szállnak ringbe, rágós falatnak bizonyulhatnak. Összességében a korábban tapasztalt szereplési mutatók alapján, a vendégek esélyes mivoltát kár firtatni, ehhez azonban résen kell lenniük, máskülönben akár hoppon is maradhatnak.

Szabadnap: Mátramindszent SE.

error: Content is protected !!