Egy csapat mentette meg a házigazdák becsületét a nyugati megye háromban

Kiütéssel győzött a Patak, nem született gól Romhányban, javított a Tereske, ismét örülhetett az Érsekvadkert II, sima sikert aratott a Becske, hozta a kötelezőt a Hont, hátrányból állt fel az Ősagárd.

A múlt hétvégén a hatodik fordulót hozták tető alá a nyugati megye háromban. Az aktuális mérkőzéseken a Patak csúnyán elverte a Rétságot, nem rezdültek meg hálók a Romhány és a Kétbodony szomszédvári rangadóján, a Tereske felülkerekedett a Felsőpetényen, az Érsekvadkert kettő nyert Nézsán, a Becske helybenhagyta az Erdőkürtöt, a Hont nem hibázott Legénden, az Ősagárd pedig kétgólos hátrányból felállva gyűrte le a Keszeget. Lássuk a részleteket!

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 6. forduló:

Rétság VSE-Patak SE 0-5 (0-4)

Vezette: Bera B. (ifj. Szakal T., Pál A.)

Rétság VSE: Varga M. – Benkő R., Havay Z. (Veres, 46.), Havay B., Maglódi – Nagy G. (Bajzek, 83.), Benkő T. (Burai, 46.), Homolya E., Rácz A. – Pintér (Zsíros, 80.), Homolya A. (Bulejka, 89.).

Patak SE: Pincze – Fritz (Szabó Z., 60.), Simó, Csókási, Mócsány (Kürtössy, 60.) – Gál, Paulicsek, Várhegyi, Varga O. (Szabó L., 60.) – Molnár M., Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Benkő R., Homolya A., ill. Simó

Gól: Varga V. (12., 33.), Bogdány (17., 21., 84.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Bella Sándor: – Büszke vagyok a csapat minden tagjára, nem csak a szombati kilencven perc alatt nyújtott teljesítményéért, hanem az előző napokon mutatott hozzáállásukért is! Többnek is kérdéses volt a játéka, de mindent megtettek azért, hogy a csapat rendelkezésére álljanak! Felkészültek voltunk és elszántak, illetve ami nagy öröm számomra, nagyon fegyelmezettek! A megbeszélteket mindenki betartotta, és a hazai csapat nem tudott ezzel a fegyelmezett játékkal mit kezdeni. A mérkőzés végig sportszerűen zajlott, további sok sikert a Rétság csapatának!

Romhány SE-Kétbodony SE 0-0

Vezette: Korbely Zs. (Berta I., Zsély Z.)

Romhány SE: Paróczi – Seres M., Hornyák, Majer, Pribelszki (Nagy S., 46.) – Jávor, Nagy B. (Tessedik, 85.), Marsicki, Berta – Varga B. (Boros, 72.), Hegedűs. Edző: Seres István.

Kétbodony SE: Jantos – Kovács G., Majoros, Filiczki, Szorcsik – Farkas (Angi, 72.), Bartyik, Miklián, Muszta – Kovács R., Melo (Bencsik, 70.). Edző: Baráth Péter.

Sárga lap: Melo, Miklián

Jók: Paróczi, Marsicki, ill. Miklián (a mezőny legjobbja), Jantos, Bartyik, Majoros

Seres István: – A szüreti felvonulás miatt korábban kezdtünk, délelőtt tizenegykor. Véleményem szerint nem sikerült felpörögni és ez nagyban ennek köszönhető. Meg annak, hogy nem azt játszottuk, amit kértem. Az első perctől a tömörülő vendégeken próbáltunk áttörni. Lelkesen küzdöttek, mi pedig partnereik voltunk benne, hiába kértem, hogy mást játsszunk. Voltak azért helyzetek itt is-ott, is de ha most is játszanánk, gól akkor sem lenne. Sajnálom, hogy nem tudtunk legalább egy gólt szerezni, mert az eldönthette volna a mérkőzést. Sok sikert kívánok a Kétbodonynak a továbbiakban. Mi pedig készülünk a következő bajnokira.

Baráth Péter: – Úgy gondolom, igenis kiérdemelte a meccs a forduló mérkőzése jelzőt, mert végig igen kemény, harcias volt az összecsapás, sok helyzettel. Azt hiszem, nagyon jó játékkal sikerült elérnünk egy döntetlent, de le a kalappal a romhányiak előtt is, mert ahogy mi, mindent megtettek, viszont nem tudtak gólt szerezni, sajnos pedig mi sem. De hát, ilyen a futball, nagyon meg voltam elégedve a társasággal. Úgy vélem, aránylag jó játékvezetés mellett, jó eredményt értünk el.

Felsőpetény SE-Tereske KSE 2-5 (2-2)

Vezette: Szemesi Zs. (ifj. Szakal T., Moldován P.)

Felsőpetény SE: Piszár – Karacs, Rodák L., Sógor, Hugyecz – Kovács K., Belovai, Pogácsás, Varga B. – Rendi, Tabics. Edző: Laczkovszki Zsolt.

Tereske KSE: Candidó – Jakubecz (Orsós, 88.), Kosik E., Váró, Koczka – Kiss G. (Kosik Zs., 68.), Dóbiás P. (Lakatos, 77.), Vas, Dóbiás D. – Babicz, Medvik (Oláh L., 72.). Edző: Kiss Balázs.

Sárga lap: Kovács K., Sógor, Karacs, ill. Kiss G.

Gól: Sógor (12.), Hugyecz (29.), ill. Medvik (10.), Kovács K. (42., öngól), Babicz (62.), Dóbiás P. (64.), Váró (86.)

Jók: Piszár, Varga B., Karacs, Hugyecz, Tabics, Belovai, Rendi, Pogácsás, Rodák L., Sógor, Kovács K., ill. 

Laczkovszki Zsolt: – Betegségek, sérülések végett éppen hogy megvolt tizenegy ember, egy cserével. Ennek ellenére, nagyon jó meccset játszottunk. Egygólos hátrányból fordítottunk, kihagytunk több ziccert, majd egy öngóllal egyenlített sajnos a Tereske. A második félidőben kicsit gyengébben indultunk, vezetéshez juttattuk ellenfelünket, rá pár percre pedig egy vitatható büntetőt kaptak. Nem adtuk fel, küzdöttünk, de egy jogos találatunkat visszafújta a játékvezető. Hiába akartunk, nem sikerült semmi, aztán sikerült szereznünk még egy öngólt. Én bízok benne, hogy már megtörik ez a rossz hullám, amiben vagyunk. A csapatnak és a szurkolótábornak is köszönöm, hogy kitartanak és buzdítanak minket a kudarc ellenére is! Egy csapat vagyunk, jóban és rosszban is! Hajrá ‘Petény!

Kiss Balázs: – Jó időben, jó pályán játszottunk, az eredmény ismeretében, jónak mondható mérkőzést. Az első tíz percben tökéletes focit játszottunk, aminek meg is volt az eredménye, vezettünk. Utána egy olyan probléma történt, aminek az okára még nem jöttünk rá. Hála istennek, kettő-kettővel fordultunk. Aztán a szünetben rendeztük a sorainkat, ami a hajrában látszódott is, mert nyerni tudtunk, aminek nagyon örülünk, és annak is, hogy ilyen lelkesen, akarattal álltunk hozzá a második játékrészhez. Szép támadásokat vezettünk, amiket értékesítettünk is. Azért nem “egyszerű” csapat ez a Felsőpetény sem. További sok sikert a hazaiaknak.

Nézsa SE-Érsekvadkert SE II 1-3 (0-1)

Vezette: Varga P. (Csemer D., Szűcs M.)

Nézsa SE: Bíró – Lestyán Bence, Lestyán Balázs, Bacsa, Havjár – Lőrincz, Szabó B., Kovács L., Urbán Zs. – Mészáros (Rapavi, 79.), Kohlács (Fűrész, 69.). Játékos-edző: Rapavi Péter.

Érsekvadkert SE II: Partos – Kürtössy (Győrfi I., 62.), Herczeg, Hustyava (Győrfi Gy., 65.), Pálfi – Farkas (Győrfi J., 89.), Burai (Loksa, 67.), Beluczki (Halai, 85.), Pap – Sipos, Szabó L. Játékos-edző: Gubik Ákos.

Sárga lap: Havjár, ill. Farkas, Győrfi I.

Gól: Havjár (78.), ill. Beluczki (42.), Szabó L. (57., 84.)

Jók: az egész csapat, ill. Partos, Herczeg

Rapavi Péter: – Szegény embert még az ág is húzza. Meccs előtt derült ki, hogy egy játékosunk autóbalesetet szenvedett, a másik kórházba került. Ő nem játszik egy darabig. Eddig is alig voltunk meg, nem tudom, mi lesz. A csapatnak gratulálok, talán most játszottunk a legjobban. Bárcsak tudnánk ezt hozni továbbra is.

Gubik Ákos: – Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, annak ellenére, hogy a játékunk nem volt az igazi, és sajnos pontatlanok voltunk a passzoknál. Ennek köszönhetően, le lehetett vonni a konzekvenciát, hogy a koncentráció még nem az igazi, az utolsó húsz percet magunknak tettük nehézzé, ajándékoztunk egy tizenegyest, ami szerencsénkre kimaradt, és egy eladott labdából gólt lövettünk a hazai csapattal. De a lényeg, hogy megvan a győzelem, és a következő mérkőzésekre már a játékunkat is szeretnénk feljavítani.

Erdőkürt SK-KSE Becske 0-4 (0-3)

Vezette: Szabó L. (Rácz D.)

Erdőkürt SK: Szlavkovszki R. – Czeba, Horváth Z., Moór, Koncz – Nánai, Oláh T. (Szlavkovszki M., 80.), NagyB., Makó M. (Hegedűs, 46.) – Bakos, Makó T. Játékos-edző: Hegedűs Gábor.

KSE Becske: Földvári – Hári, Gangl (Takács K., 57.), Tóth B., Bóta – Szalatnyai, Takács J., Molnár, ifj. Jele – Takács B., Radics T. Edző: id. Jele Tibor.

Sárga lap: Makó T., ill. Szalatnyai

Gól: Molnár (8.), Radics T. (31.), Takács J. (42.), ifj. Jele (48.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Hegedűs Gábor: – Nem voltunk ott fejben, van, aki testben, a mai napon jobb volt a Becske! Gratulálunk nekik!

id. Jele Tibor: – Az életben a kétszer kettő, az négy. De ebben az osztályban “fél nyóc”.

Legéndi SE-Szondy SE Hont 0-2 (0-0)

Vezette: Nánási J. (Soós-Valenta B.)

Legéndi SE: Kalla – Koczkár, Tóth J., Durucz, Hóvári – Radics K., Virág, Molnár (Márkus, 78.), Kucsera – Néma, Franyó. Edző: Bujnyik János.

Szondy SE Hont: Brinyiczki – Kovács P., Ruzsa, Vasas, Makrai – Majer F., Kupecz N. (Vig, 66.), Pál L., Buzás (Zsarnóczay, 66.) – Oláh Á., Kupecz K. Edző: Garazsi József.

Sárga lap: Franyó, ill. Kupecz K.

Gól: Ruzsa (50.), Kupecz K. (84.)

Jók: az egész csapat, ill. Ruzsa

Bujnyik János: – Kettő szüretiben és egy lagziban voltak a fiúk. Három óra tájékán még úgy nézett ki, kilencen leszünk, de hála istennek, meglettünk tizenketten. Olyan embereket tudtam összeszedni, akik a vereség ellenére olyan minőségi focit mutattak be, hogy csak ámultam-bámultam. Az első tíz percben három, százszázalékos ziccerünk volt, de sajnos kifelé pattant a labda, így gól nélkül fordultunk. A második félidőben vezettek a vendégek, majd a végén szegény Durucz Feri barátomnak felpattant a kezére a labda, amiért tizenegyest kapott az ellenfél. Nagyon sportszerű mérkőzés volt, a második játékrész egy szakaszában volt egy adok-kapok, de áthidaltuk, jól lehozta a spori a meccset, megfogta ezt az említett időszakot. Kifejezetten ügyesek ezek a hontiak, sok csapat orra alá fognak még borsot törni. Mi szerencsére átvészeltük ezt a hétvégét. Gratulálok mindkét csapatnak és a bíróknak is. Hajrá Legénd!

Garazsi József: – Nagyon keserves győzelem volt! Mondtam is a srácoknak, megvan a három pont, aztán ennyi, gyorsan felejtsük el az egészet. Szerintem nem mondok sokat, az első félidőben tíz ajtó-ablak ziccert hagytunk ki, volt négy kapufánk, háromszor a gólvonalról vágták ki a labdát a legéndiek, és nyolc-tíz méterről is rontottunk párszor. Mielőtt odamentem a fiúkhoz a szünetben, kellett mennem egy kört, mert nem igazán voltam ura magamnak, le kellett nyugodnom. Mondtam nekik, szeretem az olyan meccseket, amikor izgulhat az ember, de ezen a mérkőzésen nem ez történt, hanem szó szerint idegbeteg voltam, ugyanis kétszer ráadásul még a kapusunkra is vezethették a labdát a legéndiek, öt perc alatt akár kétgólos hátrányba is kerülhettünk volna. Ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak a jövőben, ennyi helyzetet nem lehet kihagyni. Amelyik csapat egy félidő alatt nem tud gólt rúgni egy olyan ellenfélnek, amivel szemben több, mint tíz, százszázalékos ziccert dolgoz ki, ott nagy gondok vannak! A második játékrészben már nem volt annyi lehetőségünk, de egy szöglet után egy védőnk fejesével megszereztük a vezetést. Ezt követően a hazai hátvédnek rápattant a kezére a labda, amiért kaptunk egy tizenegyest, amit berúgtunk. Nagyon ritkán szoktam várni a lefújást, de most már csak arra készültem, hogy ezt megtegye a spori. Nem sok örömöm lehetett ebben a napban. Más lett volna, ha jó játékkal, húsz helyzetből rúgunk öt gólt, még meg is dicsérhettem volna a gyerekeket, de ez így katasztrófa volt, és már meccsről-meccsre így van! Lehet, valamilyen relaxációs gyakorlatokat kellene csináltatnom a fiúkkal, de ez így nem mehet tovább! Legközelebb jön a Rétság. Láttam őket a Patak ellen. Nem nagyképűség, de maradjunk annyiban, bizakodó vagyok, csak be kell majd rúgnunk a ziccereinket…

Ősagárd LK-Keszegi SE 3-2 (1-2)

Vezette: Szabó T. (Elischer M., Bacsa Gy.)

Ősagárd LK: Hártó – Holecz (Magyar, 60.), Hauzman, Leányvári (Hugyecz, 46.), Kraft – Tóth P., Balogh, Prétor (Mezei, 46.), Horváth A. – Janecska Gy., Barnoki. Edző: Gyuricza Zoltán.

Keszegi SE: Rojkovics G. – Gyuricza, Murcsik, Csetényi, Kapoun – Turcsán (Bogdán, 63.), Gyetván T., Rudolf J., Belencsák – Hekli (Karaba, 76.), Gyurina. Edző: Gyetván Attila.

Sárga lap: Bogdán

Gól: Barnoki (35., 48.), Magyar (88.), ill. Csetényi (7.), Gyurina (30.)

Jók: Hauzman, Tóth P.,Mezei, Barnoki, ill. Csetényi, Rudolf J., Gyetván T., Belencsák

Gyuricza Zoltán: – Egy nagyon gyenge első fél órát sikerült produkálni, ekkor kis híján elment a meccs. A legjobbkor, a félidő vége előtt szépítettünk, így sikerült visszajönni a mérkőzésbe. A szünetben eszközölt cserék bejöttek, és szinte rögtön a folytatás után összejött az egyenlítés is. Innentől egy új találkozó kezdődött, egyértelműen fölényben játszottunk, habár a nagy igyekezet hibákat szült, de érett az újabb gól. A lehető legjobbkor ez meg is született. A második játékrészben akár gólokkal is elmehettünk volna, de nulla-kettő után a három-kettő is jól mutat. Remélem, a kapusaink rendbe jönnek a következő fordulóra, és nem egy mezőnyjátékost kell ismét a kapuba állítani (bár hozzáteszem, viszonylag jól ellátta feladatát). Köszönöm a csapatnak, hogy nem adták fel, csak ilyen mentalitással lehet folytatni.

Gyetván Attila: – A rutin – egyelőre – legyőzte a fiatalságot…

Szabadnap: Ipolyszögi SE.

A bajnokság aktuális állása:

error: Content is protected !!